27 август 2011 г.
Предизвикано от Вики
Тази покана получих от Вики!
Сигурно бих добавила на всяка буква нещо друго,
но това е първото, което ми хрумна :)
Някои букви ме затрудниха, но не това е най-важното.
За тези, които не са го прочели се иска с всяка буква от заглавието
на блога да напишеш нещо за себе си :)
Музиката е нещо, което ме придружава от детството.
Сменя се през различните години,
но винаги успява да ме откъсне от сивотата
на ежедневието!
Уважавам хора с чувство за хумор!
Завистта ми е чужда, освен "благородната" :)
"Изворът" от Айн Ранд е книгата, която ме впечатли силно
и все още е на първо място в класацията!
Кафе, утро, кафемашина :)
"Ако импресионистите бяха зъболекари" от Уди Алън
е любимият ми разказ, свързан с професията ми:
"Главата ми се пръска. Г-жа Сол Швимер предявява срещу мене иск,
защото съм И напарвил моста така, както го чувствам, а не както подхожда
на нелепата И уста! Не мога да работя по поръчка като най-обикновен
занаятчия! Реших моста И да бъде внушителен и сводест, с необуздани,
възпламеняващи зъби, щръкнали във всички посоки, като огнени пламъци!
А тя се разстройва, защото мостът не се помества в устата И ! Иде ми направо
да я смажа! Опитах се да натикам моста насила, но той стърчи като блеснал
полилей!Независимо от всичко аз го намирам за прекрасен.Твърди, че не можела
да дъвче!Какво ме интересува дали може да дъвче!"
Дано никой от вас не е бил в положение на госпожата :)
Залезът е красив, но изгревът носи ново начало, нови надежди!
Ако пътувах повече, щях да съм по-щастлив човек!
Сама понякога се чувствам добре, имам нужда от това!
В кухнята се чувствам комфортно и ми доставя удоволствие :)
Обичам симфоничната музика ; тя е първата ми "музикална" любов.
Будапеща беше първият град, видян от мен, извън България!
Обожавам нашият малък "сладкиш", който всеки ден те изненадва с
нещо ново!
Domani е мястото, от което поръчвам кафето си !
"Не всичко, което хвърчи се яде", но това не ми пречи да мечтая :)
Обичам ярки цветове на дрехите, които нося!
Тангото е прекрасен танц /виж Gotan Project/, но това не означава, че мога да
го танцувам :)
Обичам цветя в дома си, които отглеждам с много любов :)
Приказваме си от време на време:)
Времето ми влияе на настроението, но понякога нямам нищо против
"лошото време"
Работохолик съм :)
Емоционален човек съм, но не всички решения взимам подвластна
на емоциите!
Мърморана съм на моменти, но бързо ми минава.
А и нали трябва да си коригирам адреналина :)
Е, стана много дълго, но в общи линии за сега е това :))))
Не знам на кого да "хвърля" ръкавицата, за да опише себе си :)
'Но ще се радвам, ако Мони , Ина, Маги и Мира като сладкодумници
да се поизпотят :))))
Прекрасен ден за всички!
Изкушавах си да ви пусна друга музика.
Свалих си диска "Паневритмия", където цигулката "изтръгва"
неверояти звуци, но за мен е много личен избора!
Така, че се наслаждавайте на моята любимка Нора Джоунс!
20 август 2011 г.
За едни морковени рулца
Така беше и сега - купих моркови за една студена супа, а вижте какво се получи :)
Но пък е вкусно!
Продукти
300 г + 1/4 ч.ч. брашно
1/4 ч.л. сол
2 с.л. захар
1+1/4 ч.л. суха мая
1/4 чаша хладко мляко
40 g крем сирене
20 g масло, размекнато
1 голямо яйце
1 ч.ч. настъргани моркови
яйце + прясно мляко за намазване
за плънката
1ч.л. канела
2 с.л. кафява захар, или мусковадо
стафиди
2 с.л. разтопено масло
От изброените продукти се замесва тесто и се оставя да втаса.
Аз го оставих цяла нощ в хладилника.
След втасването се замесва и се разточва на тънък правоъгълник.
В купа се смесват захарта и канелата.
Тестото се намазва с маслото, поръсва се с канелената смес и се добавят стафидите.
Навива се на руло и се нарязва на парчета около 2-2,5 см.
Оставят се да втасат около 45 минути, намазват се с млякото и яйцето/смесени/.
Пекат се при 180 градуса до готовност.
