Тази рецепта имам отдавна,но когато реших да я направя,влязох в нет-а и потърсих нещо сходно:http://www.nibbledish.com/people/ramya6981/recipes/chocolate-pear-tart.намерих го в този сайт и комбинирайки с още една рецепта ,която е с ябълки направих тази тарта.
За нея са необходими:
за тестото :
125 г масло
250г брашно
2-3 суп.л ледено студена вода
1 жълтък
70г п.захар.
Така
направеното маслено тесто поставяме в хладилник за 30 мин.след като го
извадим и разточим поставяме в кръгла форма ,така ,че да покрие стените.Настъргваме отгоре
100 г натурален шоколад.
Отделно обелваме и нарязваме по дължина
4 круши
нареждаме ветрилообразно.
Отделно се разбъркват:
3 яйца
300мл сметана
70-80 г захар.
Заливат се плодовете.
Пече се в загрята до 180градуса фурна до появата на коричка .
Стана превъзходно.
Едно уточнение :понеже крушите бяха много сочни, за да не ми навлажнят тестото смелих няколко бисквити и ги поставих върху шоколада.Да ви е вкусно!
27 септември 2009 г.
Хумус от тиквички
Миналата седмица направих класически хумус с нахут и страшно ми хареса.Ровейки в нет-а намерих тази рецепта в един сайт за суровоядство:http://www.recipemagician.com/category/recepti/dipove-i-pasteti/В този сайт има много интересни неща/поне за мен/,които смятам да опитам.За хумуса са необходими:5 чаени чаши тиквички,1/2 ч.ч.сусамов тахан,1/2 ч.ч.лимонов сок ,4 скилидки чесън ,1/4/ч.ч.зехтин ,сол ,кайенов пипер /при мен малко орехови ядки/Всички съставки се смилат в кухненски блендер и се овкусява.Получи се нещо много вкусно.Аз понеже бързах и не съобразих не изцедих тиквичките .Имах крекер ,който смлях и добавих ,за да поеме водата на тиквичките.Орехите допълнително го сгъстиха.Така,че ао ви се види интересно-опитайте-няма да съжалявате.
24 септември 2009 г.
Солен кейк със спанак и ориз
- .Идеята е от http://uktv.co.uk/food/recipe/aid/600734
- Аз малко го видоизмених ,но се получи страхотно.
- Необходимите продукти:
- 600г спанак
- 200 г ориз /при мен бланширан
- 1 връзка пресен лук
- 4-5 скилидки чесън
- 1/2 пак.масло+за намазване на формата,
3 яйца - 150 г меко сирене/при мен пушено-топено/
- сол, черен пипер, индийско орехче/при мен "мадраско къри"
- Приготовление: бланшираме спанака за 4-5 минути и оставяме да се изцеди.
- През това време разтапям маслото, прибавям кърито, нарязаните лук и чесън, добавям ориза /да стане "стъклен"/и топла вода .
- Вари се до омекване .
- В голяма купа се смесва готовата смес, нарязания спанак, предварителното разбитите яйца и нарязаното на парчета сирене.Разбърква се добре и се изсипва в намазана с масло форма/при мен кръгла стъклена тавичка./
- Запича се до златисто в предварително загрята до 200 градуса фурна.
- Получава се много приятно ястие -нещо като суфле /заради яйцата,но не съвсем ,заради ориза/
- Надявам се да ви хареса.
18 септември 2009 г.
Кекс със сладко от боровинки
За мен все още е лято и все още използвам пресни плодове за десерт.Но днес се изкуших да направя този лесен кекс със сладко от боровинки/да опитам моето "откриване на Америка"-за тези ,които са чели блога ми/Необходимите продукти са :4 яйца,125 г захар,125 г масло,220 г брашно с 1/2 бакпулвер,едно малко бурканче /от бебешките /сладко.Изброените продукти се разбъркват ,изсипва се в кексова форма и се пече около40 мин ,в предварително загрята фурна.И понеже преди малко с Йоли говорихме за морето направих снимка в една седефена мида .И така със спомен за морето и лек повей на есента ви казвам: да ви е сладко.
