4 май 2011 г.

Лимонено пиле с нахут

Една приготвена набързо вечеря, която нямах намерение да ви показвам :)

Но стана много ароматно и вкусно и се изкуших.
Имах сварено и обезкостено пилешко, консерва нахут, замразен спанак и
реших малко да разнообразя.



В малко зехтин
се  задушава нарязан пресен лук, добавя  се   малко къри, куркума, кимион
и бял пипер.
Последователно се добавя пилешкото месо, нахута от консервата, отцеден,  малко масло,
 и част от пилешкия бульон.
Задушава се за кратко време, за да се овкусят продуктите.
Добавят се  няколко кубчета замразен спанак и една пръчка канела :)
Задушава се  до готовност на спанака.
Преди сервиране се  маха канелата и добавя лимонов сок на вкус :)


Пилешкото се вари с малко сол и морков /обикновено слагам и една глава лук/  
Поради липса в момента сготвих ястието с пресен лук.


Амо това е - една лесна вечеря с малко екзотичен привкус , ухаеща на лимон.
Според рецептата трябваше да имам и домашно приготвен хляб :)




Ами това е !
Всички продукти са по избор по отношение на  количеството, а подправките са по ваш вкус!


И да ви е сладко!!!!

19 коментара:

  1. Мммм... вкусно. Ще се пробва задължително.
    Лека нощ от мен и хубав утрешен ден!

    ОтговорИзтриване
  2. Дани, богато на подправки, както ти обичаш! Звучи ароматно и вкусно. Поздрави и хубава вечер!

    ОтговорИзтриване
  3. Чудесно звучи и изглежда това лимоново-канелено пиле, Дани и без хляб. Много ми допада съчетанието и с другите подправки, а за нахута и спанака е ясно.
    Благодаря, че сподели тази вкусотия,
    поздрави и хубаво утре, Диана

    ОтговорИзтриване
  4. Канела? - интересно, Дани, ще го пробвам непременно..:

    ОтговорИзтриване
  5. Вкусно, ароматно и красиво! Прегръдки, Дани!

    ОтговорИзтриване
  6. Зори,
    Дианка,
    благодаря :)
    Наистина се получи много добро съчетание на вкусове!
    Прегръдки и слънчев ден!

    ОтговорИзтриване
  7. Мира, наистина подправките правят ястието.
    Поздрави и слънчев ден!

    ОтговорИзтриване
  8. Ели, естествено канела :)
    Опитай го, ще ти хареса!

    ОтговорИзтриване
  9. Прегръдки и за теб, Еви!
    Радвам се, че ти допада :)

    ОтговорИзтриване
  10. Добре, че я показа, защото изглежда много добре - нещо различно, полезно и много вкусно :)

    Хубав утрешен празник, Дани :)

    ОтговорИзтриване
  11. Дани,
    много вкусно изглежда. Нахут, пиле, лимон - аромати и вкусове. Весели празници ти желая.

    ОтговорИзтриване
  12. Бързите и неплануваните ястия са най-вкусни, нали :)
    Ще взема да пробвам аз пак нахута, след първите две срещи с него не останах очарована, но щом и ти казваш....
    Поздрави и хубав празни утре, Дани!

    ОтговорИзтриване
  13. Пепи, този път бях на принципа:бързо, лесно вкусно" :)
    А нахутът на нас ни харесва!
    Поздрави и слънчеви празнични дни!

    ОтговорИзтриване
  14. Инче, радвам се че ти харесва!
    Слънчеви празнични дни!!!

    ОтговорИзтриване
  15. Дани, наистина комбинацията се оказа много сполучлива!
    Слънчеви празници!

    ОтговорИзтриване
  16. Чудна идея, Дани,
    ще я пробвам.
    Идеална за готвене,докато се върши нещо друго.
    Поздрави!
    а агънцето с пресен лук? :-)

    ОтговорИзтриване
  17. Райна, радвам се че ти харесва :)
    Агнешко не готвя, но направих любимите си агнешки чревца с много пресен лук и прекрасна заливка!
    Поздрави и усмихнати дни!

    ОтговорИзтриване