Този пост е за любителите на червено цвекло :)
А и толкова се нагледахме на сняг и се намръзнахме при тези ледени температури,
че това ризото само като го погледнете и ще ви стане по-топло!
В рецептата няма нищо сложно.
Правите си ризото както са си правилата, или както си го правите :)
И прибавяте пасирано червено цвекло.
Правите си ризото както са си правилата, или както си го правите :)
И прибавяте пасирано червено цвекло.
Давам ви едни ориентировъчни количества :
350 - 400 г червено цвекло
350 - 400 г червено цвекло
1 ч.ч. ориз
1 малка глава лук
2-3 скилидки чесън, нарязани
1 ч.ч. бяло вино
2-3 скилидки чесън, нарязани
1 ч.ч. бяло вино
500 мл зеленчуков бульон
1 с.л. зехтин
1 с.л масло
настърган пармезан
орехи
сол
суха мента
Цвеклото се изпича в алуминиево фолио,
1 с.л масло
настърган пармезан
орехи
сол
суха мента
Цвеклото се изпича в алуминиево фолио,
обелва се и се пасира.
В зехтина се задушават лука и чесъна, добавя се ориза и се разбърква
да стане прозрачен.В зехтина се задушават лука и чесъна, добавя се ориза и се разбърква
Добавя се виното и се изчаква да се редуцира.
Бульона се добавя на порции, след като предната се е усвоила.
Когато е готово се добавят пюрираното цвекло, маслото и пармезана и се разбъркват.
Овкусява се по ваш вкус!
При сервиране се поръсва с орехите.
Ако искате го сервирайте самостоятелно.
Аз имах малко сварено пилешко, което добавих!
На нас много ни хареса и на цвят, и на вкус :)
А се надявам и на вас!
Да ви е сладко!!!!!
оо, супер, мн добра идея... изглежда страшно вкусно (и полезно)
ОтговорИзтриванеДани, отдавна се каня на това червено ризото :) сега вече със сигурност ще ги напаравя :)
ОтговорИзтриванеХубава вечер от мен!
Благодаря, Вероника!
ОтговорИзтриванеИ вкусно, и полезно!
Хубава вечер!
Зори, време е да го направиш :)
ОтговорИзтриванеТопла прегръдка и хубава вечер!
Чудесно ризото , Дани!
ОтговорИзтриванеНе съм по цвеклото, но не пречи да се насладя на твоето:)
Хубава вечер!
Дани, никога не съм яла такова ризото но твоето много ми хареса.
ОтговорИзтриванеИмам една голяма глава червено цвекло и ще го направя май.:)))
Топла и хубава вечер
И на мен ми харесва,Дани-и на цвят,и на вкус!Обичам и ризото,и цвекло,така че идилията е пълна :)!
ОтговорИзтриванеПрегръдки най-мили!
Приготвяла съм ризото с бяла ряпа и се получи изненадващо вкусно :-). Идеята с цвекло звучи наистина обещаваща и подканваща да опитам :-)
ОтговорИзтриванеБлагодаря ти за рецептата, Дани!
Хубав предстоящ уикенд!
Чудесно ризото, Дани!
ОтговорИзтриванеОбичам много червено цвекло и това е още един страхотен начин за негово приготвяне. А с орехите и свежия цвят - наистина сгряващо и апетитно.
Прегръдки, поздрави и хубав петък, Диана
Предполагам знаеш, че съм любител на цвеклото, така че тази рецепта няма как да не ми хараса.
ОтговорИзтриванеХубав петъчен ден :)
Траянче, все пак си се насладила :)
ОтговорИзтриванеПоздрави и хубав ден!
Зиче, ще чакам да го направиш!
ОтговорИзтриванеТопла прегръддка и хубав ден!
Еликсирче, така ме радваш :)
ОтговорИзтриванеПрегръдки, миличка и хубав ден!
Дени, идеята ти за бяла ряпа е много хубава!
ОтговорИзтриванеБлагодаря ти.
Хубави почивни дни!
Благодаря ти, Дианка!
ОтговорИзтриванеТопла прегръдка и хубав ден!
Инче, знам :)))))
ОтговорИзтриванеТопъл и усмихнат петък!
Обичам и цвекло и ориз, така, че рецептата със сигурност ще ни допадне! Цвета много ми хареса! Поздрави!
ОтговорИзтриванеОбичам и цвекло и ориз, така, че рецептата със сигурност ще ни допадне! Цвета много ми хареса! Поздрави!
