За любителите на гъби и баница имам едно чудесно предложение.
Обичам банички с гъби и тази идея ми хареса.
Гъбите с останалите продукти дават една вкусна плънка, която с добавкаи на сметана е с консистенция на крем.
Ароматът на масло и избор на подправки е причина за чудесното ухание :)
ПРОДУКТИ
1 пакет точени кори
1 кг едри печурки
1 глава лук
2 скилидки чесън
200 г заквасена сметана
80 г масло
70 мл олио
1 връзка копър по желание
1 яйце за намазване (размер M)
1 с. л. брашно
сол и черен пипер на вкус
сусам за поръсване
Гъбите се почистват и нарязват.
Същото упражнение правите и с лука, и чесъна.
В 50 г масло и олио* задушавате гъбите до златисто .
В 20 г масло и олио задушавате лука и чесъна.
Добавя се брашното и 1/2 ч.ч. топла вода.
Разбърква се добре, добавя се сметаната и съдът се сваля от огъня.
Към сместа се добавят и готовите гъби.
Добавят се сол и черен пипер.
Корите се нареждат в кръгла тавичка, намазани с мазнината като краищата
се оставят да стърчат навън.
Нареждат се три кори,поставя се плънка, отново три кори, всяка намазана с мазнина,
плънка и т.н.
Така се поставят четири пласта кори и три пласта плънка.
Висящите краища се прибират навътре и покриват баницата.
Нарязвате я на парчета и във фугите поставяте останалата мазнина.
Намазва се с яйце и се посипва със сусам.
Пече се при 180 градуса загрята фурна с вентилатор за около 30 минути.
* В рецептата цялото количество мазнина е масло.
Аз смесвам масло и олио, а вие решете сами :)
Е, налага се да изчакате да поизстине.
И после се наслаждавате на хрупкавите кори и кремообразната плънка.
Да ви е сладко!
Еха, страхотно предложение! Не съм опитвала, но само си представям вкуса и аромата... Чудесно е, Дани!
ОтговорИзтриванеПоздрави! :)
Много златиста и апетитна е станала, Дани!
ОтговорИзтриванеБлагодаря, Гери!
ОтговорИзтриванеСърдечни поздрави и за теб!
Траянче :)
ОтговорИзтриванеИ аз съм от тези любители ,Дани ! Предложението ти е много вкусно и апетитно изглеждащо !
ОтговорИзтриванеХубави почивни дни !
Радвам се, Ивче!
ОтговорИзтриванеПрегръдка и хубав уикенд!
Какво да кажа? Вкусотийка. Веднага ми се дояде. :)
ОтговорИзтриванеБраво градско!
Sorry, градско, че не си наблизо :)
ОтговорИзтриванеВеднага щеше да се уредиш :)
Прекрасна баница Дани, страшно вкусно изглежда и аз бих си хапнали макар да не съм голям фен на гъбите :)
ОтговорИзтриванеПрегръдки и поздрави на любимото моренце :)
Майсторка си на баниците, Дани! Меко казано е, че ми се прииска да опитам от това бижу. Прегръдки! ;)
ОтговорИзтриванеЕвчик, морето винаги ти се радва!
ОтговорИзтриванеМожеш да използваш друг зеленчук за плънка:)
Сосчето към нея е чудесно!
Прегръдка и от мен!
Еви, черпя те с удоволствие!
ОтговорИзтриванеПрегръдки!
Каква интересна баница, Дани!!! Много обичам аромата на гъби и съм ги хапвала в какви ли не комбинации, но на баница не съм! :) Ще се прави... :) :) Хубава вечер и благодаря за хубавата идея :)
ОтговорИзтриванеТики, радвам се, че си любител!
ОтговорИзтриванеХубава и усмихната неделя!
Аз такава баничка не съм пробвала и затова ще се наредя на опашка за парченце. Изглежда ми много вкусно! Гъбки обичам, а и като знам каква вълшебница си в кухнята, просто няма как да пропусна това изкушение! Прекрасна нова седмица, Дани!
ОтговорИзтриванеБонбонче,имаш го парченцето!
ОтговорИзтриванеИ ме усмихна с този комплимент :)
Усмихната да е за теб!
Прекрасно изглежда и много апетитно звучи новото ти предложение, Дани -
ОтговорИзтриванезамислям се, че може би притежаваш една от най-богатите колекции в блоговото пространство от разнообразни рецепти за баници.
Благодаря за чудесната идея, този вкус е и мой :)
Сърдечни поздрави, с пожелания за красиво късно септемврийско лято, Диана
Дианка, благодаря за хубавите думи!
ОтговорИзтриванеДа, предлагам много баници, защото знаеш, че си имам голям фен в къщи!
Тази комбинация наистина е различна, но чудесна!
Прегръдка и усмихнато късно лято!
Отново изкушаваща рецепта ни предлагаш, Дани! И то каква само! Невероятно вкусна и ароматна баничка!
ОтговорИзтриванеПрегръдки и усмихнати септемврийски дни!
Лети, много се радвам, че ти харесва!
ОтговорИзтриванеПрегръдка и усмихнати слънчеви дни!
Дани, пак изкушаваш :) Ще се възползвам от предложението ти, тъкмо идва сезонът на гъбите :)
ОтговорИзтриванеПоздрави и хубав остатък от седмицата!
Мира, с ароматни гъби си представям какво удоволствие ще бъде!
ОтговорИзтриванеПоздрави и много усмивки!
Дани,по-голям специалист от баниците от теб няма!И тази ме остави с ококорени очи!Страхотна рецепта,мила!
ОтговорИзтриванеПожелавам ти слънчева,топла есен,наситена с цветни багри и хубаво настроение!
Роси, благодаря за прекрасните пожелания!
ОтговорИзтриванеМного усмихнато настроение и за теб!
Дани, много вкусно и ароматно предложение. Правила съм нещо подобно, но с праз. Предусещам вкуса на твоята баница!
ОтговорИзтриванеХубава съботна вечер!
Бети, радвам се че ти харесва!
ОтговорИзтриванеИ аз бих опитала с удоволствие с праз!
Слънчева и усмихната неделя!
Това с кремообразната плънка ме привлече и много ми се иска да пробвам това изкушение Дани :)
ОтговорИзтриванеИзглежда апетитно !
Дани, трябва да го опиташ!
ОтговорИзтриванеСигурна съм, че ще ти хареса!
Dani, rezeptite ti sa strahotni. Vse zabravjam da ti pisha, che i maika se zapali po tvoja blog. Pregradki
ОтговорИзтриванеMaria
Благодаря, Мария!
ОтговорИзтриванеМного ме радвате!
Поздрави на майка ти!
Прегръдки от мен!
Dani, oshte rano rano da ti kazha... pravih tvojata shokoladova torta s malini vchera. STRAHOTNA!!! Blagodarja ti za rezeptata. Hubava nova sedmiza
ОтговорИзтриванеМария, много ме зарадва!
ОтговорИзтриванеТортата наистина е чудесна!
Усмихната нова седмица!
Много вкусно предложение ,Дани!
ОтговорИзтриванеПриятен ден-прегръдки!
Благодаря, Живе :)
ОтговорИзтриванеЧудно изглежда, Дани! Не съм правила подобна баница :)
ОтговорИзтриванеИнтересна рецепта. Ще опитам, определено. В къщи се хапват често гъби :)
Даре, няма да съжаляваш :)
ОтговорИзтриванеПоздрави!