Аз малко бързах и не изцедих морковите.
Това ми направи лепкаво тестото и добавих явно повечко брашно.
Иначе втасването беше перфектно в хладилника, а и повторното.
За това ми се видяха сухички.
Още топли ги залях със смес от сладко кондензирано мляко, разредено с прясно мляко.
Оставих ги да поемат заливката.
Станаха много вкусни и не толкова сладки.
Бях изкушена да сложа крем сирене в плънката, но се въздържах!
Предполагам че ще стане вкусно!
Ами вземете си със следобедното кафе
и да ви е сладко:)
А супата сигурно ще я направя :)
За тези, които ме питаха за една публикация, която не се отваря :
Направих салатата и наан-а и се получи една прекрасна вечеря:)
Но снимката беше толкова "нощна"/ не е от виното със сигурност/,
че изтрих публикацията.
Но си струва да опитате комбинацията!
15 август 2011 г.
За едни сладурски бриошчета
Така ги нарекох : бриошчета.
Може да не е точното название, но вече сте
наясно какво ви очаква, ако ги направите.
А си заслужава - едни такива пухкави, умерено-сладки,
а за някои със смокиново сладко това ще е балсам за душата.
И така, поемете въздух и започнете със :
75 мл топло мляко
2 с.л. кафява захар
1 пакетче суха мая /2 1/2 ч.л./, или 50 г свежа
Смесвате продуктите и оставяте да се надигне.
В отделна купа смесвате:
4 с.л. разтопено масло -60 г
150 мл сладко, кондензирано мляко
3 яйца, леко разбити
3 1/2 ч.ч. брашно
кората на един лимон
1/2 ч.л. сол
От всички продукти с надигналата се мая омесвате тесто
с миксер, което е доста лепкаво.
Оставяте на топло да удвои два пъти обема си.
На набрашнена повърхност премесвате тестото и оформяте на дълго руло.
Разделяте на 12 части, в зависимост от големината на бриошчетата.
Оформяте както ви харесва.
Оставяте отново малко да втасат.
Фурната се загрява на 170 градуса.
Намазвате оформените сладурчета със смес от жълтък и прясно мляко.
Изпичат се до готовност.
За нетърпеливи като мен, опитвате веднага!
Е, малко бяха топлички, но си струваше :))))
Аз реших след втасването на тестото да го премеся и
оставя в намалена купа в хладилник за през нощта.
Но след като се надигна отново тестото реших да ги правя.
Това не им се отрази на вкуса.
Може би не трябва да втасват дълго след оформянето!
Остава да направите кафето!
И да ви е сладко!!!източник
13 август 2011 г.
Един по-различен бюрек
Заинтригува ме това сирене, което не съм виждала по нашите магазини.
Потърсих из нета, попитах и моя племенник и той ми каза, че се води "детско" сирене.
Едно такова на конци, меко имах чувството, че се разтяга като дъвка :)
Започнах да търся заместител и реших че това може да стане.
Това е сирене на една фирма в България, българо-швейцарска,
която се намира в Родопите, с.Смилян и се води Родопа милк.
Не знам дали сте опитвали продуктите, но те правят всякакви сирена-
Гауда, Ементал, Пармезан и са много качествени .
Сиренето се води меко, а как само са го завързали с нашия трикольор :)
И така започнах да правя бюрека:
За тестото:
3 1/2 ч.ч. брашно*
1 чл.л бакпулвер
1/2 ч.ч. олио
1/2 ч.ч. стопено масло
1 ч.ч. кисело мляко
семена сусам, или нигела
1 жълтък с 1 ч.л. прясно мляко за намазване отгоре
* 1 ч.ч. = 240 мл
За плънката:
360 г от въпросното сирене/ кашкавал, или моцарела
240 г фета сирене
1 глава бял лук, нарязана
Кашкавала се накисва в студена вода за 10-15 минути да се обезсоли и се отцежда.
За мен фета-та беше по-солена, но спазих рецептата.
Може би това накисване помогна на кашкавала да не се разтича при печене, или самият кашкавал си е такъв.
Лукът, нарязан се задушава в малко олио, или масло, или и двете,
докато омекне и стане златист.
Може да го подържите малко повече, за да се карамелизира.
Сирената се настъргват и се смесват с лука.
От продуктите замесвате тесто и го оставяте да почине 15 минути.
Намазва се правоъгълна тавичка /20/30 см/, взимате половината тесто и го разстилате в тавичката с помощта на пръсти като качвате по стените за борд около 1,5 - 2 см.
