Най-вкусното в този сладкиш е кремът :)
Естествено, че и уханието на масло не е за изпускане....
А и ако сте любители на сините сливи, то това е вашият сладкиш
Е, не на последно място са и белтъците в тази рецепта, за тези като мен,
които винаги имат във фризер :)
ПРОДУКТИ ЗА ТЕСТОТО :
125 г масло със стайна температура
125 г захар
250 г брашно
1 яйце
1 ч.л. бакпулвер
щипка сол
От изброените продукти приготвяме тестото.
1/3 от него поставяме във фризер, а останалото, увито
в пластично фолио, в хладилник за 30 минути.
След това изваждаме тестото от хладилника и го поставяме в кръгла форма,
като надигаме от него и малко по стените.
Надупчва се по повърхността с вилица, за да не се надига.
Поставяме в предварително нагрята фурна до 180 градуса за 7-10 минути.
Тестото леко трябва да порозовее.
ПРОДУКТИ ЗА КРЕМА :
3 белтъка
120 г захар
1 пакетче ванилова захар
1 пакетче шоколадов пудинг, 50 г, на Доктора
4 с.л. растително масло
5-6 нарязани на филийки, сини сливи
Белтъците се разбиват добре и постепенно се добавя захарта.
Разбива се до пълното ѝ разтваряне.
Добавя се и ваниловата захар.
След това се добавя пудинга, като се пресява.
На ниска скорост се добавя и растителното масло.
Белтъците ще спаднат, но това не бива да ви притеснява.
Сливите се нареждат в кръг върху леко охладеното тесто.
Върху тях се изсипва крема.
Изважда се тестото от фризера и се настъргва върху крема.
Пече се при 180 градуса около 40 минути.
След това се оставя още 10 минути при леко открехната фурна.
И после какво си мислите, че се прави ?
Въпросът е с повишена трудност :)
Ако имате нужда от "обади се на приятел", аз съм насреща :)
И да ви е сладко!!!!!
P.S. Аз, както се вижда забравих да сложа сливите и ги наредих отгоре.
Да не си мислите, че има още от сладкиша :)
Естествено, че и уханието на масло не е за изпускане....
А и ако сте любители на сините сливи, то това е вашият сладкиш
Е, не на последно място са и белтъците в тази рецепта, за тези като мен,
които винаги имат във фризер :)
ПРОДУКТИ ЗА ТЕСТОТО :
125 г масло със стайна температура
125 г захар
250 г брашно
1 яйце
1 ч.л. бакпулвер
щипка сол
От изброените продукти приготвяме тестото.
1/3 от него поставяме във фризер, а останалото, увито
в пластично фолио, в хладилник за 30 минути.
След това изваждаме тестото от хладилника и го поставяме в кръгла форма,
като надигаме от него и малко по стените.
Надупчва се по повърхността с вилица, за да не се надига.
Поставяме в предварително нагрята фурна до 180 градуса за 7-10 минути.
Тестото леко трябва да порозовее.
ПРОДУКТИ ЗА КРЕМА :
3 белтъка
120 г захар
1 пакетче ванилова захар
1 пакетче шоколадов пудинг, 50 г, на Доктора
4 с.л. растително масло
5-6 нарязани на филийки, сини сливи
Белтъците се разбиват добре и постепенно се добавя захарта.
Разбива се до пълното ѝ разтваряне.
Добавя се и ваниловата захар.
След това се добавя пудинга, като се пресява.
На ниска скорост се добавя и растителното масло.
Белтъците ще спаднат, но това не бива да ви притеснява.
Сливите се нареждат в кръг върху леко охладеното тесто.
Върху тях се изсипва крема.
Изважда се тестото от фризера и се настъргва върху крема.
Пече се при 180 градуса около 40 минути.
След това се оставя още 10 минути при леко открехната фурна.
И после какво си мислите, че се прави ?
Въпросът е с повишена трудност :)
Ако имате нужда от "обади се на приятел", аз съм насреща :)
И да ви е сладко!!!!!
P.S. Аз, както се вижда забравих да сложа сливите и ги наредих отгоре.
Да не си мислите, че има още от сладкиша :)
Сигурна съм, че и троха не е останала от това изкушение, Дани! Изкушаващ е много, а и точно сега му е сезонът. Прегръдка! :)
ОтговорИзтриванеБлагодаря ти, Еви!
ИзтриванеПрегръдка!
Не се и съмнявам, че е ометен! изглежда страхотно!
ОтговорИзтриванеЗнам си, че не се съмняваш. Траянче :)
ИзтриванеЕ, щом няма още от сладкиша, няма да мрънкам за парченце ;) Но пък е много оригинален и лесен и си заслужава да се опита някой път! :)
ОтговорИзтриванеУсмивка от мен, Дани :)
Тики, скъпа, закъсня!
ИзтриванеНо, ако дойдеш, ще ти направя!
Прегръдка!
Дани, това прелестно парченце от този божествен сладкиш сякаш ме вика :) Не просто харесвам сливи, обожавам ги!
ОтговорИзтриванеА този пухкав крем, вече си представих как се разтапя в устата ми....Каквото и да кажа малко е!
Прегръдка!
Таничка, това парченце е за теб :)
ИзтриванеБлагодаря ти!
Прегръдка!
Жестока си...Не стига ,че предлагаш без всякаква съвест изкушаващи фотографии,ами и най-безмилостно ми казваш,че не бих могла да ти дойда на гости.........Сладкишът бил свършил......!(:
ОтговорИзтриванеМиленка, винаги си добре дошла :)
ИзтриванеХубав уикенд от мен :)
Ха, Дани - почти едновременно сме пуснали подобни сладкиши, особено на вид, макар да се различават продуктите. Току що довлякохме и 2 кг сини сливи, освен друго от пазара, та колко му е да сравня и вкуса, а?
ОтговорИзтриванеВеси, нямаш никакъв проблем да сравниш вкуса :)
ИзтриванеПоздрави!
Едно есенно вълшебство ни предлагаш, Дани,
ОтговорИзтриванепрекрасен сладкиш с неустоима комбинация на вкусове и аромати.
Благодаря за чудесната рецепта и аз съм на вълна сини сливи:)
Сърдечни поздрави и хубави почивни дни!
Благодаря ти, Дианка!
ИзтриванеУсмихнат уикенд от мен!
Много сочен сладкиш виждам и при теб,Дани,и ми стана интересен този пълнеш с белтъци и пудинг,непременно трябва да се опита!Пожелавам много успешна и усмихната седмица!
ОтговорИзтриванеРоси, и за мен беше интересно, но се получи много вкусен крем!
ИзтриванеСърдечни поздрави с много усмивки!
Аз като го гледам всичко му е вкусно! Страхотен сладкиш! Прекрасна нова седмица, Дани!
ОтговорИзтриванеПрава си,Кате, всичко му е хубаво :)
ИзтриванеУсмивки през седмицата!
Дани, ще си придърпам едно парче. Много съблазнителен сладкиш. Хубав ден!
ОтговорИзтриванеЗаповядай, Таня и да ти е сладко!
ОтговорИзтриванеХубава вечер от мен!
Гери, благодаря ти много!
ОтговорИзтриванеСладкишът е чудесен!
Прегръдка и усмихнат ден!