Отново ще стане въпрос за бриош :)
И отново е на прекрасната Ирене!
Чудесна рецепта и резултатът е повече от чудесен!
За да не ви разсейвам с лирични отклонения, ще мина направо към рецептата :
530 г брашно
100 г захар
1/ 2 пакетче прясна мая /21г/
100 г захар
1/ 2 пакетче прясна мая /21г/
2 яйца + 1 белтък
250 мл гореща сметана *
1 ч.л. течна ванилия
щипка сол
250 мл гореща сметана *
1 ч.л. течна ванилия
щипка сол
За намазване:
1 жълтък
1 с.л. прясно мляко
Замесва се тесто от изброените продукти.
Оставя се да втаса до удвояване на обема.
След това се разточва правоъгълник и се разрязва на тънки ленти /едната ми е по-широка/
По-широката лента се навива на руло и се поставя в средата на тавичката, в която ще печете.
Другите ленти се навиват както е показала Ирене :)
Оставя се още 1 час да втаса.
Намазва се с жълтъка и се пече
20-25 минути при предварително загрята фурна до 180 градуса.
* имах заквасена сметана към една малка опаковка добавих прясно мляко.
Имах и едно малко шоколадче с някаква плодова плънка и го начупих още при замесването на тестото - за допълнителен разкош :)
Не знам защо, но добавих и една малка бучка масло.
Днес бях малко разсеяна и когато стигнах до намазването отгоре видях, че в чашката имама белтък ? :)
Това не се отрази изобщо на крайния резултат !!!!
Ами това е :)
Да ви е сладко и си вземете за кафенцето, преди да е свършил :))))
Благодаря на Ирене за перфектната рецепта!
Дани, в блога на Ирене всичко е от прекрасно по-прекрасно :)
ОтговорИзтриванеБрьошът е станал невероятен :)
Прегръдки и хубава нова седмица!
Разкошен е Дани !
ОтговорИзтриванеТолкова красив и пухкав ...веднага си взимам парченце :))))
Прегръдки и хубава нова седмица .
За кафенцето не знам,ама за лека нощ е гарантирано,че ще сънувам СЛАДКИ сънища,Дани!
ОтговорИзтриванеМного ти е хубав и този бриош,а масълцето и шоколадчето само са добавили още разкош към рецептата!
Страхотен е!
Прекрасна седмица,слънце!
Дани, страхотни са нещата в блога на Ирене!:-))) Печивата и се удават особено много.
ОтговорИзтриванеКакто и на теб, мила, бриошът е станал великолепен, такъв един бухнал, с прекрасен загар.:-)))
Прекрасен е, Дани!
Поздравления за майсторлъка!:-))
Прегръдки, хубава вечер и прекрасна нова седмица!
ЪЪЪЪъъъ нищо ,че съм вече преяла от това чудо веднага съм готова да похапна..:)))Дани,невероятно е!:)
ОтговорИзтриванеБлагодаря, Зори!
ОтговорИзтриванеПрегръдки и успешна седмица!
Сабинче и да ти е сладко!
ОтговорИзтриванеПрегръдки и спокойна седмица!
Еликсирче, дано са ти били сладки сънищата :)
ОтговорИзтриванеПрегръдки, миличка и усмихната седмица!
Мони, рецептите на Ирене са толкова точни, че няма начин да не се получи!
ОтговорИзтриванеБлагодаря ти за хубавите думи!
Прегръдки, миличка и слънчева нова седмица!
Ondi, много лесно става!!!!!
ОтговорИзтриванеСпокойна седмица от мен!
Великолепен бриош си изпекла, Дани -
ОтговорИзтриванеизглежда неустоимо пухкав и ароматен. Много ми харесва и оформлението.
Сърдечни поздрави,
прегръдка и хубава нова седмица, Диана
Страхотен бриош !Сигурна съм ,че е много вкусен.
ОтговорИзтриванеПоздравления за хубавия блог,много приятно местенце си сътворила!
Невероятен е бриошът, Дани! Грабвам си едно голямо парче за кафето. Прегръдки с пожелания за успешна нова седмица! :)
ОтговорИзтриванеДани,гледам и преглъщам ли преглъщам!
ОтговорИзтриванеНаистина е великолепен!
Прегръщам те и ти пожелавам успешна седмица:)
Huhu liebe Dani,
ОтговорИзтриванеwunderschön ist die Brioche wieder geworden! Da hat man nie genug, die ist so lecker ;o))
Ganz liebe Grüße
Irène
Liebe Dani,
ОтговорИзтриванеdarf ich Die Bilder, selbstverständlich mit Link, von den beiden Brioche auf meinem Blog veröffentlichen? Ich würde mich über ein ja sehr freuen ;o))
Ganz liebe Grüße
Irène
Много е красив ,Дани!
ОтговорИзтриванеИ честит празник!
Поздрави! :-))
Изключително вкусно изглежда, направо се размечтах...:-)
ОтговорИзтриванеОхх Дани, фантастично изглежда, ще ме съсипете с тези вкусотии!
ОтговорИзтриванеПрегръдки и чудна нова седмица!
О, Дани!
ОтговорИзтриванеРазкошен е!
Бухнал, мекичък, иде ми да си отчупя едно порченце!
Поздрави и хубава вечер!
Дианка, благодаря :)
ОтговорИзтриванеИ рецептата,и оформлението са лесни!
Топла прегръдка и усмихната седмица!
Мира, добре дошла в моето местенце :)
ОтговорИзтриванеБлагодаря за хубавите думи!
Радвам се, че бриоша ти допада!
Хубава седмица от мен!
Евичка, прегръдки от мен и много усмихната седмица!
