Според Wikipedia, корма е типична за страните от Южна и Централна Азия.
Основните и задължителни съставки са йогурт, сметана, паста от ядки и семена, или кокосово мляко.
Това ястие се свърза винаги с къри :)
Затова и първото, което трябва да си приготвите е къри паста.
Според вашите вкусове, разбира се, ще поставите повече, или по-малко от дадена подправка,
повече, или по-малко люто :)
Според вашите вкусове, разбира се, ще поставите повече, или по-малко от дадена подправка,
повече, или по-малко люто :)
Аз ще ви изредя моите съставки, които я правят пикантна като аромат, но не толкова люта.
Можех да сложа и малко люта чушка, но нямах и сложих в умерени количества лют червен пипер.
Корма паста :
2 скилидки чесън
1 см настърган пресен джинджифил
1 ч.л. куркума
1/2 ч.л. кайен пипер
1 ч.л. кимион
кориандър, семена, или на прах
1 ч.л. кимион
кориандър, семена, или на прах
нарязан пресен розов домат, без семена / в рецептите е доматена паста/
2 с.л. фъстъчено олио
1ч.л. горчица, опция
1/2 ч.лсол
1ч.л. горчица, опция
1/2 ч.лсол
Всички продукти се поставят в блендер и се смилат.
Ако ви е сухо добавете още от олиото.
По принцип в пастата има и кокосови стърготини и бадеми,
които предварително се запичат в сгорещен тиган.
Аз ги поставих отделно в соса.
И така другите съставки, които ви трябват са:
пилешко месо по избор
1 кутия нахут
1 кутия кокосово мляко
1 глава лук, нарязан
1 тиквичка, опция
сол
масло
олио
1/2 ч.ч. кокосови стърготини
1/4 ч.ч. бадеми
В сгорещен тиган се запичат леко кокосовите стърготини и бадемите.
Смилат се в блендер.
Аз имах пилешки бутчета, които сварих, обезкостих и поставих в
сгорещен тиган с малко масло и олио да покафенеят за 2-3- минути.
Месото се отстранява от тигана и в сотаналата мазнина се задушават
лука и тивичката.
Добавя се нахута от консервата, къри пастата, кокосовото мляко и ядките.
Готви се до готовност .
Сервира се с ориз, който е сварен в солена вода.
След отцеждането се добавя прясно изцеден лимонов сок.
С лимон можете да овкусите и готовото пиле, защото може леко да ви сладни.
Можете да сложите върху месото и кисело мляко по ваш вкус.
Невероятно ароматно ястие!
За тези, които се плашат от кокосовото мляко и стърготините,
трябва да кажа, че не се усещат
вкусово като кокос.
Естествено трябва да присъства за прохлада чаша изстудено вино, или бира.
Да ви е сладко и наздраве!
Дани, много апетитно звучи и изглежда това пилешко месо! Само с нахута няма да се разберем :) но вярвам, ще ми простиш това отклонение. Чакам моя пилешко-ядящ-всякакво-месо да се прибере и ще изпробвам и тази рецепта.
ОтговорИзтриванеПоздрави и хубава, спорна нова седмица!
Пепче, простено ще ти е :)
ИзтриванеТук е важен соса!
И ще чакам отзиви!
Прохладна неделя!
Дани, много интересна рецепта.Сигурна съм, че много би ми харесала.
ОтговорИзтриванеИл, много ще се радвам, че ти харесва!
ИзтриванеПрохладна неделя!
Еха Дани, много апетитно и вдъхновено!
ОтговорИзтриванеПоздрави от нас!
Благодаря, Маги!
ИзтриванеПрегръдки за малката принцеса!
Дани, благодарности за рецептата :).Много екзотично звучи и подозирам, че много ще ми хареса.
ОтговорИзтриванеПриятен и мързелив следобед.
Elti, ще се радвам ако ти хареса, след като я опиташ :)
ИзтриванеПрохладна вечер!
Това няма начин да не е разкъртващо вкусно, съдейки по съставките и снимките.
ОтговорИзтриванеМисля да се поглезим някой ден и да го предложа на моите диванета.
Нещо напоследък при теб е много цветарски красиво :)
Хиляди усмивки, морско цвете :)
Инче, това са все снимки от цветната ни изложба :)
ИзтриванеА ти не че не ги глезиш твоите сладури, но можеш и това да им предложиш :)
От морското цвете, полъх морски бриз!