ОтговорИзтриванеДаничка, много ми харесва цвета, сигурна съм, че ще ми допадне и вкуса!
ОтговорИзтриванеСтрахотно предложение, при това подходящо за предстоящия празник!
Прегръдки,мила Дани!
Охоо и аз съм голям фен на червеното цвекло и ще взема да изпробвам рецептата ти Дани, макар и да трябва после сама да си го ям )) Чудно изглежда !
ОтговорИзтриванеПрегръдки дани и много усмихнат уикенд ти пожелавам!
Браво, Дани! Изглежда много изкушаващо!
ОтговорИзтриванеПоздрави!
Кате, трябва да го опиташ след като обичаш тези продукти :)
ОтговорИзтриванеХубав уикенд!
Леви, миличка сигурна съм че и вкуса ще ти хареса!
ОтговорИзтриванеПоздрави и хубави почивни дни!
Евчик, струва си и сама да си го хапнеш!
ОтговорИзтриванеТопла прегръдка и спокойни почивни дни!
Благодаря, Петя!
ОтговорИзтриванеХубави почивни дни!
Много интересно. Не съм яла червено цвекло, но предполагам че ще е вкусно това ризото. Поздравления!
ОтговорИзтриванеВеликолепно е, Дани! Прегръдки с пожелания за хубав уикенд! :)
ОтговорИзтриванеДидка, на нас червеното цвекло ни харесва, включително и в сладкиш :)
ОтговорИзтриванеТрябва да опиташ, а така както е смляно не се усеща :)
Хубави почивни дни!
Благодаря ти, Еви!
ОтговорИзтриванеТопла прегръдка и хубави почивни дни!
Аз съм от любителите на червеното цвекло и задължително ще изпробвам чудесното ти предложение Дани :)
ОтговорИзтриванеПрегръдки и хубави почивни дни !
Сабинка, много се радвам :)
ОтговорИзтриванеПрегръдки за теб и сладурите и спокойни почивни дни!
Не ми и познато като вкус,но нищо не пречи да се пробва.
ОтговорИзтриванеДани,приятна вечер ти желая!
Живе, ако се решиш, пробвай го.
ОтговорИзтриванеХубава неделя ти пожелавам!
Дани, при теб винаги намирам рецепти, които са нови за мен и винаги съм много заинтригувана. Моите хора не са любители на червеното цвекло, но аз съм много любопитна да опитам.
ОтговорИзтриванеПоздрави и пожелания за хубав неделен ден!
Дани, страхотно ризото, много подходящо както за студен зимен ден, така и за предстоящия празник!
ОтговорИзтриванехубава неделя ти желая!
Еми, освен да задоволиш любопитството си :)
ОтговорИзтриванеПоздрави и от мен и хубава неделя
Благодаря, Мариета :)
ОтговорИзтриванеЕдна чудесна неделя и за теб!
Дани, наистина стоплящо предложение :)) А пък кифличките с ябълка и мак направо ми карат да се чувствам пак гладна... Поздрави от мен :)))
ОтговорИзтриванеБубе, радвам се че ти харесват :)
ОтговорИзтриванеПоздрави и хубава неделя!
Аз съм също страстен почитател на цвеклото- почти не минава вечер у дома, без да мина и през него. Ще опитам това ризото, стопли ме само като го гледам!
ОтговорИзтриванеХубава седмица, Дани!!!
Мъхче,
ОтговорИзтриванеи ти ме стопли с този коментар :)
Спокойна седмица!
Слагала съм цвекло в салатки,обаче никога не съм го готвила.Ще взема да се пробвам!
ОтговорИзтриванеПоздрави за идеята!
Дани, сигурна съм че ще ти хареса!
ОтговорИзтриванеПоздрави!
Определено и аз съм сред феновете на червеното цвекло, дори сега варя две глави :) Дани, много интересно звучи тази рецепта, ще се пробва.
ОтговорИзтриванеПоздрави и хубава вечер!
Цвети, сигурна съм, че ще ти хареса!
ОтговорИзтриванеПоздрави и хубава неделя!
Данинка, май не трябва да се сгрявам, а да се охлаждам при тези температури. Ама аз съм си виновна, като го чета с такова голямо закъснение. Аз ще го изчакам хубаво да изстине и ще си го доохладя с чаша леденостудено бяло вина. Може, нали?:-)))
ОтговорИзтриванеМного е вкусно, миличка!
Прегръдки, слънце и дай-боже по-хладен ден!
Ох, мила Мони, с охладено бяло вино ще е божествено!
ИзтриванеПрегръдки и морски полъх!