Не можех да проумея названието, докато не я опитах :)
Италианска е, защото има вкус на пица.
И няма как да е с тези плънки.
Но се прави с кори за баница!
Вкусна е много и не е необходимо да правите тесто :)
ПРОДУКТИ
1 пакет кори, 500 г*
100 мл олио
100 мл газирана вода
250 г шунка, или пушен бекон, нарязани на ситно
150 г кашкавал, настърган на едро
200 г квасена сметана
300 г мариновани гъби
200 мл кетчуп**
сушен риган
3 яйца
300 г сирене
100 мл прясно мляко
Преброявате си корите и мислено ги разделяте на две.
Трябва да предвидите една за дъното и две за покриване.
Ако сметката не излиза, не се притеснявайте :)
За плънката трябва да имате предвид, че ще я ползвате поне 2 пъти.
Намазвате дъното на по-дълбока тава с d 30 см
Поставяте една кора и я поръсвате с олио и газирана вода.
Следващите две кори, без да намазвате помежду, намазвате със сметаната
и поръсвате с половината шунка и кашкавал.
Следващите две кори, намазвате с кетчуп и поръсвате с нарязаните гъби, овкусени със сушен риган.
Следващите две кори поръсвате с яйчната смес със сиренето.
Така продължавате до изчерпването на корите.
Нарязвате баницата на парчета, поливате с останалото олио, газирана вода и прясно мляко.
Пече се на 200 градуса около 45 минути.
Хубаво е да имате студена бира, тъмна, или любимо вино.
И съм сигурна, че ще си кажем наздраве.
Моята пухкава гостенка с този поглед иска да ви каже :
" и само смей да не го изядеш" ;)
*моите кори бяха 400 г и втората половина на яйчната смес я изсипах отгоре :)
**не обичам кетчуп и си направих песто от сушени домати, към което добавих малко
доматен сок, за да е по-рядко.
Така сместа имаше и смлени бадеми, които придават приятно усещане.
Трябва да подчертая, че с тази богата и разнообразна плънка, ще имате
различно усещане за всеки зъб - гъбка, беконче, ядка от пестото,
усещане за леко киселия вкус на сметаната...
Ако все още не сте се окапали, започвайте да я нареждате!!!
Много апетитна баница,ама то при теб всички до една са такива,Дани,голям фен си им,личи си!
ОтговорИзтриванеХубава вечер !
Благодаря, Роси!
ОтговорИзтриванеВинаги казвам, че у нас майка ми е по баниците!
Аз само ги опитвам!
Хубава вечер и от мен!
Изглежда много апетитно и вкусно, Дани!
ОтговорИзтриванеПринцесата от първата снимка опита ли я? :)
Хубава вечер!
Благодаря, Ивче!
ИзтриванеТези принцесите са много специални :)
Хубав петък!
Дани, значи ги опитваш по най-майсторския начин! Тази италианска пито-баница ми взе ума, има да я сънувам сега...
ОтговорИзтриванеПрекрасна е! :)
Поздрави и да нагушкаш този сериозен красавец на дивана и от мен (знам, че не на всекиго разрешава ;)).
Благодаря, Гери!
ИзтриванеСлед като е от теб, ще я нагушкам :)
Поздрави!
Прилича ми на нещо средно между баница и пица. Харесва ми много, взимам си едно голяямо парче.
ОтговорИзтриванеПоздрави, Дани!
Благодаря, Габи!
ИзтриванеИ да ти е сладко :)
Това ще се хареса извънредно много в къщи! Прекрасно изглежда, Дани. Благодаря ти.
ОтговорИзтриванеЙоли, ще се радвам, ако си оближете пръстите :)
ИзтриванеЕх, че вкусотия, Дани! Италианска пита, българска/ бургаска/ котка:)
ОтговорИзтриванеВървят комплект, Траянче :)
ИзтриванеМного сериозна принцеса и още по сериозна пито-баница-пица Дани :) Направо българско угощение по италиански патент :) Няма как да не я пробвам ... много ще и се зарадват у дома!
ОтговорИзтриванеПоздрави и благодарности за споделеното!
Благодаря, Дани.
ИзтриванеМного ме радваш :)
О, много оригинално, Дани! Отсега знам колко ще се хареса на момчетата ми. :) Изглежда страшно апетитно. Благодаря ти за идеята, мила!
ОтговорИзтриванеХубава вечер от мен!
Ирме, радвам се, че се харесва :)
ИзтриванеПрегръдки, мила!
Oх, че интересно! Ще направя на либето! Ще мине през цедката на моите налични съставки, обаче :)
ОтговорИзтриванеМерси за хубавата рецепта, Дани :)
Тики :)
ОтговорИзтриванеПрегръдки!
:) ами... кой би могъл да устои на това изкушение.
ОтговорИзтриванеЗори :) :*
ИзтриванеАма много е изкушаващо това, Дани! А котаранчено е страШотно!
ОтговорИзтриванеВеси, радвам се, че всичко ти харесва :)
ИзтриванеТова е невероятна вкусотия!
ОтговорИзтриванеЧудесна си я направила, Дани!
Благодаря ти, Ил!
ИзтриванеРазкошна пита, Дани - вкусна, ароматна, интересна...
ОтговорИзтриванеБлагодаря за чудесната идея, поздрави за теб и хубав уикенд!
А Тя, принцесата, е впечатляваща!
Благодаря ти, Дианка!
ИзтриванеПрегръдка и хубав уикенд и за теб!
Невероятна пита, Дани! Няма как да не се хареса... Голяма прегръдка! :)
ОтговорИзтриванеБлагодаря ти много, Еви!
ИзтриванеПрегръдка и от мен!
Уникално нещо си завъртяла пак,Дани....Не си правя никакви илюзии,че нещичко е останало и затова няма да се излагам и да искам парченце,но с удоволствие си "крадвам"идеята:))))!
ОтговорИзтриванеМацоранката е прелестна...Прегръдки за теб и за нея:)))))))))))
Миленка, ще се радвам да ви се услади :)
ИзтриванеПрегръдки и от нас :)
Обожавам тази рецепта, в къщи много ще се хареса, запомням си я! Прегръдка!
ОтговорИзтриванеРадваш ме, Инка!
ИзтриванеПрегръдка и хубава неделя!
О,Дани, ако си нямаше този пазител на питата, смятай, че всичко бих отмъкнала и снимките дори:). Ами чудесия е! Поздрави!
ОтговорИзтриванеКате, взимай си смело :)
ИзтриванеТя не пази питата!
Поздрави!
Страхотно предложение! Без тесто и чакане да втасва, да се разточва...! А с плънката може да се експериментира според вкуса и наличните продукти. Супер!
ОтговорИзтриванеУспешна нова седмица, Дани!
Благодаря ти, Тили!
ИзтриванеРадвам се, че ти допада!
Сърдечни поздрави!
Пак съм писала без да публикувам. Ама това става за всекидневно похапване и не втасвам, с две думи: Благодаря, Дани!
ОтговорИзтриванеИ аз благодаря, Марте :)
Изтриване