Пече се при 175 градуса, около 15 минути, да порозовее.
След като поизстине, поставяте върху него плънката.
Останалата половина от тестото се разточва между пластично фолио с размера на тавичката и се поставя върху плънката.
Отгоре се намазва с жълтъка и прясното мляко и се поръсва обилно със сусам.
Пече се около 30 минути.
Тестото е пръхкаво и ухае на масло.
А плънката е страшно вкусна!
Хубаво е както топло, така и студено.
Може да вечеряте с него, или да седнете с чаша бяло вино!
Ще изпитате удоволствие:)
Ами, започвайте!!!!
P.S
На някои от вас, на които знам и-мейла съм изпратила една книга за водата -значението на водата за организма и връзката и с много заболявания.
Как и колко вода да консумираме на ден.
Предварително се извинявам, че не ви попитах :)
Ако не ви е интересно, просто не я четете!
Дианка вече ми се обади, за да ми благодари!
10 август 2011 г.
Моите чабати а ла Мария
7 август 2011 г.
Една райска закуска
Заглавието е вдъхновено от авторката на блога, според която
това е "дар от рая"
И нейната молба е : да направим този възхитителен, мек"хляб"
с канела и мая от който можеш да си оближеш пръстите!!!!
Това ще ви направи щастливи :)
Е, аз си облизах моите и понеже не съм егоист :)
ви предлагам и вие да направите същото!!!!
За тази цел ви трябват :
за тестото :
385 г плюс 2 с.л. брашно
50 г захар
1 пакетче суха мая
1/2 ч.л. сол
2 големи яйца на стайна температура
60 г безсолно масло
80 мл мляко
60 мл вода
200 г захар
2 ч.л. канела
60 г разтопено масло
В купа се смесват заедно 280 г брашно, маята, захарта и солта *
Оставяте ги настрани.
В малка купа разбивате яйцата.
Разтопяваште на ниска температура маслото в млякото.
Добавяте водата.
Изсипвате млечната смес към сухите съставки * и разбърквате със шпатула.
Добавяте яйцата и разбърквате до пълното хомогенизиране на продуктите.
Това направих с миксер.
Добавяте останалите 105 г брашно и омесвате добре.
Оформяте тестото на топка и поставяте в намазнена купа за около 1 час
да увеличи обема си.
Готовото, втасало тесто се разточва на правоъгълник с размери ~ 50/30 см.
Намазва се с разтопеното масло и се поръсва със смесените захар и канела.
Нарязва се хоризонтално на 6 еднакви ленти, които се поставят една върху друга..
Получената лента /от 6 пласта/, нарязваме вертикално и оформяме 6 еднакви купчинки.
Взимате форма за кекс/22/12/8/ и я намазвате с масло.
Всяка от купчинките поставяте вертикално във формата, плътно едно зад друго.
Получава се нещо като разлистена книга/поставена вертикално/
Тук се вижда много добре :)
Оставяте да втаса 30-35 минути.
Поръсвате обилно с кафява захар!
Печете при 160 -165 градуса, докато започне да покафенява.
Тъмно, златно кафяво означава, че и вътре е изпечено добре.
Изваждате и оставяте да се охлади около 20 минути.
Внимателно със шпатула го отделяте от стените на съда и обръщате.
Захарта от плънката леко се е разтопила и стекла на дъното.
Така облива леко "райското" печиво.
За това не е хубаво да се използва хартия за печене, защото захарта ще се стопи върху нея.
В цялата кухня ухае на масло и канела.
Естествено е да нямате търпение да се почувствате в рая :)
Е, ако сте по-търпеливи, можете да успеете да си направите кафе!
Съветвам ви да го направите предварително....
Е, как е в рая ?????
Облизахте ли си пръстите?????
това е "дар от рая"
И нейната молба е : да направим този възхитителен, мек"хляб"
с канела и мая от който можеш да си оближеш пръстите!!!!
Това ще ви направи щастливи :)
Е, аз си облизах моите и понеже не съм егоист :)
ви предлагам и вие да направите същото!!!!
За тази цел ви трябват :
за тестото :
385 г плюс 2 с.л. брашно
50 г захар
1 пакетче суха мая
1/2 ч.л. сол
2 големи яйца на стайна температура
60 г безсолно масло
80 мл мляко
60 мл вода
за плънката:
2 ч.л. канела
60 г разтопено масло
В купа се смесват заедно 280 г брашно, маята, захарта и солта *
Оставяте ги настрани.
