Отдавна не съм публикувала нещо ново.
Днес се захлади и веднага включих фурната, за
да направя нещо ново и естествено вкусно.
Качих снимката във Фейсбук като загадка и Илианка
ѝ стана кръстница :Роза.
Така вече половината тава е нейна, а на вас предлагам рецептата.
Тестото стана чудесно за работа :)
Продукти за тестото :
600 г брашно
250 мл хладка вода
3 яйца
1 ч.л. сол
1 чл. захар
10 г прясна мая, или една чаена мерителна лъжичка, суха
Тестото се замесва, ако е необходимо сложете още малко брашно,
за да стане меко и нелепнещо.
Оставя се в намаслена купа за 40 минути да втаса.
През това време си пригответе :
сирене 400 г
100 г мазнина /при мен 75 г стопено масло и около 60 мл олио/
Заливката е от :
3 яйца
200 мл прясно мляко
След като тестото е станало се разделя на 5 части.
Всяка се разточва на кора около 25-3о см, намазва се обилно с масло
и се поръсва със сирене.
Навива се на руло и се поставя в намазнена тава - 30 см,
като се навива като охлюв.
Всяка следваща кора се навива около предната и така изпълвате тавата.
Оставяте да втаса още 20 минути.
Включвате фурната на 180 градуса.
Заливате втасалата красота и я печете до готовност.
Разкошно звучи и изглежда тази вкусотия, Дани,
ОтговорИзтриванеотдавна съм те признала колекционер на рецепти за баници и техен майстор,
а това изкушение е още едно страхотно допълнение.
Благодаря, поздрави за теб и хубаво лято!
Чудно, много ми хареса рецептата, Дани. Ще я пробвам някой път ☺
ОтговорИзтриванеЗначи другата част от тавата с баница за мен:))) Изглежда вкусно, а снимката е много красива, Дани! Поздрави, с пожелания за прекрасен август!
ОтговорИзтриванеБонбонче, с удоволствие ти я давам :)
ИзтриванеХубав август и за теб!
Congratulations, really interesting your blog. . I'll try to make your recipe. I will let you know. Meanwhile, I'll follow you if you go pass by me. It would please me a lot. Good summer.
ОтговорИзтриванеНаистина си е вкусотия, Дани! Да фърлиш една насам, като идваш :) Ай, доскоро!
ОтговорИзтриване