Топъл,или студен е еднакво вкусен.
Уханието на маслено тесто, прясно изпечени домати
и ароматни сирена го прави неустоим.
А и в тестото има добавен прясно настърган пармезан...
Усещам вече, че преглъщате и затова ускорявам представянето :
ПРОДУКТИ ЗА ОСНОВАТА:
1 1/2 ч.ч. брашно
110 г масло
1/2 ч.ч. настърган пармезан
1/2 ч.л. сол
1/4 ч.ч. ледена вода
кората на един лимон
От всички продукти омесвате по най-бързия начин тесто,
което оставяте в хладилник за един час увито във фолио.
ПРОДУКТИ ЗА ПЛЪНКАТА:
домати, нарязани на кръгчета, при мен са чери*
1 опаковка cottage cheese
песто на вкус
сирена по желание като количество и вид
при мен е синьо и малко пармезан
1 яйце, разбито, за намазване на краищата
От тестото се разточва кръг около 25-28 см
Прехвърля се на хартия за печене,поставена в тавичка.
Намазва се със сместа от сиренето и пестото, като се оставя
встрани борд около 2,5 см.
Отгоре се нареждат доматите.
Краищата се завиват отгоре и се намазват с яйце.
Пече се до леко запичане на повърхността, след което се поставят
отгоре останалите сирена и се пече до запичането им.
На мен ми е по-вкусен охладен, макар че ароматът е неустоим!
Бирата е охладена, нали?
Да ви е сладко :)
* В рецептата е само с домати, но аз си добавих сирена.
Изборът е ваш :)
Еха, как няма да се преглъща... Чуден галет, Дани, чуден!
ОтговорИзтриванеНезабравими последни дни от лятото! :)
Благодаря ти, Гери!
ИзтриванеОх, остана ли едно парче и за мен :)
ОтговорИзтриванеЗа теб винаги има, Зори!
ИзтриванеПрегръдка!
Звучи многообещаващо. Царица на галетите си ти ! :)
ОтговорИзтриванеЗвучи вкусно :)
ИзтриванеБлагодаря ти, Нелка.
Галетът е лесна работа!
Прегръдка!
Вкуусно, Дани! От сутринта преглъщам :)
ОтговорИзтриванеБлагодаря, Габи!
ИзтриванеИмаш време до довечера ;)
Хубава неделя!
На една тема сме , Дани, но у дома сладък галет. Не съм правила солен, но този определено ще изпробвам! Поздрави!
ОтговорИзтриванеТраянче, аз обичам солен галет :)
ИзтриванеПрегръдка!
Дани, този галет ми напомня най-вкусните пици, които съм яла някога - в село Ахелой, ти си наблизо и можеш да опиташ, ако имаш път. Та там тестото на пиците е някак ронливо и маслено - уникални пици.
ОтговорИзтриванеЩе пробвам твоя галет, с добавка и на месО.
Веси, ще чакам да докладваш с месото :)
ИзтриванеМм, ако дойда този уикенд да компенсирам липсата си от онзи , ще ми направиш ли;Р?
ОтговорИзтриванеМарте, винаги си добре дошла :)
ИзтриванеИ, да, ще ти направя :)
Оо, Дани, знаеш ли как съм пристрастена към домати....и това си го запазвам и ще го направя скоро, само дано се справя с тестото, че хич ме няма там.
ОтговорИзтриванепоздрави
М
Марийче, тестото само го събираш на топка и охлаждаш.
ИзтриванеЗнаеш, че не се меси :)
Поздрави1
Чуден галет, Дани ... страхотна комбинация със сирената
ОтговорИзтриванеи сега доматите като че са най-вкусни и ароматни - тъкмо за такава рецепта.
Благодаря, хубав и усмихнат ден.
Че като се прибера ще го направя,няма две мнения....,но че тръгвайки си от Варна ме привлича този галет да спра в Бургас...,отново няма спор:)))))!
ОтговорИзтриванеМного ми хареса твоят вариант със сирената!
Миленче, той отдавна свърши, но ако кажеш, че идваш го слагам :)
ИзтриванеРадвам се, че ти харесва!
Дани, този вече е свършил, но понеже отново се каня да съм из твоя вилает, ще чакам нов....:) да не съм по-назад от Мартич!
ОтговорИзтриванеГотово, Игличе!
ИзтриванеТи само кажи :)