Днешните ми рецепти са от блога на Кеми::http://vkusnoikrasivo.com/
Първата беше с пиле, зеленчуци и бира, за което са необходими:
8 парти бутчета
1/2 лимон
500 г картофи
4 малки главички лук
2 червени чушки /при мен морков/
200 мл бира
растителна мазнина
сол
ч. пипер
магданоз.
На дъното на намазнена тавичка се нареждат парти бутчетата, на които са направени напречни разрези и са поставени малки парченца лимон.
Главите лук се нарязват на 4 или повечко парчета ,картофите ,нарязани на кубчета се поставят около бутчетата ,както и моркова.
Залива се с малко растителна мазнина и бирата, прибавят се солта и пипера.
Пече се около час под фолио.
След това се запича само отгоре и се добавя нарязания магданоз.
Получава се много вкусно ястие, което ви препоръчвам.
Аз добавих няколко скилидки необелен чесън, който става много вкусен задушен и отгоре наръсих наръсих със сусам преди запичането.
Вкусът е много добър от комбинацията на лимона ,бирата и задушения лук.
А скилидките чесън-те са като "мозък".
Добър апетит.
Благодаря ,Кеми.
Първата беше с пиле, зеленчуци и бира, за което са необходими:
8 парти бутчета
1/2 лимон
500 г картофи
4 малки главички лук
2 червени чушки /при мен морков/
200 мл бира
растителна мазнина
сол
ч. пипер
магданоз.
На дъното на намазнена тавичка се нареждат парти бутчетата, на които са направени напречни разрези и са поставени малки парченца лимон.
Главите лук се нарязват на 4 или повечко парчета ,картофите ,нарязани на кубчета се поставят около бутчетата ,както и моркова.
Залива се с малко растителна мазнина и бирата, прибавят се солта и пипера.
Пече се около час под фолио.
След това се запича само отгоре и се добавя нарязания магданоз.
Получава се много вкусно ястие, което ви препоръчвам.
Аз добавих няколко скилидки необелен чесън, който става много вкусен задушен и отгоре наръсих наръсих със сусам преди запичането.
Вкусът е много добър от комбинацията на лимона ,бирата и задушения лук.
А скилидките чесън-те са като "мозък".
Добър апетит.
Благодаря ,Кеми.
Няма коментари:
Публикуване на коментар