19 юни 2012 г.

CANNELLONI, PLEASE :)



Всъщност, нищо ново под слънцето с тези канелони!


Според класацията на Lulu за типове пазаруващи, аз съм 5 - ти тип :)
Харесвам рецепта, купувам продукти и после правя нещо друго!
Тези канелони отдавна стоят в шкафа и чакат своята плънка!
Пак ще ги направя както съм намислила, но сега ви предлагам тази класика с малка корекция :)



Първо да се похваля, че попаднах на хубава готова кайма 60/40, класика!

От същия магазин, от който купувам и ви дразня с прясно телешко!

Другото необходимо е
един вкусен доматен сос -

с  домати, лук, чесън, вино и пресен босилек
И един вкусен по-рядък бешамел с индийско орехче!
Пушена моцарела
Настърган пармезан
И канелони, разбира се :)



След като двата соса са готови, се поставя малко доматен сос на дъното,
останалия се смесва с каймата, която е "разрохкана" в малко мазнина.
Добавя се  и една част от бешамела към каймата и настъргания пармезан.
Напълват се  канелоните с малка лъжичка и се  нареждат на един ред в тавичка.
Отгоре се заливат с останалия бешамел, към който се  добавя нарязаната моцарела.

Пече с в предварително загрята фурна, като аз първо покривам с фолио и после запичам до
готовност!



Смятам, че вече виното ви е изстудено!

И имайте търпение малко да изстине!

Да ви е сладко!!!




   

32 коментара:

  1. Дани, страхотна вкусотия ммммм и с охладено винце е чудно!
    Би ли споделила от кой магазин си пазариш месото :)
    Хубава вечер!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Мариянче, месото купувам от небезизвестните магазини "Йоги"
      Единият е на "Демокрация" след блок "Народен юмрук", другият е на "Хр. Ботев"
      и най-новия е под бившия Битов комбинат!
      Месото е винаги прясно и купувам от години!
      А тази кайма е нов артикул!
      Хубава вечер!

      Изтриване
    2. Благодаря, Дани и аз пазаря често от там, тези дни ще взема от каймата!

      Изтриване
  2. Много вкусно, Дани :)
    Прегръдка от мен и хубаво утре!

    ОтговорИзтриване
  3. Дани, дразниш;)
    Обичам ги, ма няма кой да ми ги пълни;) Докато завъртя достатъчна бройка за петима,на канелони ставам;)))
    Много са апетитни;)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. МЪхче, направи лазаня :)
      Тя не се пълни, знаеш, а е същото :)
      Спокойна сряда!

      Изтриване
  4. Дани, как съблазняваш, ммм. Разкошно предложение. Много обичам класическите ястия. Твоите канелони са чудесни, апетитни и съблазнителни. Голяма изкусителка си.

    Поздрави и един прекрасен ден от мен!

    ОтговорИзтриване
  5. Рецептата е чудна - точно по вкуса ми. Толкова апетитно звучи, че съвсем скоро ще я подхвана. Много ме развесели: "Харесвам рецепта, купувам продукти и после правя нещо друго!" :)))
    Хубав ден, Дани!

    ОтговорИзтриване
  6. Elti,
    много се радвам че ти харесва!
    А с пазаренето, мисля че много от нас сме така!
    Хубав и спокоен ден и за теб!

    ОтговорИзтриване
  7. Доста съблазнително изглеждат канелоните, така и не съм опитвала. Тази рецепта, богато на сосове и аромат на пармезан е много вкусна! Дани, не се сваряват предварително, нали?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Бонбонче, не се вари!
      Затова се слага сосче и отдолу, за да поемат!
      Прохладна вечер!

      Изтриване
  8. Дани, такъм канап ме е гепил, че май само със снимки ще се храня днес...Чудесни са канелоните, обичам ги много!
    Поздрави на моренцето!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Марийче, нахрани се със снимки и си помързелувай :)
      Моренцето е поздравено и ви очаква!

      Изтриване
  9. Една порция и за мен, ако може, моля! Прекрасни са, Дани! Прегръдки и поздрави на морето и теб! :)

    ОтговорИзтриване
  10. Имаш я, Еви!
    И да ти е сладко!
    Прегръдка и от мен и прохладна вечер!

    ОтговорИзтриване
  11. Ве-ли-ко-леп-ни!Какво друго мога да кажа само докато чета рецептата,а пък като разгледам и снимките,съвсем оставам без съмнения,че бялото вино е имало чудесна компания!
    Просто съвършени канелони!
    Прегръдки,мила!

    ОтговорИзтриване
  12. Роси, толкова ме радваш с този коментар!
    Освен виното и ако е споделено с приятели....
    Прегръдки, миличка и прохладна вечер!

    ОтговорИзтриване
  13. Дани, класиката е във всичко - продукти, рецепта, вино. Само да имаше по-бърз начин или желаещи да ги пълнят, щях да съм от най-редовните консуматори.
    Поздрави:)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Диди, обади се да ти помогна с пълненето :)
      Поздрави и хубаво лято!

      Изтриване
  14. Изтървах канелоните, нали? Свършиха сигурно....
    Много апетитни, Дани! Ей така с кайма ако знаеш колко ги обичаме :))
    Поздрави и хубаво лято на теб! (при теб е позволено да е горещо)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Пепче, ти само кажи че идваш!
      Веднага ще напълня :)
      И дано да е прохладно лятото!

      Изтриване
  15. Обожавам канелони, отдавна не съм правила, точно по причина, че голямо пълнене пада :)) Чудна рецепта Дани!
    Прегръдки мила и хубав четвъртък!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Евчик, ще ти помогна :)
      Знаеш че са много вкусни!
      Прегръдки и прохладна вечер!

      Изтриване
  16. Този коментар бе премахнат от автора.

    ОтговорИзтриване
  17. обожавам италианска кухня, паста и изобщо да си похапвам от твоя блог Дани

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Петя, похапвай си с удоволствие :)
      Хубаво лято!

      Изтриване
  18. Класика, класика, но какво по-вкусно от класиката,а? Е, има и тук-там нещо изчанчено, което е вкусно, да не си кривя душата :)) Канелони отдавна не съм приготвяла, то напоследък не съм се и свъртала вкъщи, но това е друг въпрос :)

    Хубав уикенд, Дани :)

    ОтговорИзтриване
  19. Инче, личи си че напоследък не се свърташ у дома :)
    Прохладен уикенд, Принцесо!

    ОтговорИзтриване