Обичам тиква в солен вариант.
В сладък не ми е интересна :)
Предлагам ви една идея за тези, които са като мен
във вкусовите си комбинации :)
ПРОДУКТИ
пакет кори 400 г
тиква около килограм, обелена и нарязана на кубчета
2 ч.ч. вода
2 малки глави лук, настърган
200 г бекон, нарязан
1 1/2 ч.ч. сирене - при мен обикновено и синьо /може и козе,или каквото обичате/
1 яйце
2 с.л. булгур, или грис, или галета
60 мл растително олио
60 мл разтопено масло
сол
ч.пипер
кимион
ПРИГОТВЯНЕ
В 2 с.л. се задушава лука, добавят се бекона и кимион.
Изваждат се с решетъчна лъжица.
Обелената и нарязана тиква се поставя в същия съд, налива се водата и без да се покрива се оставя на котлона да омекне.
Осолява се на вкус.
Изважда се с решетъчна лъжица и се оставя да се охлади.
Разбъркват се яйцето и сиренето и се добавят изстиналите лук, бекон и пюрирана тиква.
Добавя се по избор булгур,или другите съставки, за да оберат течността на тиквата.
Взимат се корите две по две, намазват се с мазнината, поставят се една върху друга.
На дългата страна се слагат по две пълни лъжици от сместа и се завиват на руло.
Поставят се в намазана тавичка спираловидно.
Така се процедира с всички кори.
Отгоре се намазва с останалата мазнина и се пече на 170 градуса около час до зачервяване.
Трябва да ви кажа, че изобщо не се усеща, че има тиква!
А беконът, този хрупкав бекон....
След това си знаете урока : сядате, наливате си чаша вино и се наслаждавате !
Да ви е сладко!
Аз съм от онези, които са опитвали и правили досега тиквата само в сладък вариант. Но твоето предложение звучи толкова интересно и вкусно, че с удоволствие бих опитала и този.:-)))
ОтговорИзтриванеПрегръдки, Дани и благодаря за споделената интересна и вкусна рецепта!
Хубави и усмихнати почивни дни!:-)
Мони, надявам се да ти хареса!
ИзтриванеПрегръдка и слънчеви дни!
Много интересно! В солен вариант само на супа и до печено месо съм ползвала, Дани,но никога нямаше да се сетя за баница със сирене и тиква, че и с бекон. Изглежда чудесно!
ОтговорИзтриванеХубав уикенд ти желая! Прегръдка!
Ирме, бекончето е моя добавка, но пък така замириса....
ИзтриванеПрегръдка и много усмивки!
Звучи и изглежда много ароматно! Поздрави, Дани!
ОтговорИзтриванеБлагодаря ти, Траянче :)
ИзтриванеХубав уикенд!
Колко вкусно! Точно като за хора като мен, които предпочитат солените неща.
ОтговорИзтриванеЧудесна рецепта, Дани.
Ели, много се радвам, че ти харесва :)
ИзтриванеОх, че вкусно, Дани... Жалко, че вече обядвах, ама пък мога да си открадна парченце за вечеря. :)
ОтговорИзтриванеСърдечни поздрави!
Гери, заповядай и да ти е сладко!
ИзтриванеХубава вечер!
Дани, аз съм от тези които, както казва дъщеря ми, обичат "шантави" комбинации! :) Предизвика ме с това предложение и непременно ще пробвам!
ОтговорИзтриванеПриятна съботна вечер!
Тили, много ще се радвам ако го опиташ!
ИзтриванеПоздрави и хубава вечер!
аз я харесвам всякаква и определено твоят пай ще ми допадне :)
ОтговорИзтриванеХубава вечер от мен, Дани!
Зори :)
ИзтриванеХубав уикенд!
Харесва ми и аз обожавам тиква,
ОтговорИзтриванеа в твоето обогатено предложение звучи и изглежда страхотно.
Чудесна идея, Дани, благодаря, прегръдка и хубава неделя.
И аз благодаря, Дианка!
ИзтриванеПрегръдка и от мен!
Ух чудно изглежда Дани, аз само ще прескоча бекона, но е много по мой вкус ... супер идея :)
ОтговорИзтриванеПрегръдки мила и хубава неделя :)
Евчик, радвам се че ти харесва!
ИзтриванеПрегръдки и от мен и усмихната неделя!
Заинтригува ме, няма да го скрия, Дани! Комбинацията ми звучи толкова апетитна, че предвкусвам вкуса. Прегръдка с пожелания за прекрасна неделя! :)
ОтговорИзтриванеЕви, наистина е апетитно!
ИзтриванеЩе се радвам да опиташ!
Прегръдки и много усмивки!
Когато е приготвена вкусно, всякак я харесвам, а твоят вариант определено е много вкусен! Така, че се нареждам на опашката за парченце! Прегръдки!
ОтговорИзтриванеБонбонче, заповядай парченце!
ИзтриванеИ да ти е сладко :)
Прегръдки!
Соления вариант не ми е познат, но веднъж ядох паста с тиква и не беше лошо! С удоволствие бих опитала от твоя пай, Дани!
ОтговорИзтриванеПрегръдка! Хубав неделен следобед!
Благодаря ти, Ивче!
ИзтриванеСъс сигурност ще ти хареса!
Прегръдка и хубава неделя!
Мммммммм, много вкусно, Дани! Като отявлен тикволюбител, благодаря за чудесната рецепта!
ОтговорИзтриванеПрегръдки!
Лети, сигурна бях, че ще ти хареса!
ИзтриванеПрегръдки!
Дани, и аз обожавам солените варианти на тиквени вълшебства. Този вкус с бекон е нов за мен и непременно ще опитам. прегръдка и хубава вечер!
ОтговорИзтриванеМъхче, беконът не е задължителен, но придава друг вкус!
ИзтриванеПрегръдка и от мен!
Ето това е и моят вкус! Страхотно, Дани. Прекрасна идея!
ОтговорИзтриванеМного се радвам, Йоли :)
ИзтриванеПрегръдка от мен!
о,на мен тиквата всякак ми е интересна и вкусна,Дани!
ОтговорИзтриванеРазкошен златист тен има паят и с тази плънка ще е хрупкав отвън и сочен отвътре-прекрасно съчетание от вкусове!
Прегръдка и хубаво утре,мила!
Благодаря ти, Роси!
ИзтриванеРадвам се, че ти харесва.
Прегрдъка и от мен!
Обичам тиквата в солени комбинации и твоята рецепта е чудесна! Е , аз ще пропусна бекона, но и ароматите много ми допадат, Дани!
ОтговорИзтриванеИ страхотни снимки, страхотни!
Бети, толкова ме радваш!
ОтговорИзтриванеБлагодаря ти!