В малка купа разбивате яйцата.
Разтопяваште на ниска температура маслото в млякото.
Добавяте водата.
Изсипвате млечната смес към сухите съставки * и разбърквате със шпатула.
Добавяте яйцата и разбърквате до пълното хомогенизиране на продуктите.
Това направих с миксер.
Добавяте останалите 105 г брашно и омесвате добре.
Оформяте тестото на топка и поставяте в намазнена купа за около 1 час
да увеличи обема си.
Готовото, втасало тесто се разточва на правоъгълник с размери ~ 50/30 см.
Намазва се с разтопеното масло и се поръсва със смесените захар и канела.
Нарязва се хоризонтално на 6 еднакви ленти, които се поставят една върху друга..
Получената лента /от 6 пласта/, нарязваме вертикално и оформяме 6 еднакви купчинки.
Взимате форма за кекс/22/12/8/ и я намазвате с масло.
Всяка от купчинките поставяте вертикално във формата, плътно едно зад друго.
Получава се нещо като разлистена книга/поставена вертикално/
Тук се вижда много добре :)
Оставяте да втаса 30-35 минути.
Поръсвате обилно с кафява захар!
Печете при 160 -165 градуса, докато започне да покафенява.
Тъмно, златно кафяво означава, че и вътре е изпечено добре.
Изваждате и оставяте да се охлади около 20 минути.
Внимателно със шпатула го отделяте от стените на съда и обръщате.
Захарта от плънката леко се е разтопила и стекла на дъното.
Така облива леко "райското" печиво.
За това не е хубаво да се използва хартия за печене, защото захарта ще се стопи върху нея.
В цялата кухня ухае на масло и канела.
Естествено е да нямате търпение да се почувствате в рая :)
Е, ако сте по-търпеливи, можете да успеете да си направите кафе!
Съветвам ви да го направите предварително....
Е, как е в рая ?????
Облизахте ли си пръстите?????
5 август 2011 г.
Вкусни хлебчета за хамбурер и един вкусен дип
Не са само за хамбурер :)
Може да си ги намажете с каквото поискате,
или да поръсите със зехтин и египетската подправка,
или дори като "циганска баница" със сол и пипер.
А можете да ги хапнете и дип-а :)
Хлебчетата стават бързо, работи се само с миксер и съхранени във фризер могат да се похапват дълго време!
Продукти:
В купа се смесват млякото и яйцата.
4 скилидки чесън
Ами започвайте и да ви е сладко!!!!
Може да си ги намажете с каквото поискате,
или да поръсите със зехтин и египетската подправка,
или дори като "циганска баница" със сол и пипер.
А можете да ги хапнете и дип-а :)
Хлебчетата стават бързо, работи се само с миксер и съхранени във фризер могат да се похапват дълго време!
Продукти:
625 г брашно
3 ч.л. суха мая
3 ч.л. захар
1с.л. сол
375 ml прясно мляко
1 голямо яйце
125 g безсолно масло, нарязано на 4 парчета
сусам за поръсване
1-2 с.л прясно мляко за намазване
В купа се смесват млякото и яйцата.
В купа за миксер се смесват брашното, маята захарта и солта..
Разбъркват се добре с дървена лъжица до пълното им смесване.
Прави се дупка в центъра и се изсипва яйчната смес.
Разбърква се с миксер на ниска скорост около минута
увеличава се скоростта и се бърка още 3 минути.
Добавя се маслото едно по едно, парчетата, като всяко следващо се добава след пълното усвояване на предното.
Бърка се, докато тестото стане меко и еластично, около 3 минути.
Изважда се от купата, оформя се на топка и се поставя в намаслена купа.
Оставя се около час, докато удвои обема си.
Когато тестото е готово, се разделя на 12 парчета/при мен станаха повече/
оформят се на топка.
Тук можете да видите как се оформя:)
Научих се / то е толкова лесно/ и хлебчетата стават перфектни.
Тавичка се покрива с хартия за печене и готовите топки се оставят за 30 минути да се надигнат.
В млякото поставям сусам, намазвам хлебчетата и пека до готовност в предварително загрята фурна.
2-3 печени, белени червени чушки
2 филийки хляб
~ 100 г бадеми печени, безсолни
3 с.л. зехтин
1 с.л. винен оцет, или лимонов сок
6 с.л. вода
сол
Корите на хляба се махат и филийките се запичатв тиган, намазани със зехтин .
