Обичам да ходя на гости, макар че сякаш ми харесва повече да посрещам :)
Спокойно и един по един....
Всички сте добре дошли :)
За моята домакиня най-добре говори нейния блог.
Снежка е една прекрасна млада жена, която за мен е много креативна
и създава прекрасни "неща", освен чудесните рецепти, които ни предлага.
Освен това разбирам, че обича и да пътува от всички прекрасни места, с които винаги ни запознава със снимките си.
Скоро имах проблем с четеца на картата си за фотоапарата и тя ми изпрати веднага
един, придружен с прекрасен подарък :)
Той се съчета чудесно с един друг подарък :)
В този град, в който се намира високата кула, съм влюбена,откакто се помня.
Видях го "на живо", но винаги съм готова да тръгна,
когато и да се обадите...
И тук ви моля един по един, защото съм сигурна каква "навалица" ще настане :)
И така реших да гостувам с едни прекрасни банички, за които си мисля, че можете да си ги приготвите и замразите във фризера и в подходящ момент да ги изпечете и си налеете студено бяло вино.
Ще се почувствате прекрасно!
ПРОДУКТИ:
3 кори печени на сач
1 ч.ч. растителна мазнина*
1, 5 ч.ч. прясно мляко*
сирене
магданоз
1 белтък
Всяка една кора се намазва обилно със затоплените мазнина и мляко.
Поставят се една върху друга.
Срещуположните им краища се прегъват навътре, така че да се образува
един квадрат.
Върху него се поръсва плънката и се сгъва като плик.
Когато се нареже по диагонал се образуват 4 големи триъгълника.
От всеки от тях, първо получавате два по-големи, а после от всеки от тях по още два.
Ето тук е дадено в снимки и си мисля, че лесно
ще се ориентирате.
Получените триъгълници поставяте във фризера за поне 6 часа.
Фурната се загрява на 180-2оо градуса.
Замразените триъгълници се слагат в тава, покрита с хартия и се изпичат до готовност.
Аз опитах да пека на вентилатор и стана чудесно.
Но и с класическо изпичане резултатът ще е същия.
Получават се фантастични, хрупкави банички.
В приятна компания и с чаша бяло вино ще ви се усладят още повече!
*На мен тези продукти дойдоха повече, особено млякото.
Използвах едни кръгли Одрински, или Охридски кори / все ги бъркам/
Те са общо 5 и аз ги направих всичките - първо с трите, а после, с останалите две.
Имам чувството, че турската кора е по-друга и търсенето ми ще продължи :)
Смятах да приключа с гостуването си, но Снежи е любителка на един сладкиш, който
съм качила в блога си.
Затова реших да направя още нещо от този блог.
Едни чудесни брауни с добавено крем сирене.
Приготвени под формата на тарт.
Станаха неустоими :)
ПРОДУКТИ:
110 г орехи, смлени едро и запечени
200 г масло, нарязано на парчета
85 грама натурален шоколад
45 г какао
3 яйца
200 г захар
85 г крем сирене
70 г брашно
1/4 ч.л. сол
ГАНАШ:
60 г шоколад
80-100 мл сметана
На водна баня се разтапят маслото и шоколада.
Добавя се какаото и се разбърква добре.
Добавят се яйцата едно по едно, а след това и захарта.
Хомогенизира се добре.
Добавят се крем сиренето, орехите и брашното със солта.
Сместа се изсипва във форма за тарт, която е намазнена и покрита с хартия.
Пече се в предварително нагрята фурна на 165 градуса около 30 минути.
Аз пак го изтървах повечко :)
След като поизстине се правят в подходяща форма кръгли отвори върху сладкиша.
Предварително сте си направили ганаша по познатия начин.
В направените отвори се поставя от ганаша, или както при мен покривате цялата повърхност с него.
Не знам колко търпение ще имате, за да го опитате.
Но съм сигурна, че няма да е много :)
Снежи, благодаря за чудесната покана и гостоприемството ти!
