Предлагам ви един бърз, лесен и много вкусен шоколадов сладкиш.
Хубавото още е, че се използват останали белтъци, които аз имам
редовно във фризера.
ПРОДУКТИ
200 г орехи
170 г захар
100 г черен шоколад, нарязан
60 г брашно
6 белтъка
есенция ром
лимонова кора, настъргана
щипка сол
какао за поръсване
ПРИГОТВЯНЕ
Орехите се смилат на два пъти с половината захар.
Белтъците се разбиват на сняг с щипка сол и останалата захар.
Всички продукти се смесват с шпатула до хомогенизиране.
Сместа се изсипва във форма 26 см, с падащо дъно, покрита
с хартия.
Пече се в предварително загрята до 180 градуса, фурна с вентилатор
Около 20-25 минути.
Получи се един ефирен и ароматен шоколадов сладкиш.
Да ви е сладко!
Източник Бон Апети
Чудесен е Дани! Изглежда много апетитно!
ОтговорИзтриванеПрегръдки!
Това е коментар Мария@My cooking creations, но без да искам гоо изтрих.
Благодаря, Миме!