9 март 2014 г.

ЗА ЕДНА ИЗНЕВЯРА, ИЛИ ТРЮФЕЛ КЕЙК С МУС ОТ БЯЛ ШОКОЛАД




Обичам шоколадови сладкиши :)
Много шоколадови!
Естествено, че черният чист шоколад ми е фаворит

Но рано, или късно човек изневерява на....вкусовете си

Днес ви представям една такава изневяра .
Вкусна, много вкусна и сладка :)

За нея са ви необходими :




За кейка :

8 ounces (1 cup) semisweet chocolate chips
2 sticks butter
1 cup sugar
6 eggs
1/2 cup cocoa powder
1 teaspoon salt
1 teaspoon vanilla extract
1/3 cup warm water
1 tablespoon instant coffee powder
Read more at http://www.yammiesnoshery.com/2012/04/white-chocolate-mousse-truffle-cake.html#DPyS0C5ROZBxMA3Y.99
8 ounces (1 cup) semisweet chocolate chips
2 sticks butter
1 cup sugar
6 eggs
1/2 cup cocoa powder
1 teaspoon salt
1 teaspoon vanilla extract
1/3 cup warm water
1 tablespoon instant coffee powder
Read more at http://www.yammiesnoshery.com/2012/04/white-chocolate-mousse-truffle-cake.html#DPyS0C5ROZBxMA3Y.99
240 г шоколад / при мен черен с 60 % какао
250 г масло


1 ч.ч. захар
6 яйца
1/2 ч.ч. какао
1 ч.л. сол
ванилия
1/3 ч.ч.  кафе еспресо / от машина, или кафеварка/


Маслото и шоколадът се разтопяват на водна баня, или в МВ.
Към тази смес се добавят кафето, солта и ванилията.


Разбиват се яйцата със захарта до побеляване и
 се добавя какаото.


Смесват се с шоколадовата смес и се изливат в тортена форма с d  поне 22 см,
която е покрита с хартия.


Около  ринга на формата се увиват поне два пласта алуминиево фолио, за да се изпече равномерно сместа.


Пече се при 160 градуса около 50 минути.
Много често на тези шоколадови смеси изтървавам момента на зваждане.
Дори да ви се струва много течно в средата, извадете формата от фурната.
В сместа има достатъчно масло, което ще стегне сместа.

Оставете да се охлади добре.


През това време си направете мус от бял шоколад


Продукти за мус :
1 бял шоколад
3 с.л. масло
3 с.л. shortening*
4 жълтъка

2 с.л. захар
2 пакетчета ванилова захар, или ванилия

1 1/2 ч.ч. сметана плюс 2 с.л.
Разтопете на водна баня, или в МВ шоколада и мазнините.
Смесете жълтъците, захарта и ванилията и на водна баня много

внимателно се бърка сместа поне 5 минути, като внимавате да не
е много висока температурата на водата, за да не се "сготвят" яйцата.
Добават се към шоколадовата смес заедно с 2 с.л. сметана и се хомогенизира добре.
Сметаната се разбива добре и на порции се смесва с шоколадовата смес.
Оставя се в хладилника да стегне малко.

След това се поставя върху изстиналата кейкова основа.

За съжаление трябва да престои няколко часа в хладилник.


После...ами после изневерявате с чиста съвест :)


Независимо от вкусното прегрешение си оставям любител на черния шоколад :)


* нямам такава мазнина и не знам къде мога да я намеря

С нейното присъствие белият шоколад остава по-пухкав, а не стяга много от маслото.

Да ви е сладко!!!!!!!

8 ounces (1 cup) semisweet chocolate chips
2 sticks butter
1 cup sugar
6 eggs
1/2 cup cocoa powder
1 teaspoon salt
1 teaspoon vanilla extract
1/3 cup warm water
1 tablespoon instant coffee powder
Read more at http://www.yammiesnoshery.com/2012/04/white-chocolate-mousse-truffle-cake.html#DPyS0C5ROZBxMA3Y.99
8 ounces (1 cup) semisweet chocolate chips
2 sticks butter
1 cup sugar
6 eggs
1/2 cup cocoa powder
1 teaspoon salt
1 teaspoon vanilla extract
1/3 cup warm water
1 tablespoon instant coffee powder
Read more at http://www.yammiesnoshery.com/2012/04/white-chocolate-mousse-truffle-cake.html#DPyS0C5ROZBxMA3Y.99

36 коментара:

  1. Аз пък не се научих да го обичам този черен шоколад, направо ми съсипа удоволствието от един шоколадов чийзкейк, който още си чака публикацията... Ама твоят десерт е прекрасен, Дани, с удоволствие бих го опитала. :)
    Поздрави сърдечни!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Гери, всичко е въпрос на вкус :)
      Хубава вечер от мен!

      Изтриване
  2. е, чак пък изневяра :) пак има шоколад с повечко какао :) да го наречем флирт :)
    този shortening хич не ми харесва, май е нещо като палмово масло.
    Хубава седмица от мен, Дани :) и целувки!