Всички продукти се слагат в блендера и се смилат.
Не слагайте всичката вода наведнъж, за да прецените колко иска да се разрежда.
Сосът може да се поднесе с пиле, риба, или намазано на вкусно хлебче.
Аз не бих го нарекла сос, а дип, защото е гъсто.
Можете направо да започнете и с лъжичка!!!
1 август 2011 г.
ЕДНО ЛЯТНО ГРАДИНСКО ПАРТИ, ИЛИ НА ГОСТИ НА СВЕТЛАНА
Каня ви на лятно парти, организирано от Светлана :)
С благодарност към домакинята за прекрасната организация!
Там ще се насладите на невероятни вкуснотии от участниците!
За сега само ви примамвам с моя десерт!
Едно уточнение за Дани Динева :
в този сладкиш използвах за основа сладкишът с кайсии от Good Food
Абонамент за:
Публикации (Atom)
About Me
- Dani
- БУРГАС, Bulgaria
- Обичам да експериментирам в готвенето. Да правя, на пръв поглед, странни съчетания от продукти. Ако това ти допада, или ти е интересно, заповядай! И да ти е сладко!
Етикети
"Павлова"
(3)
авокадо
(3)
агнешко
(1)
аранчини
(1)
арборио
(1)
арония
(1)
багети
(1)
бадеми
(3)
баклава
(3)
банани
(3)
баница
(20)
бекон
(1)
белтъци
(6)
бира
(1)
бисквитени кори за пай
(1)
БИСКВИТИ
(1)
бишкоти
(1)
боровинки
(1)
боровинков крем
(1)
брауни
(4)
бриош
(8)
броколи
(3)
бюрек
(2)
бял шоколад
(1)
бял шоколад торта
(1)
веган
(1)
Вегетариански
(40)
Великден
(5)
вино SO into FOOD
(1)
вишни
(4)
галет
(5)
Гинес
(1)
говеждо
(1)
гостуване
(1)
гратен
(4)
грах
(4)
гремола
(1)
гризини
(1)
грозде
(1)
гъби
(6)
десерт
(121)
десерт без брашно
(8)
десерт без изпичане
(1)
джинджифил
(4)
джолан
(1)
див ориз
(1)
дип
(14)
домати
(2)
домашна майонеза
(1)
домашни бисквити за чийзкейк
(1)
дроб
(1)
дюли
(6)
език
(1)
елда
(1)
желатин
(1)
заатар
(5)
закуска
(13)
зелен боб
(2)
зеленчуци
(1)
зехтин
(1)
зимнина през лятото
(1)
индийска
(1)
италианска кухня
(1)
кайма
(10)
канелони
(1)
карамелен крем
(1)
кардамон
(1)
картофи
(5)
карфиол
(1)
касис
(1)
кафяв ориз
(1)
кафяв ориз
(3)
кашкавал
(1)
кейк
(9)
кестени
(1)
киноа
(8)
кинори
(1)
кисело мляко
(2)
кифли
(3)
кифлички
(6)
киш
(6)
кладница
(1)
клафути
(2)
книга
(1)
козунак
(11)
кокосово мляко
(6)
Коледа
(3)
консервирани лимони
(2)
крекери
(2)
крем от кестени
(1)
крем сирене
(9)
крем шантили
(1)
круши
(14)
куркума
(1)
кускус
(1)
къри паста
(1)
кюфтета
(1)
лазаня
(1)
лапад
(2)
лапад питки
(1)
левурда
(1)
лешников нугат
(1)
леща
(1)
лимон
(1)
лимонада
(1)
лимонов крем
(2)
лозови сърми
(1)
Лондон
(6)
лук
(1)
магданоз
(1)
мак
(3)
малини
(2)
манго
(7)
маракуя
(4)
маринован чесън
(1)
мароканска кухня
(1)
мас
(1)
маскарпоне
(3)
маслен сос
(1)
маслини
(1)
МАСЛО
(1)
меко сирене
(1)
меласа от нар
(2)
мента
(4)
ментово мляко
(1)
многолистно спанак
(1)
многолистно тесто
(5)
моркови
(6)
моцарела
(3)
мус
(1)
мус от бял шоколад
(1)
мусака
(1)
мухамара
(1)
мъфини
(1)
награди
(1)
нар
(4)
нахут
(8)
некулинарно
(26)
Нова година
(1)
овесени ядки
(1)
омлет
(2)
орехи
(1)
ориз
(2)
оризово брашно
(1)
Павлова
(1)
пай
(3)
пармезан
(5)
парфе
(1)
пастет
(2)
