За любителите на месо -ще ги разочаровам - става въпрос за постна вариация.
За изпълнение на рецептата са необходими :
патладжани,
ориз,
домати,
лук ,
чесън и за заливката :
яйца и прясно мляко.
Понеже не съм на "ти"със снимковия материал не мога да демонстрирам вида на ястието.
Количеството на продуктите е според размера на тавичката и броя на хората ,които ще го консумират.
Патладжанът се нарязва на филийки,посолява се ,отцежда се половин час и след това се изпържва леко от двете страни.
В растителна мазнина се задушава лука и чесъна ;след това се добавя една чаена чаша ориз, добавя се необходимото количество вода за ориза и се задушава до готовност.
Доматите се нарязват на колелца .
В тавичката се редуват : ред домати, патладжан, ориз и т.н.Завършваме с домати.
Заливаме с яйца и прясно мляко/може да се настърже кашкавал по желание/
Запича се в предварително загрята фурна -до запичане на заливката .
Резултата е страхотен, но трябва да се опита .
Ако ми вярвате -направете я-няма да съжалявате.
Да ви е сладко!!
Дани, страхотна е тази мусака :) Много я обичам, за съжаление аз не я приготвям, защото ще си ям сама :( Но пък знам едно местенце, където я включват понякога в обедното меню :)
ОтговорИзтриванеБлагодаря ,Зори,ако беше близо до морето щях да те поканя .Но ако има местенце в което я сервират:да ти е вкусно
ОтговорИзтриванеДани,
ОтговорИзтриванепоздравления - това е ястие за мен.
Чудесно звучи и съм убедена, че е вкусно!
Диана
Благодаря ,Дианка,ако опиташ няма да съжаляваш.Хубав ден.
ОтговорИзтриване