Вече знаете моите премеждия с марципана.И понеже ми остана потърсих рецепта ,за да го използвам и намерих този/оказа се много вкусен 'Галет".За на правата на тестото се използва и царевично брашно,което го прави хрупкав и много вкусен За тестото са ви необходими: 3с.л. заквасена сметана,1/3 ч.ч.ледена вода,1/4ч.ч.царевично брашно,1.ч.ч.пшенично брашно,1/2ч.л. сол и 7с.л. студено безсолно масло.Всички съставки се смесват и се омесва тесто,което се оставя за известно време в хладилник/при мен цяла нощ.За плънката са необходими:1/4/ч.ч.марципан,4 кисели ябълки ,нарязани на парчета,1/2ч.ч захар/пти мен кафява виенска,1с.л. брашно,2с.л.лимонов сок,1.ч.л. бадемов екстракт/при мен бадемов аператив и 1/4 ч.ч филирани бадеми за поръсване.Продуктите за плъната се разбъват,тестото се разточва-при мен около 20-22см,марципана се поставя върху него -на около 16см в диаметър и отгоре се изсипва плъната.Краищата на тестото се загръщат на около 2 см върху плънкатаи се поръсват бадемите.Пече се в предварително загрята фурна до зачервяване на тестото.Получи се един хрупкав сладкиш със страхотен вкус от комбинацията на ябълките и бадемовата паста каквато е марципана.Да ви е вкусно:)
Дани,
ОтговорИзтриванечудесна комбинация на аромати и вкусове - наистина Коледно...
Днес ти желая добри гости,
да ти донесат
здраве, късмет и благоденствие!
Сърдечен поздрав, Диана
Благодаря,Диди, за искрените и прекрасни пожелания.От сърце желая това да се случи и на твоето семейство:)))
ОтговорИзтриване