23 август 2015 г.

ПАВЛОВА С БОРОВИНКОВ КРЕМ





Нямаше да качвам рецептата, но много ни хареса
крема :)

За любителите на lemon curd това е една разновидност,
но с боровинки.
Сега им е сезонът и можете да използвате крема както намерите
за добре.

ПРОДУКТИ:


250 г боровинки
щипка канела, или листа от мента
ванилова есенция
80  г масло
2 яйца *
2 жълтъка**
100 г кафява захар /можете да я намалите по ваш вкус/
2  с.л ром
2 с.л. лимонов сок

ПРИГОТВЯНЕ

На слаб огън слагате боровинките, ванилията, листата мента
и рома.
Оставяте около 10 минути, за да омекне плода.
Пасирате.

Яйцата и жълтъците се разбиват със захарта.
Поставят се на слаб огън, добавят се маслото, лимоновия сок
и пасираните боровинки и се бърка до сгъстяване.

Боровинковият крем е готов :)

Павлова направих по тази изпитана рецепта, като направих две
платки, вместо три и кремът ми дойде повече :)
Но пък как сладко си я хапнахме...

**Към боровинковия крем направих и крема с белтъците:

    2 белтъка
    пудра захар на вкус
    1 и 1/2 ч.ч.  сметана
    лимонов сок

*Ако искате само боровинков крем, сложете 3 цели яйца.
Можете да увеличите количествата, за да получите повече крем.

Да ви е сладко и цветно :)

Марте, sorry :)

20 коментара:

  1. С толкова много крем... направо прекрасно!
    Приказна комбинация, Дани!

    ОтговорИзтриване
  2. От няколко дни я гледам тази торта и съм влюбена в нея. Ще я правя при следващото си ходене в София и ще те притесня с въпроси, Дани. Много хубави неща правиш , браво! Дано успея да докарам и аз същия цвят

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря, Миме!
      Високо ме издигаш :)
      Няма проблем с питането, а цветът става, заради боровинките!

      Изтриване
  3. Ау, каква вкусотия... Бих се омазала с удоволствие с много крем! Чудесна торта, Дани, чудесна!
    Поздрави и да ви е все така сладко вкъщи. :)

    ОтговорИзтриване
  4. Ама какъв цвят само си докарала, Дани! Не се и съмнявам за вкуса! Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  5. Лимоновият крем не е моя. Обаче боровинковия.... хубаво ни го показа, Дани. За което голямо благодаря! Прегръдки!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Марте, много се радвам, че ти харесва :)
      Прегръдки!

      Изтриване
  6. Хи-хи, това се казва различна Павлова! Харесва ми!

    ОтговорИзтриване
  7. Дани, с толкова много разкошен крем десерта спокойно може да прекръстим на "Крем с Павлова" ;)
    Не че не обичам целувки, ама крем обичам повече, много повече! Великолепен цвят има, един от тези, които най-много ми отиват, любим! Ще го пробвам аз този боровинков curd.
    Прегръдка от мен!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Мария, радвам се че стана кръстница на десерта ми :)
      Чудесен е кремът и си струва да го опиташ :)
      Прегръдки!

      Изтриване
  8. Красиво лилаво и чудесен десерт!Аз няма да го деля на крем и блат-искам го цял:))

    ОтговорИзтриване
  9. Миленка, давам ти го цял :)
    Да ти е сладко!

    ОтговорИзтриване
  10. Страхотна Павлова! И само колко кремче има... Страхотна е! Браво!

    ОтговорИзтриване
  11. Дани, искам да попитам с какво може да се замени рома? С есенция ром става ли? Или ракия + есенция ром, за да има алкохол (макар че той се изпарява при варенето и остава аромата) ? А с вишновка? Рецептата ми стана много интересна, още повече, че отдавна ми се иска да направя "Павлова", но искам да стане както трябва...

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Разбира се, че може да се сложи есенция от ром.
      Това не е най-важното в рецептата, така че ще стане :)
      Аз имам и други предложения за Павлова, които са чудесни!
      Успех!

      Изтриване