патладжан
(11)
Персийска кухня
(1)
песто
(10)
петмез от цвекло
(1)
печен чесън
(1)
печени зеленчуци
(1)
печени червени чушки
(2)
печени чушки
(1)
печено какао
(1)
пиле
(38)
пилешки дроб
(1)
пилешко
(1)
пинса
(1)
питка
(3)
питки
(10)
пица
(8)
плодове
(15)
подарък
(1)
подправки
(1)
Портвайн
(1)
Порто
(1)
портокал
(4)
Португалия
(2)
порчини
(1)
пражка шунка
(1)
празници
(6)
праскови
(2)
предястия
(2)
пудинг
(1)
пуйка
(1)
пушена извара
(1)
пушена херинга
(1)
пъдпъдъчи яйца
(1)
пюре
(1)
резене
(1)
репички
(1)
риба тон
(4)
ризото
(6)
ризото кафяв ориз
(1)
рикота
(2)
рожден ден
(1)
Рождество
(1)
рукола
(3)
сайдер
(1)
салата
(2)
салати
(6)
свинско
(13)
семола
(1)
Силвена Роу
(3)
сини сливи
(6)
синьо сирене
(1)
сирена
(7)
сладкарски крем
(1)
сладко
(5)
сладко от сини сливи
(1)
сладолед
(4)
сливи
(2)
смес от сушени плодове за Коледа
(2)
сметана
(3)
солен кекс
(1)
солени крекери
(2)
соленки
(2)
сос
(3)
сос Алфредо
(2)
сос Морне
(1)
сос Морней
(1)
сос с мента
(1)
спагети
(2)
спанак
(11)
СПРЕД
(1)
стромболи
(1)
студена супа
(1)
сумак
(1)
супа
(16)
супа. кокосово мляко
(1)
сусамов тахан
(5)
сусамов тахан сливи
(1)
суфле
(3)
сушени домати
(3)
сушени плодове
(2)
сушени сини сливи
(1)
тарт
(4)
тахан
(6)
тахан халва
(1)
твърдо сирене
(1)
телешко
(10)
терин
(2)
тестени
(43)
тесто
(2)
тесто за пай
(1)
тесто с мая
(1)
тесто с бавно втасване
(1)
тиква
(11)
тиквички
(17)
торта
(3)
точени кори
(1)
трюфел
(1)
турска кухня
(1)
тутманик
(2)
тъмно пиво
(1)
фокача
(1)
фурми
(1)
фъстъчено масло
(2)
хляб
(12)
хумус
(2)
царевица
(2)
царевично брашно
(2)
Цветница
(1)
целина
(1)
целувки
(1)
чедар
(1)
чедър
(2)
червен боб
(1)
червена леща
(1)
червени чушки
(2)
червено вино
(1)
червено зеле
(1)
червено цвекло
(4)
череши
(7)
чийзкейк
(15)
чийзкейк без печене
(2)
чили
(1)
чътни
(3)
шипков мармалад
(2)
шкембе
(1)
шоколад
(39)
шоколад сушени сини сливи
(1)
шоколадов блат
(2)
шоколадов кейк без брашно със сироп
(1)
шоколадов мус
(3)
шоколадова глазура с крем сирене
(1)
юфка
(1)
юфка кори бюрек
(1)
ябълки
(13)
ябълки карамел десерт
(1)
ябълково пюре
(1)
ягоди
(7)
яйца
(8)
яйца щрудел
(1)
ястия с паста
(5)
dulce de leche
(3)
Frangipani
(1)
lemon curd
(1)
meancemeat
(1)
So into FOOD
(1)
Популярни публикации
-
Изкушавам се да ви разкажа за тази обичана от мен торта, защото малко експериментирах с изпичането на блатовете, разбиването на белтъците ...
-
Това е третата рецепта,с която участвам е прекрасното списание SO into FOOD. Но не е сладка, а с любимото ми телешко месо. Може да ви ...
-
Както се разбира от заглавието пинса-та се появява в Рим, регион Лацио. Разликата с пицата е в състава на тестото, времето на втасване, висо...
-
Или иначе казано - тутманичетата на Ина. Показвам ви ги, ако не сте ги видели. Но, ако не сте ги опитали трябва веднага да коригирате тоз...
-
Заглавието е вдъхновено от авторката на блога , според която това е "дар от рая" И нейната молба е : да направим този възхитите...