11 октомври 2009 г.

Киш с лапад и сирена

Обичам киш/като съдържание на тестото,обичам и лапад ,а комбинацията с различни сирена запечени със заливка от яйца и сметана го прави естетическа наслада за душата.За рецептата се възползвах от Даниела:http://vkuhniata.wordpress.com/2009/10/04/spinach-cheese-quiche/.Между другото много нейни рецепти ,особено от еврейската кухня/ми харесват.Та думата ми е за киша :първо тестото:125 г много студено масло+за намазване на тавичката,1 3/4 ч.ч. брашно ,1.ч.л. сол 1 яйце и 3 .с.л студено прясно мляко.Всички знаем техниката на бързо приготвяне на тестото и почивката му в хладилника за 30 мин.През това време приготвяме плънката:лапада/почистен и бланширан/се нарязва и заедно с 1-2-стръка пресен лук се задушава в малко масло.Оставя се да изстине.Към тази смес прибавих и гъби/количество на око/Те също са задушават с горните продукти.Загряваме фурната на 180 градуса и изпичаме предварително тестото да леко зачервяване/аз не слагам никакви тежести,а много на гъсто набождам с вилица/Изваждаме от фурната и оставяме да изстине.Правим заливката от:3 яйца,200 мл сметана,прибавяме плънката и добавяме сирена в количество и по избор:топено ,синьо,пармезан ,обикновен настърган кашкавал и т.н. Слагаме в предварително загрята фурна и изпичаме за 30-40 минути.Получава се нещо топящо се в устата със страхотен вкус.За подправките ,които се слагат е въпрос на избор.Да ви е сладко!

Няма коментари:

Публикуване на коментар