ОтговорИзтриванеКатенце, недей преглъща, а запрятай ръкави :)
ОтговорИзтриванеПрегръдки и хубава седмица!
Liebe Irene, ein tolles Rezept
ОтговорИзтриванеvielen Dank !
Dani
Краси, Честит празник и хубава вечер!
ОтговорИзтриванеДени, превърни мечтите в реалност :)
ОтговорИзтриванеПоздрави и хубава вечер!
Благодаря, Евичка :)
ОтговорИзтриванеПрегръдки и хубава седмица!
Роси, заповядай :)
ОтговорИзтриванеПоздрави и хубава вечер!
iebe Dani,
ОтговорИзтриванеschau mal bei mir rein ;o))
Von Dani nachgebacken ;o))
Liebe Grüße
Irène
Liebe Dani,
ОтговорИзтриванеich weiß nicht ob der Link richtig war.
Hier nochmal:
http://irenesleckereien.blogspot.com/2011/11/von-dani-nachgebacken-o.html
Разкошен е Дани!
ОтговорИзтриванеЦарица си ти на бриошчетата:)
Прегръдки и уютна вечер!
Thanks very much, dear Irene :)
ОтговорИзтриванеБлагодаря ти, Леви :)
ОтговорИзтриванеХубава вечер, миличка!
Днес писах, но на много блогове ми даде грешка!
ОтговорИзтриванеАз съм упорита, обаче, и продъжавам с опитите :))
Разкошен бриош в чудесна форма, Дани!
Хубава вечер ти желая :)
ИНЧЕ, БЛАГОДАРЯ ЗА ТЪРПЕНИЕТО!
ОтговорИзтриванеНе мога да разбера защо имаш проблем.
Съжалявам за което!
Благодаря за хубавия коментар!
Прегръдки и хубаво утре!
Дани, прекрасен бриош за сутрешното кафе! Тлокова пухкав и лек!
ОтговорИзтриванеПоздрави и хубава нова седмица!
Благодаря ти, Мира!
ОтговорИзтриванеПоздрави успешна и усмихната седмица!
Дани, станал е фантастичен - толкова пухкав и въздушен!
ОтговорИзтриванеПрегръдка и пожелание за хубав ден!
Разкош, вкусотия, красота! Не съм правила бриош, не съм и опитвала, но това твое произведение ме накара да го сложа на челно място в списъка:). Благодаря за споделянето и рецептата!
ОтговорИзтриванеПрегръдки!
Уникално изглежда този бриош...мммм, с чаша горещ шоколад ще е страхотия!
ОтговорИзтриванеПрегръдка, Дани!
Благодаря, Лети!
ОтговорИзтриванеСърдечни прегръдки и хубава вечер от мен!
Candy, бриошът е лесен за правене!
ОтговорИзтриванеТрябва да имаш пред вид, че не е много сладък!
За французите е малко като хляб и може да се похапва и със сладко!
Прегръдки и хубава вечер!
Ивче, взимай шоколада и идвай!!!!
ОтговорИзтриванеПрегръдки и от мен!
Дани,предизвикваш ме с този бриош.Както съм подхванала да меся тези дни,нищо чудно да запретна ръкави и за този.Не съм опитвала,но ми е любопитна как ще е на вкус-изглежда примамващо...
ОтговорИзтриванеЛека вечер!
Живе, бриоша става много лесно /аз ползвам машина за хляб за омесване/
ОтговорИзтриванеИ сигурно знаеш, че не е толкова сладък на вкус като козунака! :)
Поздрави и хубава вечер!
Eхаа, Дани, много е красив! Сега съм на тема оформление на питки и много се впечатлявам от красивите форми, които може да се получат от тесто.
ОтговорИзтриванеПоздравления!
Ели,
ОтговорИзтриванерадвам се че си на красива вълна!
ще чакам идея за някоя питка!
Поздрави и хубава вечер!
Поздравления за бриошът- с този тен много отива на сутрешното ми кафе, на следобедния ми чай и на целият ми ден;-)
ОтговорИзтриванеМъхче, да е хубав целия ти ден!
ОтговорИзтриванеПоздрави!
Очите ми останаха в този бриош, Дани, великолепен е! Мисля, че правиш най-хубавите бриоши в блог-обществото!
ОтговорИзтриванеСамо да попитам за сметаната - гореща ли трябва да бъде? За първи път попадам на
такава рецепта, затова питам :)
Хубав ден от мен и до скоро!
Скъпа Мария,
ОтговорИзтриванеблагодаря за комплимента!
В рецептата пише за гореща сметана, но по-надолу в обяснения се дава да е топла!
По принцип знаеш, когато се работи с мая, продуктите трябва да са топли.
Горещото ще убие дрождите и маята ще се дезактивира!
Сърдечни прегръдки и хубава вечер!
Дани, бриошът стана великолепен! Много ни хареса, благодаря ти, че сподели тази рецепта!
ОтговорИзтриванеМария, радвам се че ми се довери и ви хареса :)
ОтговорИзтриванеПрегръдка и хубав ден!
Дани, чудесни предложения имаш напоследък, а бриошът е много красив, сигурна съм и вкусен. Изкуши ме и дюлевата рецепта в началото, но по-скоро си мисля нещо за сладко или желе от дюли,което да подарявам на Коледа, че имам едни 5 кг дюли и вече се чудя какво да ги правя :) Както и да е :) Поздрави от мен :)
ОтговорИзтриванеБоби, благодаря за хубавите думи :)
ОтговорИзтриванеДюлевата рецепта успешно можеш да използваш с бриоша, защото знаеш че не е толкова сладък!
Но и желето от дюли е чудесно :)
Поздрави и хубава неделя!