    ОтговорИзтриване
  3. Вълшебно предложение - изкушение, Дани -
    представям си тази фина комбинация и контраст на вкусове, аромати и текстура.
    Много, много ми допада, и не само защото е обилно шоколадово...
    Благодаря за чудесната рецепта, поздрави и голяма прегръдка за теб.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти, Дианка!
      Сърдечни поздрави и целувки!

      Изтриване
  4. Много изкушаващо, Дани! Ианче и аз предпочитам черния ;)! Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  5. Изневяра, изневяра, ама и аз бих я преживяла, Дани! Щом има черно шоколадче, ще преглътна муса с бял шоколад.
    Хи хи :) Това в кръга на шегата.
    Сладкишът изглежда много красиво, апетитно и неустоимо. С удоволствие ще си го хапна с толкова много шоколад. :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Даре, ако знаеш колко сладко си преглътнах изневярата :)
      Да ти е сладко!

      Изтриване
  6. Черният шоколад и аз го харесвам, но не бих отказала и на белия!
    Дани, разкошен е този двойно шоколадов кейк!
    Спокойна вечер и успешна нова седмица!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти, Тили!
      Спокойна седмица за теб!

      Изтриване
  7. Каква хубава изневяра, Дани! Заслужавало си е! Да ти е сладко сладко! Аз пък стискам кофичка с ягоди и се чувствам като теб с твоето шоколадово чудо :)
    Прегръдка от мен и лека седмица! :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Тики, има и хубави изневери :)
      Ще чакам твоето предложение с ягоди!
      Прегръдка и усмихната седмица!

      Изтриване
    2. Предложението ми е хипер вкусно! :)
      Миеш ягодите, цедиш ги хубаво, слагаш в купа, оглеждаш се дали си сам и нападаш! ;)
      Прегръдка :)

      Изтриване
    3. И аз ще ги нападна сама :)

      Изтриване
  8. А аз обичам всякакъв шоколад, Дани, знаеш :) не ти отказвам на никой.
    Лека нощ и хубава, спорна седмица да ти е :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Пепи, знам че сте шокохолици :)
      Хубава седмица и за теб!

      Изтриване
  9. Че как ще е изневяра, Дани! Черния шоколад гледам пак е основно присъствие, белия му прави само компания като контрапункт и му подсилва прелестта ;-)
    Аз също съм фен на черния и недолюбвам белия особено, но понякога в сладкиши слагам.
    Сладкишът е изкушение за шокохолиците! Чудесен е! :-)
    Прегръдки!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Лети, така си е!
      Черният шоколад си е на мястото и то в добро количество :)
      А белият го допълва!
      Прегръдки!

      Изтриване
  10. Дани, все ги предлагаш едни умопомрачителни, шоколадови :) Изглежда точно по мой вкус и отива директно в списъка.
    Поздрави и прегръдки! Хубава нова седмица!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Снежи, така обичам да умопомрачавам :)
      Ще чакам отзиви!
      Прегръдка и много усмивки!

      Изтриване
  11. Така и аз бих изневерила:) Такъв разкош от вкусове, страхотен! Хубава седмица, Дани!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Сладка изневяра, Траянче!
      Усмихната седмица за теб!

      Изтриване
  12. Уф, Данииии! С тия изневери пък ти :))) Викам си, какво я удари тази жена по главата, че при изневяра готви сладкости :))) Направо ме уби :) Много вкусно все пак!
    Хубав ден, напук на снега навън!
    Вики

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Хахаха, Вики :)
      Аз ако чакам изневяра, за да хапна вкусотийки....
      Усмихната седмица напук на гадното време!

      Изтриване
  13. :))) Хваната в изневяра:))) благодаря за усмивките:). И аз си помислих, че ще споделяш някакви изневери, та чак се притесних:))), тези сладките изневери ги приемам:)))). Разкошен сладкиш! Прегръдки!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Сладка е изневярата, Бонбон!
      Прегръдки и от мен!

      Изтриване
  14. 100% шоколадово изкушение! С чиста съвест мога да взема даже развод с кантара,.... ах как ми стане едно хубаво шоколадово на душата, като прочетох...Браво Дани!
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Жани, много ме радваш !
      И си първият човек, който е готов да изневери на кантара
      за това сладко изкушение :)
      Поздрави!

      Изтриване
  15. Това е изумително вкусно, достатъчно е само да прочета съставките, Дани. Фантастичен сладкиш си направила пак!

    ОтговорИзтриване
  16. Ох, каква красота! Точно за голям шоколик, като мен, Дани! Прекрасно предложение. Прегръдка! ;)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Еви, радвам се, че ти е по вкуса :)
      Прегръдка и от мен!

      Изтриване
  17. Тази изневяра я преглъщам веднага и веднага бих изневерила;) Обичам шоколад и не бих се колебала;) Поздрав, Дани!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Марте, радвам се, че обичаш тези изневери :)
      Прегръдка!

      Изтриване