Дани, прекрасна рецепта,много ми хареса.
ОтговорИзтриванеПрегръдки!
Благодаря, Зиче!
ИзтриванеПрохладна неделна вечер!
И аз като Пепи с нахута съм леко скарана, но пък това може да е един чудесен вариант за сдобряване :)))Ще се пробва!
ОтговорИзтриванеДиве, я вземи да се сдобриш :)
ИзтриванеКакво толкова ти е направил!
Хубаво лято!
Аз пък не съм скарана с нищо от тази чиния :) Много ми допада тази комбинация и с удоволствие бих опитала :)
ОтговорИзтриванеПрегръдка от мен, Дани и хубава вечер!
Зори, радвам се че сме на едно мнение :)
ИзтриванеДа ти е сладко!
Прегръдка и прохладна вечер!
Изглежда страхотно, Дани!
ОтговорИзтриванеБлагодаря, Траянче!
ИзтриванеДани, много изкусително предложение, досега не съм готвила с нахут и мисля, че много губя!
ОтговорИзтриванеХубава вечер!
Мариянче, на нас ни харесва,дано допадне и на вас!
ИзтриванеПрохладна вечер!
Вкусотия!!! Дани, страхотна рецепта, богата на вкус и аромат! Много ми харесва! Прекрасна нова седмица от мен!
ОтговорИзтриванеБлагодаря, Бонбон :)
ИзтриванеПрекрасна да е и за теб!
Пилешко с нахут е любимото ястие на големият ми син!
ОтговорИзтриванеПоздрави Дани!
Радвам се, Дани!
ИзтриванеХубава седмица!
Дани, прекрасни са новите ти предложения:
ОтговорИзтриванепресен грах, канелони, пиле - впечатляващи идеи, свежи аромати и екзотични съставки!
Много ми харесват, снимките и цветята, също:)
Благодаря кулинарната фиеста,
сърдечни поздрави и хубаво лято, Диана
Благодаря много, Дианка!
ИзтриванеПрегръдка и спокойно, синьо лято!
Дани,винаги правиш такива невероятни комбинации от продукти,че всяко предложение ми се струва много екзотично и пре любопитно на вкус!И този път вярна на себе си си приготвила страхотно сочно пилешко!
ОтговорИзтриванеУсмихната нова седмица,мила!
Роси, обичам различни комбинации и се радвам, ако се харесат и на вас!
ИзтриванеСпокойна и прохладна седмица!
Дани,и аз не съм хапвала нахут до сега,но съм сигурна ,че е много вкусна тази рецепта.
ОтговорИзтриванеХубава вечер!
Живе, крайно време е да го опиташ под някаква форма!
ИзтриванеСпокойна и прохладна вечер!
Вкусно, че е това пилешко месо, не се съмнявам, но и толкова апетитно си го поднесла, че едва ли има някой, който може да му устои, Дани! Прегръдки с пожелания за вкусна, прохладна и спорна нова седмица! :)
ОтговорИзтриванеЕви, казаното от естет като теб си е балсам за душата!
ИзтриванеБлагодаря!
Прегръдки и една спорна, и прохладна седмица!
А пък такива неща ако знаеш как обичаммммм;)
ОтговорИзтриванеА нахут ей сега и аз ще предложа;)
Бравос, Дани;)!
Много ме изкушаваш;)
Хубава седмица!
Мъхче, обожавам да изкушавам :)
ИзтриванеКакто и да съм изкусена от нещо и да му се "отдам" :)
Отивам да видя твоя нахут :)
Прегръдка и прохладна седмица!
Дани, това пиленце звучи много интересно :) Малко сме на вие у нас с лютото, но обещанието за лека пикантност може да се приеме :) Прегръдки!
ОтговорИзтриванеГаби, аз преди похапвах много люто, но започнах да го избягвам!
ИзтриванеВ тази рецепта си слагаш по желание люто, но аромата го придават джинджифила и кимиона :)
Прегръдка !
оо, супер звучи.
ОтговорИзтриванеОткъде взе кайенския пипер?
Радвам се, че ти харесва :)
ИзтриванеВ рецептата пипера е кайенски,
но аз сложих малко лют червен пипер!