30 март 2019 г.

КРЕМ СУПА ОТ КАРФИОЛ С КРУША И СИНЬО СИРЕНЕ

За крем супите сте наясно - винаги са вкусни.
Но винаги е хубаво, когато се добавят различни продукти,
които на пръв поглед..нямат място в супата.

Е, не сте прави, ако си мислите, че не се получава чудесен вкус,
който гали небцето.
Така е и с днешното ми предложение.

Бързо, лесно и вкусно :)

ПРОДУКТИ




1 глава лук, нарязан
1 глава карфиол, накъсан на розички
1 картоф / по желание, но допринася за кадифения вкус/
1 круша, или ябълка
2 с.л. масло
4 ч.ч. пилешки бульон
синьо сирене на принципа на Мечо Пух за количеството ;)
мащерка




ПРИГОТВЯНЕ


Приготвянето е фасулска работа.
В маслото се задушава лука за 3-4 минути.
Добавят се карфиола, картофа и крушата.
Налива се пилешкия бульон.
Добавя се мащерката.
Вари се до готовност на зеленчуците.
Една част от синьото сирене се поставя преди да се свали от огъня,
за да се стопи.
Пасира се.
При сервиране се настъргва останалото сирене.

Чудеса комбинация, която с прясно приготвен хляб е чудесна!

Да ви е сладко!

10 коментара:

  1. Супер е, добра идея за добавки към карфиола! Благодаря, Дани!

    ОтговорИзтриване
  2. Така се раждат шедьоврите, Дани. :))
    Обичам провокиращи съставки в ястията. Идеята ти за супа с круша и синьо сирене е отлична. Комбинацията е доказано добра и с удоволствие бих опитала от твоята галеща небцето супа.
    Прегръдка!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ирме, от една и съща кръвна група сме :)
      С удоволствие те черпя!
      Прегръдка!

      Изтриване
  3. Наслада за сетивата, Дани ...,
    много фино, елегантно и апетитно предложение!
    Благодаря, прегръдка и прекрасен празник утре!

    ОтговорИзтриване
  4. Миналата неделя в един ресторант синът ми си поръча крем супа със зеленчуци и круша. :) Така, че ако не бях го видяла с очите си, то сигурно щях да скролна няколко пъти да видя да не греша:). Принципно съм смела в импровизациите, но това едва ли би ми хрумнало:). Круша и синьо сирене е класика, но за в супа определено не бих се сетила. Поздрави, Дани!

    ОтговорИзтриване
  5. Кате, крушата, както и синьото сирене допълват карфиола.
    Обичам го много суров и на туршия, но готвен не ми допада.
    И това е начина да стане по-вкусно :)
    Прегръдка!

    ОтговорИзтриване
  6. Звучи чудесно, дали заради любимата ми круша, която не ми бе хрумвало да вложа в супа.

    ОтговорИзтриване
  7. Със сигурност е от крушата, Веси :)

    ОтговорИзтриване