Отдавна исках да направя тази плодова плънка от лимон.
Но след публикацията на Лулу реших да я направя от дюли :)
Рецептата е лесна, а приложението може да е като плънка на тарта, козунак, бриош,
а защо не и на еклери :)
а защо не и на еклери :)
За да си я приготвите са ви необходими :
1 кг дюли, обелени и изчистени от семките
1 кг дюли, обелени и изчистени от семките
400 г захар
200 мл вода
сока и кората на два портокала
1оо г масло
6 жълтъка
Нарязаните дюли се поставят в тенджера, добавят се водата и захарта и се оставя да заври.
Намаля се температурата и се вари, докато цвета на плодовете започва да става пинково розово.
Пюрират се, добавят се маслото, сока и кората на портокалите и жълтъците.
Намаля се температурата и се вари, докато цвета на плодовете започва да става пинково розово.
Пюрират се, добавят се маслото, сока и кората на портокалите и жълтъците.
Бърка се постоянно на ниска темепература и се готви, докато се сгъсти.
От това количество излизат 4 бурканчета от 250-300 мл.
От това количество излизат 4 бурканчета от 250-300 мл.
Много е вкусно и пикантно на вкус!
Ако обичате дюли и искате малко разнообразие това ще ви хареса :)
И да ви е сладко!
Много интересна плънка Дани!
ОтговорИзтриванеОпределено много ароматна!
Ще чакам предложенията ти с нея:)))
Прегръдки и хубава нова седмица:)))
Еха, чудесно предложение с много приложения! Убедена съм, че е вкусно. Благодаря, Дани и прекрасна седмица!
ОтговорИзтриванеМного интересно предложение, Даничка!
ОтговорИзтриванеСъс сигурност ще се опита!
Прегръдки и изпълнена с положителни емоции седмица:)
Браво, великолепно изглежда! Предполагам, че е и наистина страшно ароматно, Дани!
ОтговорИзтриванеЩе се възползвам от предложението ти, надявам се много скоро :)
Хубав ден :)
Дани, много е изкушаваща! Със сигурност и като пълнеж за торта ще е добре. Ще пробвам някой път.
ОтговорИзтриванеПоздрави и пожелания за успешна нова седмица!
А, надушвам заговор между двете ви! И от теб ще си поискам едно бурканче, може и по-малко от показаното... :)
ОтговорИзтриванеПрегръдки с пожелания за спорна нова седмица, Дани! :)
Благодаря, Кате!
ОтговорИзтриванеЩе има и предложения с нея!
Прегръдки и от мен и усмихната седмица!
Кенди, благодаря и аз за хубавите думи!
ОтговорИзтриванеПрегръдки и усмихната седмица!
Леви, чудесна седмица и за теб, миличка!
ОтговорИзтриванеИнче, ще чакам с нетърпение!
ОтговорИзтриванеУсмихната седмица!
Ели,
ОтговорИзтриваненадявам се да ти хареса!
Поздрави и усмихната седмица!
Еви, веднага ти изпращам!
ОтговорИзтриванеПрегръдки и хубава седмица!
Не знам дали обичам дюли, но това нещо в стъкления контейнер изглежда ароматно и с много приятен цвят и плътност!
ОтговорИзтриванеПоздрави, Дани и хубава вечер!
Дени, това нещо в стъкления контейнер е много ароматно :)
ОтговорИзтриванеУхае на портокал и леко накиселява!
Прегръдки и хубава седмица!
Дани, фантастично предложение :) Много ще ми хареса, аз обичам много дюли и подобни ! Поздрави и чудна седмица!
ОтговорИзтриванеДани, страхотия е това :)
ОтговорИзтриванеГребвам си малко, ако е останало :)
Прегръдка и хубава нова седмица!
Зори, взимай спокойно !
ОтговорИзтриванеИма достатъчно :)
Прегръдки и усмихната седмица!
Еви, благодаря ти :)
ОтговорИзтриванеПоздрави и усмихната седмица!
ДАНИ,с тебе разбихме дюлите тези дни май ха ха ха..
ОтговорИзтриванеМного интересна рецепта и акоми останат дюли като си направя речела ще пробвам и твоята рецепта.
Поздрави и хубава вечер.
Зиче, заменям бурканче за едно от твоя рачел:)
ОтговорИзтриванеПоздрави и хубава седмица!
И доразбий дюлите!
Дани, изглежда страхотно и със сигурност е много ароматно :). Пробвала съм по-класическите варианти с лимон и грейпфрут, а с дюли е много оригинално :)
ОтговорИзтриванеХубава нова седмица!
Пинково розово, а Дани :)) Страхотно определение, но пък и най-сладкото розово е.
ОтговорИзтриванеСладкото звучи чудесно така с масло, портокали.....ммм да посегна и си взема, а :))
Лека нощ и хубаво утре!
Пепче, взимай и да ти е сладко :)
ОтговорИзтриванеА пинково розовото си е запазена марка цвят!
Спокойна вечер и хубаво утре!!!!
Дани,и аз отдавна му се каня на лимоновия вариант,но още го отлагам,а при теб сега и с тези дюли сигурно аромата е невероятен,както и цвета!Мнооого вкусно,браво!
ОтговорИзтриванеХубав празник,мила!
Прекрасна рецепта, Дани,
ОтговорИзтриванеобичам дюли, а нямам навика да ги използвам често.
Твоето предложение е великолепно - изглежда много ароматно, фино и изкушаващо. Страхотна си!
Благодаря,
Сърдечни поздрави, прегръдка и много хубав празничен ден, Диана
Дани, харесвам всякакви плодови плънки! Тази много ми допада, ще я използвам :)
ОтговорИзтриванеМира, наистина е много ароматно :)
ОтговорИзтриванеВиж даваш ми идея за грейпфрут!
Усмихната седмица!
Дианка, винаги ме радваш с хубавите думи!
ОтговорИзтриванеБлагодаря ти!
Прегръдка и хубав ден!
Благодаря ти, Роси!
ОтговорИзтриванеУсмихнат ден и за теб!
Кате, ще се радвам да ви хареса!
ОтговорИзтриванеХубав ден!
Прекрасна публикация! Много ми хареса идеята! Дюлите имат невероятен аромат!
ОтговорИзтриванеПрекрасен блог!
Добре дошла, Албена:)
ОтговорИзтриванеБлагодаря за хубавите думи!
А дюлята наистина е чудесен плод!
Поздрави!
Ако ти кажа, че в главата ми се върти вариант за направа на този lemon curd, но с други плодове, не знам дали ще ми повярваш.:-))) И сега попадам на тази вкусотия. Къде ще търся дюли посред зима, Дани! Мога да си представя само, колко е ароматен! И със сигурност безумно вкусен, а и цвета му е невероятно наситен!:-)) Поздравления, Дани!!
ОтговорИзтриванеПрегръдки, миличка и хубава седмица от мен!
Мони, вярвам ти за телепатията :)
ОтговорИзтриванеА дюли аз още виждам по сергиите!
Бях си завила 4 дюли за зимата, защото обичам телешко с дюли, но ги направих в този вариант!
Прегръдки!
Интересно! Обичам дюли и дано само не забравя наесен и това да пробвам с тях! Представям си колко богат и дълбок вкус ще има, за аромат да не говорим! :))
ОтговорИзтриванеБлагодаря, Дани, за идеята и споделената рецепта!
:*
Благодаря, Ирма!
ИзтриванеСтава чудесно!