Предполагам, че и този сладкиш ще ти стане любим.
А на вас, приятели да ви е сладко :)
Спокойно и един по един....
Всички сте добре дошли :)
За моята домакиня най-добре говори нейния блог.
Снежка е една прекрасна млада жена, която за мен е много креативна
и създава прекрасни "неща", освен чудесните рецепти, които ни предлага.
Освен това разбирам, че обича и да пътува от всички прекрасни места, с които винаги ни запознава със снимките си.
Скоро имах проблем с четеца на картата си за фотоапарата и тя ми изпрати веднага
един, придружен с прекрасен подарък :)
Той се съчета чудесно с един друг подарък :)
В този град, в който се намира високата кула, съм влюбена,откакто се помня.
Видях го "на живо", но винаги съм готова да тръгна,
когато и да се обадите...
И тук ви моля един по един, защото съм сигурна каква "навалица" ще настане :)
И така реших да гостувам с едни прекрасни банички, за които си мисля, че можете да си ги приготвите и замразите във фризера и в подходящ момент да ги изпечете и си налеете студено бяло вино.
Ще се почувствате прекрасно!
ПРОДУКТИ:
3 кори печени на сач
1 ч.ч. растителна мазнина*
1, 5 ч.ч. прясно мляко*
сирене
магданоз
1 белтък
Всяка една кора се намазва обилно със затоплените мазнина и мляко.
Поставят се една върху друга.
Срещуположните им краища се прегъват навътре, така че да се образува
един квадрат.
Върху него се поръсва плънката и се сгъва като плик.
Когато се нареже по диагонал се образуват 4 големи триъгълника.
От всеки от тях, първо получавате два по-големи, а после от всеки от тях по още два.
Ето тук е дадено в снимки и си мисля, че лесно
ще се ориентирате.
Получените триъгълници поставяте във фризера за поне 6 часа.
Фурната се загрява на 180-2оо градуса.
Замразените триъгълници се слагат в тава, покрита с хартия и се изпичат до готовност.
Аз опитах да пека на вентилатор и стана чудесно.
Но и с класическо изпичане резултатът ще е същия.
Получават се фантастични, хрупкави банички.
В приятна компания и с чаша бяло вино ще ви се усладят още повече!
*На мен тези продукти дойдоха повече, особено млякото.
Използвах едни кръгли Одрински, или Охридски кори / все ги бъркам/
Те са общо 5 и аз ги направих всичките - първо с трите, а после, с останалите две.
Имам чувството, че турската кора е по-друга и търсенето ми ще продължи :)
Смятах да приключа с гостуването си, но Снежи е любителка на един сладкиш, който
съм качила в блога си.
Затова реших да направя още нещо от този блог.
Едни чудесни брауни с добавено крем сирене.
Приготвени под формата на тарт.
Станаха неустоими :)
ПРОДУКТИ:
110 г орехи, смлени едро и запечени
200 г масло, нарязано на парчета
85 грама натурален шоколад
45 г какао
3 яйца
200 г захар
85 г крем сирене
70 г брашно
1/4 ч.л. сол
ГАНАШ:
60 г шоколад
80-100 мл сметана
На водна баня се разтапят маслото и шоколада.
Добавя се какаото и се разбърква добре.
Добавят се яйцата едно по едно, а след това и захарта.
Хомогенизира се добре.
Добавят се крем сиренето, орехите и брашното със солта.
Сместа се изсипва във форма за тарт, която е намазнена и покрита с хартия.
Пече се в предварително нагрята фурна на 165 градуса около 30 минути.
Аз пак го изтървах повечко :)
След като поизстине се правят в подходяща форма кръгли отвори върху сладкиша.
Предварително сте си направили ганаша по познатия начин.
В направените отвори се поставя от ганаша, или както при мен покривате цялата повърхност с него.
Не знам колко търпение ще имате, за да го опитате.
