25 август 2010 г.

Киш с козе кашкавал и круши


Вече сте разбрали, че харесвам тази комбинация :)
А и как иначе след като е страхотна !

Усещам, че и вие преглъщате и за това си осигурете:

Маслено тесто за киш:

за форма 28 см

180г брашно
110 г студено масло
1/2 ч.л. сол
3-4-с.л. ледено студена вода

Знаете, че се работи бързо, тестото се събира на топка и се поставя за 30 мин. в хладилник.

За плънката

1 глава лук, нарязана на полумесеци
1-2 круши, обелени и нарязани на филийки
3-4 яйца
200 мл сметана
150 г настърган козе кашкавал / от любимият ми/
масло 1 с.л.
малко бял, или черен пипер

Нарязаният лук се завърта в маслото, изважда се
Завъртат се и нарязаните на филийки круши.

След изваждане от хладилника ,
тестото се разточва, поставя се във формата с борд, надупчва се 
и се пече 10 мин. при 150 градуса.

След като се извади,  върху него поръсваме  малко галета, заради крушите.
Те се нареждат отгоре,
поставя се лука, разбитите яйца, разбъркани със сметаната и добавен настъргания кашкавал.
Пече се при 180 градуса 30-40 минути.



Става разкошно!
Изваждаме изстуденото вино, или бира :))


Да ви е сладко!


Специално намигване към Ondine :)



18 коментара:

  1. Вкусно :) И аз обичам тази комбинация :)
    Хубаво утре от мен, Дани :)

    ОтговорИзтриване
  2. E, позна за преглъщането :)))
    Чудесно изглежда, Дани!
    Явно сме на тема круши :)))

    Сменяш стойностите за височина и ширина, които естествено са в пиксели и копираш адреса на изображението, намиращ се в скобите на href="URL address"> на мястото на адреса, който ти се намира в кавичките на src="URL_t"

    Лека вечер :)

    ОтговорИзтриване
  3. Инче, телепатията е голяма работа :)
    Благодаря за обяснението, но ако се уточним и за коя програма говорим :)
    Прегръдки!

    ОтговорИзтриване
  4. Много хубава комбинация, Дани!
    Оригинална идея!
    Хареса ми!
    Поздрави и хубава вечер!

    ОтговорИзтриване
  5. Que combinación más exquisita, me encanta. Me lo anoto para poder hacerlo.
    Un beso.

    ОтговорИзтриване
  6. Радвам се, Роси :)
    Хубава вечер и на теб!

    ОтговорИзтриване
  7. Мдам,знаМ си аз ,че нарочно ме дразниш!!! :D :)))И то точно като вече я няма любимата ми пица!!! :D


    И ....чакай мейл ;)с обясненията:))))

    ОтговорИзтриване
  8. Нямаш проблеми с пицата :)
    Чакам..

    ОтговорИзтриване
  9. Абе Дани,
    представям си само ароматите какви са...дразниш и мен :)
    Съвсем скоро обекщавам, че ще започна да показвам не само сладки десерти, ами и други неща в блога. Така, че очаквай включване с този киш.
    Мммм прияде ми се

    ОтговорИзтриване
  10. Фантастична комбинация!!!! Сега точа лиги и въздишам тежко:))) При първа възможност ще го направя, само да ми оправят куФнята:)

    ОтговорИзтриване
  11. Дани, много се радвам, че ти харесва!
    Ще чакам с нетърпение включване, а не се съмнявам, че и соленките ти неща
    ще са вусни като сладките!!
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  12. Лулу, с нетърпение чакам да ни "разходиш" из новата ти кухня!
    И новите ти вдъхновяващи и навяващи прекрасни асоциации, разкази!
    Хубав ден!

    ОтговорИзтриване
  13. ауу, много френско!
    киш много обичам, но не съм се осмелявала още да правя:-)

    ОтговорИзтриване
  14. Прегръдки, Йоли :)
    Твоят коментар е балсам за душата ми!

    ОтговорИзтриване
  15. Марти, трябва да минеш и на "френска" вълна :)
    Хубав уикенд!

    ОтговорИзтриване