Или иначе казано - отново шоколадово!
Отдавна не съм показвала, но и не съм правила шоколадови десерти.
Но този няма начин да го пропусна, защото е едно вълшебство.
Приготвя се бързо,само с 4 продукта, но оставя невероятно усещане при консумиране!
200г черен шоколад със 70% какао
240 г крема сирене, Филаделфия
1/2 ч.ч. захар /240 мл е чашата/
6 яйца, разделени
ПРИГОТВЯНЕ :
На водна баня се смесват сиренето и шоколада.
Добавя се захарта и се бърка до разтварянето ѝ.
Жълтъците се разбиват отделно и се прибавят към шоколадовата смес на три пъти при внимателно разбъркване.
Белтъците се разбиват до меки върхове и също се прибавят на порции до хомогенизирането им.
Смесването става изключително на ръка, внимателно, за да се запази пухкавата консистенция.
Форма, с падащо дъно, с диаметър 18 см, се намазва с масло.
Алуминиево фолио се поставя под нея и обхваща и стените ѝ, както при печене на чийзкейк, за да не влезе вода във формата.
Сместа се изсипва и формата се поставя в по-голяма тава, в която се налива гореща вода.
Пече се при 180 градуса, в предварително загрята фурна за 30 минути, изключва се и се оставя още 15 минути във фурната.
Аз пекох 25 минути и изключих!
Следва най-приятната част - да му се насладите.
Да ви е сладко!
Няма коментари:
Публикуване на коментар