Но съм сигурна, че няма да е много :)
Снежи, благодаря за чудесната покана и гостоприемството ти!
Предполагам, че и този сладкиш ще ти стане любим.
А на вас, приятели да ви е сладко :)
Сърдечно благодаря за гостуването, за приятелството и за всички вкусотии, които показваш в блога си, Дани! И баничката, и сладкишът ще ги приготвя в най-скоро време, за да направя мост между виртуално и реално, доколкото е възможно това :) Благодаря ти още веднъж! Силна прегръдка от мен!
ОтговорИзтриванеСнежи, "удоволствието" е взаимно!
ИзтриванеМного ме радва, че ти допадат моите предложения в блога!
Прегръдки от мен с пожелания за реална среща!
Ти в Ст. Загора не можеш ли да дойдеш ?
Еха, страхотно е всичко, а баничкитееее....връх!
ОтговорИзтриванеС усмивка
М
Марийче, наистина са връх, а и са лесни!
ИзтриванеИ хайде, морето още ви очаква :)
Скъпа, Дани, въпреки, че вече се отбих и при Снежи, няма как да подмина удоволствието от вашата компания и тук! Прекрасности невероятни си приготвила, пак ще те нахваля едно хубаво!:) Чудна е и кутията с Кулата, ах, романтика, мечта, любов!:) Прегръдки и за двете ви Вълшебници!
ОтговорИзтриванеКатенце, ти си най-голямата усмивка на света!
ИзтриванеБлагодаря ти, мила за прекрасните думи!
Прегръдки!
Чудя се на мен кое ми е по-любимо вече. Баничките ли, сладкиша ли ... ? Прекрасно изглеждат, но май баничките ме привличат повече. Толкова са приврекатени, хрускави, с този пълнеж ... ммм .Дани, великолепно е всичко!
ОтговорИзтриванеЙолинка, препоръчвам ти баничките :)
ИзтриванеНевероятни хрупки!
Прегръдка!
Прекрасно гостуване, Дани! Чудни са и баничките, и сладкиша, и кутията, а домакинята ти е чудесна! А Париж си е една маечта и такава си и остава, независимо дали си ходил или не :-)
ОтговорИзтриванеПо съвпадение, аз пък точно щях да те каня на гости в моето местенце :-) Много се надявам да приемеш.
Прегръдки!
Благодаря,Лети!
ИзтриванеРадвам се, че всичко ти харесва :)
Нямаш проблем с гостуването ми.
С удоволствие!
Когато харесам това, което съм направила :)
Прегръдки и от мен!
Дани, чудесни предложения! Толкова ароматни и апетитни банички, толков богат, шоколадов и неустоим сладкиш... Направо ми изтекоха... очите. ;) Чудо! Искрени поздравления и хубава вечер ти желая, Дани! ;)
ОтговорИзтриванеГери, благодаря ти за хубавите думи :)
ИзтриванеСърдечни поздрави!
И тук ще напиша - прекрасни сте момичета, един страхотен тандем...
ОтговорИзтриванеЗа майстор и колекционер на банички съм те признала отдавна, Дани -
чудесно е и новото ти предложение; а шоколадовият сладкиш на Снежи - неустоим!
Прегръдки за двете ви, благодаря за удоволствието и ще се радвам за се видим...:)
Благодаря ти, Дианка!
ИзтриванеТи си ми една от първите вдъхновителки :)
Радвам се, че ти харесват предложенията.
Прегръдки, а за среща ще се радвам и аз!
Аз пък си грабвам чинийката с шоколадовия десерт и ви се усмихвам. Поздравления за вкусното гостуване Дани. Поздрави и за Снежи. Блогът й е много свеж и вкусен.
ОтговорИзтриванеБлагодаря за усмивката, Ани!
ИзтриванеИ да ти е сладко!
Хубав уикенд!
Твоите банички са винаги прекрасни, Дани! И тези не отстъпват!
ОтговорИзтриванеА браунито разкош шоколадов!
Прегръдка за гост и домакин!
