Още като видях хляба в рецептата у нас се разнесе страхотен аромат...
Е,нямаше начин да не опитам.
Така както се казва в рецептата, прилича на козунак, но си е много вкусен като хляб :)
Направих двойна доза /рецептата е за 250 г брашно/
Разбърках тестото и оставих да втаса в машината за хляб.
Така е като върша няколко работи наведнъж, като многоръкия Шива, все някоя ръка не ми достига:)
Продукти:
280 мл мляко
70 г яйца / при мен 2 среден размер/
1 с.л захар
1 ч.л сол
500 г брашно
8 г суха, активна мая
70 г масло
Всички продукти, без маслото се смесват.
И при ръчно бъркане, и в машина, маслото се прибавя след 10 минути от разбъркването.
Предполага се, че при 10 минутно разбъркване се получава известно затопляне и активиране на маята и за да се позабави започва прибавянето на порции на маслото.
След разбъркване се оставя 1 час да втаса .
Машината го прави сама :)
След това тестото се изважда, омесва се, за да "излезе въздуха' разделя се на 3 части, които се оформят като топки и се оставят 15 минути да си починат.
След това се разточват на кръг с диаметър почти 20 см.
От двете страни се прегъва и се оформят правоъгълник, който се разточва с дължина около 24-25 см и се навива на стегнато руло.
Така с трите топки се оформят 3 рула, поставени едно до друго в тавичка.
Оставят се 15 минути да втасат, докато се загрее фурната до 180 градуса.
Намазва се отгоре с разтопено масло и се поръсва със сусам.
Изпичате и се наслаждавате на превъзходния хляб :)))
Усетихте ли аромата?
Ами насладете му се !!!
Да ви е сладко!
Усетих го
ОтговорИзтриванеи още как, Дани -
вече преглъщам.
Чудесна рецепта и страхотно изкушение ни предлагаш. Браво!
Поздрав и ароматна вечер, Диана
Усетих го
ОтговорИзтриванеи още как, Дани -
вече преглъщам.
Чудесна рецепта и страхотно изкушение ни предлагаш. Браво!
Поздрав и ароматна вечер, Диана
Дани, май сме били на една вълна :)))
ОтговорИзтриванеМного добра рецепта ни предлагаш!
Сиренцето ще го пробвам и него, само каперсите ми се опъват наоколо :(, идеи къде да го потърся ?
Дианка, толкова се зарадвах на усещането ти, че публикувах два пъти комената :)
ОтговорИзтриванеБлагодаря за усещането и прекрасно утре!
Ивче, радвам се :)
ОтговорИзтриванеА за каперсите се разбрахме :)
Това е 21 век, хиляди начини за бърза връзка!
Хубава седмица!
Дани,
ОтговорИзтриванестрахотен, ароматен и вкусен!
Само така мога да определя този хляб!
А оформянето е много интересно!
Поздравления за хубавата рецепта!
Роси, радвам се, че ти хареса.
ОтговорИзтриванеВ блога на Kitchen Corner има много хубав хляб!
Хубава вечер!
Каква дундичка е станал хляба ти Дани!
ОтговорИзтриванеНа тия сиренца и аз съм им хвърлила око... правят ги в Гърция така, а също и цедено овче кисело млако. Много изкушаващо ми изглеждат и мога само да си мечтая за парченце от топлият ти хляб придружен с малко сиренце :)
Прегръдки!
МАРИЯ, имаш и хляб, и сиренце, макар и виртуално!
ОтговорИзтриванеА овчето мляко е прекрасно!
Прегръдки!
Е-е-е-е, Дани, за тази вечер втори ръчен хляб виждам, чак ме хваща яд, че не си купих готово тесто :)
ОтговорИзтриванеЕдинственото ми успокоение е, че си нямам мариновано сиренце в момента :)
Хубава вечер,Дани!
Пепче, имаш време да правиш хляб, колкото искаш :)
ОтговорИзтриванеТази вечер- само в картинки!
А при мен на следващ ред са твоите мариновани сиренца!
Хубава да е и за теб!
Невероятна вкусотийка Дани. Аз снощи в 12 вечерта четох публикацията. Не ме питай как съм спала, ;) Ще трябва да запретвам ръкави. Супер си! :)
ОтговорИзтриванеПоздрави, Маги
И заглавието закачливо,и хляба вкусен...Определено ти се отдават експериментите,Дани!
ОтговорИзтриванеПоследните ти рецепти са страхотни, интересни и апетитни!
Усмивки и успешен ден! :))
Чудесни са и двете предложения, Дани!
ОтговорИзтриванеПредставям си колко вкусна е комбинацията между хлебчето и маринованото сиренце :)
Хубав ден и много усмивки :)
Ароматът на този хляб чак в София се усеща, Дани! Прекрасен е, а със сиренето само си представям каква наслада е! :)
ОтговорИзтриванеПрегръдки от мен
като малки типови хлебчета, чудни!
ОтговорИзтриванеМаги, твоите коментари страшно ме радват!
ОтговорИзтриванеСъжалявам, ако съм ти нарушила съня :)
Поздрави!
Краси, не всички експерименти стават сполучливи, но този хляб е страхотен!
ОтговорИзтриванеХубава вечер и усмихната седмица!
Инче, топъл хляб и сиренце, нали знаеш - много са вкусни :)
ОтговорИзтриванеПрегръдки и хубава вечер!
Еви, и аз чух, че в София ухае на топъл хляб :)
ОтговорИзтриванеПрегръдки!
Райне, хубав е хляба :)
ОтговорИзтриванеПоздрави и хубава вечер!
Чудно хлебче, Дани :) Душичка, както се казва при нас :)
ОтговорИзтриванеИ да знаеш - тестените ти се удават, колкото и да те притеснява тестото :)
Прегръдка от мен :)
Благодаря, Зори за хубавите думи :)
ОтговорИзтриванеИмам още много да уча, но с такива добри учители и това ще стане!
Прегръдки и хубаво утре!
Bravissima è tutto favoloso, il pane al latte e il formaggio marinato. Buon fine settimana Daniela.
ОтговорИзтриванеТози коментар бе премахнат от автора.
ОтговорИзтриванеDaniela, благодаря много :)
ОтговорИзтриванеAууу..не само аромат усетих, ами и извънредно количество влага в устата си!
ОтговорИзтриванеБлагодаря за рецептата, Дани! Чудно!
Ах, ама колко още вкусотии си показала.. мхммм :-P
Поздрави сърдечни и пожелания за здрави, все така вкусни и уютни дни :-)
Дими, твоите коментари много ме радват :)
ОтговорИзтриванеСърдечни поздрави и усмихнати дни!
Дани, този хляб изглежда много вкусен. Милото обича подобен от магазина и макар аз да съм по-голям почитател на тъмните хлябове - той е по белите :). Така че записвам тази рецепта и ти благодаря за нея. А за сиренцата на Йоли, не съм ги пробвала, но изглеждат много апетитни. Чудно биха вървели с хлебец и салатка и какво друго му трябва на човек. Поздрави и хубави есенни дни от мен :)
ОтговорИзтриванеМира, бих добавила, че на човек, освен хубав хляб и сиренце му трябва един хубав коментар като твоя!
ОтговорИзтриванеСърдечни прегръдки!
Стахотен хляб се получи! Ако имате още рецепти и за пълнозърнести и ръжени хлебчета, моля споделете! :)
ОтговорИзтриванеБлагодаря за прекрасната рецепта!
Мая Н.
Благодаря, Мая!
ОтговорИзтриванеВ блога имам и други видове хляб,питки и пити, но се опасявам, че нямам ръжени и пълнозърнести :)