"За французина знам, че не сяда на масата без сирене и вино, а това да си ляга сам - не съм чувал. Говори се всъщност, че французинът сменя любовницата си за добре сготвена леща."
- За тази леща ще стане въпрос след малко, а цитатът е от колоритната рецепта на покойния Цаньо Сърнев. Ще си позволя от време на време да го цитирам, за да изпитате духовна наслада.
- 250 г леща
- 2 ч.ч. червено вино
- 2 глави лук
- 2 моркова
- 3 картофа
- 2 кубчета бульон
- 1 л. вода
- 1 ч.л. захар
- 2 ч.л. сол
- черен пипер
- 200-300г пушени гърди
- дафинов лист
- Лещата сме я накиснали от вечерта във виното и след като запържим и лука я
- "Опитвате дали нещо не е закъсняло да омекне и след като се уверите, че хармонията е пълна я сваляте от котлона."
- Не можете да си представите какъв аромат се разнася по време на готвенето - от виното, дафиновия лист-опияняващ е!
- Това е рецептата, която видях преди време при Зори и от тогава чакам удобния момент да я приготвя.
- Дано успях да докосна душите ви. А иначе можете да прочетете тук рецептите на Цаньо Сърнев -велоколепни са !!!
Да ви е сладко:))
Дани,
ОтговорИзтриванеобичам леща,
а така описана и представена -
още повече!
Благодаря ти за насладата,
усмихнат ден, Диана
Удоволствие е за мен, че съм ти доставила наслада :)Хубава вечер от мен, Диана
ОтговорИзтриванеОх Дани, искрено се смях и радвах на рецептата. Лещата изглежда много добре, а Цаньо "изби рибата". :)
ОтговорИзтриванеПоздрави и весел ден утре! :)
Благодаря, Маги. Това беше и желанието ми -да погледнем под друг ъгъл на рецептите:) Иначе виното я прави съвсем различна :)Хубав ден и на теб и усмихнат уикенд :)
ОтговорИзтриванеДани, стрхотно изглежда, а сигурна съм, че и на вкус е превъзходна! Благодаря за споделената рецепта, обичаме много леща, значи ще се пробва :))))
ОтговорИзтриванеПоздрави и хиляди усмивки с пожелание за прекрасен ден!
Този коментар бе премахнат от автора.
ОтговорИзтриванеЕййй, дано не е късно да си възкликна от ентусиазъм за тази рецепта:) Обожавам леща , комбинирала съм я с въпросните гърди, че и с пилешко( ми да, става си);) но не съм слагала вино. Ето сега имам възможност.Дани, благодаря,че ме спаси от мислене какво да сготвя тази вечер:))) Едно въпросче- може ли да заменя с бяло вино? Знам,че е по-леко и пасва на др. ястия, но искам и да е по-леко яденето. А и в момента имам само бяло де;)))Благодарско за идеята. Мен идеите за готвене ме морят повече от самото готвене;)))
ОтговорИзтриванеСилна бургаска предгръдка:))
Благодаря за включването, че и с въпросче :))Смятам, че няма проблем да е бяло виното /нали не сме французи :-D/аз просто спазих рецептата/да си призная отдавна я бях набелязала и за това си купих червено:)Тъкмо ще докладваш, но мисля, че ще ви хареса .Топла бургаска прегръдка :)))
ОтговорИзтриванеБлагодаря, Илина :)Наистина вкусът е страхотен :)))Усмихнат ден от мен :)
ОтговорИзтриванеИзглежда нещо съм объркала с коментара си снощи :) Няма значение - лещата е просто върховна :)
ОтговорИзтриванеБлагодаря, Зори, ти това го разбра преди мен. Нали затова я направих?!!!!!
ОтговорИзтриванеЛещата е невероятна! Горещо я препоръчвам! Благодаря за вкусната рецепта! :) Усмихната и спорна седмица:):):)
ОтговорИзтриванеБлагодаря, Кате ! Хубава седмица и на теб :)))
ОтговорИзтриване