Ивче, радвам се за високата оценка!
ИзтриванеПрегръдка!
Страхотни банички!
ОтговорИзтриванеИ брауни е идеално школадов.
Поздрави!
Aura, благодаря ти!
ИзтриванеРадвам се, че ти харесват!
Поздрави!
Големи вкусотии, Дани, и чудесно гостуване:)
ОтговорИзтриванеБлагодаря, Траянче!
ИзтриванеДани, прекрасно гостуване, с удоволствие ще се почерпя и от баничките, и след това ще се подсладя с този великолепен сладкиш. Поздрави!
ОтговорИзтриванеТаничка, да ти е сладко!
ИзтриванеПоздрави!
Много добра комбинация от солено и сладко хапване, Дани! Точно като за гости - между приказките и да си похапнат с удоволствие :) Затова се отбих и аз :)
ОтговорИзтриванеПоздрави и хубави, слънчеви почивни дни!
Бени, радвам се, че си ни на гости!
ИзтриванеИ да ти е сладко!
Усмихнат уикенд!
И баничките, и браунито са много вкусно изглеждащи!
ОтговорИзтриванеВеси, и двете са наслада за душата :)
ИзтриванеЧестит ти подарък и покана за гостуване,Дани!
ОтговорИзтриванеИзборът на рецепти е великолепен,много ми допадат на вкус и баничките,и сладкиша-сочен и богат!
Хубави почивни дни с много слънце и усмивки!
Чудесни вкусотии си приготвила, Дани, точно като за гости, не знам от кое да си взема и двете ме изкушиха максимално..., може би и от двете :)
ОтговорИзтриванеПрегръдка!
Като те видя с шоколад и знам, че ме чака голямо душевно терзание- да бъде ли веднага или да се опитам да отложа;)
ОтговорИзтриванеПък баничките са чудесен старт на утрешния почивен ден! Хубав уикенд, Дани, и следващият път като минаваш през София за Перник, обади се;))))
Марте, не знаех, че изпадаш в такъв размисъл :)
ИзтриванеНо е хубав, нали?
С удоволствие ще се обадя, само да тръгна :)
Усмихнат уикенд, Марте!
Невероятно гостуване с прекрасни рецепти, Дани! Прегръдка! :)
ОтговорИзтриванеБлагодаря ти много, Еви!
ИзтриванеПрегръдки и от мен!
Обожавам това място и всичко в него. Прекрасна си, Дани! Няма рецепта, която да не се е харесала. Страхотно гостуване!
ОтговорИзтриванеДани, караш ме да се чувствам щастлива :)
ИзтриванеБлагодаря ти!
Лелее, баничките са превъзходни! Ще се пробват то се знае! Прегръщам те Дани*)
ОтговорИзтриванеБлагодаря, Кате!
ИзтриванеПрегръдки и от мен!
И банички, и брауни искам, ама май повече банички, щото съм фен на тестото най-вече :)
ОтговорИзтриванеЧудесно гостуване, чудесни рецепти :)
Даре, вземи си каквото искаш!
ИзтриванеИ да ти е сладко :)
Дани, аз като по-скромно (и ящно) дете, ще си взема и от баничките, и от сладкиша :)
ОтговорИзтриванеЧудесни са! Баничките даже може да ми решат част от проблема с изхранването на младежа в училище, това че могат да се замразят е добре. Пък за мен- сладкиш, сладкиш, сладкиш!!!! :D
Хубава неделя ти пожелавам! Прегръдка!
Мария, да то е сладко!
ИзтриванеМного сладкиш ти давам.
Прегръдки!
Грехота е да не се почерпя и от двете, Дани! Изглеждат толкова апетитно! Защо времето все не ми достига, за да направя всичко, което си харесвам тук?!
ОтговорИзтриванеИ аз така си мисля, Нелка!
ИзтриванеПочерпи се и да ти е сладко :)
А твоят въпрос си ги задавам всеки ден :)