16 септември 2009 г.
Пиле с червени чушки,бадеми и сусам
Само като чета заглавието и изпитвам приятно усещане при тази комбинация.
Харесвам я и я предлагам и на вас.
Необходимите
продукти:
1 кг домати
1 пиле, нарязано на части
6 червени печени чушки
100г лук
1 лимон/в зависимост от предпочитанията за кисело/
50 г мед
75 г бадеми /бланширани и белени/
необелени скилидки чесън/може и 1 глава по желание/
олио
сол
пипер
кимион /кориандър и пресен джинджифил според рецептата.
В тенджера се сипва олиото и се запичат обелените бадеми,след което се изваждат.
В същото олио се запържват парчетата пиле /аз винаги предварително го сварявам почти до готовност/
Изважда се и в съда се слагат лука и подправките /кориандър и джинджифила /
Посолявате и слагате черния пипер.
След около 5 мин се добавят доматите, настъргани или нарязани на ситно.
След още 5 мин се добавят чушките и чесъна.
Добавят се порциите пиле и медения сос, приготвен от сока и кората на лимона и меда.
Държи се на огъня, докато соса се сгъсти и пилето е готово.
Накрая се добавят бадемите и се наръсва със сусама непосредствено преди сервиране Става страхотно ,за което ще се убедите сами.
Опа, забравих хубавото бяло вино, а вие гледайте да не го забравяте.
Наздраве:)
Харесвам я и я предлагам и на вас.
Необходимите
продукти:
1 кг домати
1 пиле, нарязано на части
6 червени печени чушки
100г лук
1 лимон/в зависимост от предпочитанията за кисело/
50 г мед
75 г бадеми /бланширани и белени/
необелени скилидки чесън/може и 1 глава по желание/
олио
сол
пипер
кимион /кориандър и пресен джинджифил според рецептата.
В тенджера се сипва олиото и се запичат обелените бадеми,след което се изваждат.
В същото олио се запържват парчетата пиле /аз винаги предварително го сварявам почти до готовност/
Изважда се и в съда се слагат лука и подправките /кориандър и джинджифила /
Посолявате и слагате черния пипер.
След около 5 мин се добавят доматите, настъргани или нарязани на ситно.
След още 5 мин се добавят чушките и чесъна.
Добавят се порциите пиле и медения сос, приготвен от сока и кората на лимона и меда.
Държи се на огъня, докато соса се сгъсти и пилето е готово.
Накрая се добавят бадемите и се наръсва със сусама непосредствено преди сервиране Става страхотно ,за което ще се убедите сами.
Опа, забравих хубавото бяло вино, а вие гледайте да не го забравяте.
Наздраве:)
13 септември 2009 г.
Мъфини с праскови
Пиле с лимон и бира
Днешните ми рецепти са от блога на Кеми::http://vkusnoikrasivo.com/
Първата беше с пиле, зеленчуци и бира, за което са необходими:
8 парти бутчета
1/2 лимон
500 г картофи
4 малки главички лук
2 червени чушки /при мен морков/
200 мл бира
растителна мазнина
сол
ч. пипер
магданоз.
На дъното на намазнена тавичка се нареждат парти бутчетата, на които са направени напречни разрези и са поставени малки парченца лимон.
Главите лук се нарязват на 4 или повечко парчета ,картофите ,нарязани на кубчета се поставят около бутчетата ,както и моркова.
Залива се с малко растителна мазнина и бирата, прибавят се солта и пипера.
Пече се около час под фолио.
След това се запича само отгоре и се добавя нарязания магданоз.
Получава се много вкусно ястие, което ви препоръчвам.
Аз добавих няколко скилидки необелен чесън, който става много вкусен задушен и отгоре наръсих наръсих със сусам преди запичането.
Вкусът е много добър от комбинацията на лимона ,бирата и задушения лук.
А скилидките чесън-те са като "мозък".
Добър апетит.
Благодаря ,Кеми.
Първата беше с пиле, зеленчуци и бира, за което са необходими:
8 парти бутчета
1/2 лимон
500 г картофи
4 малки главички лук
2 червени чушки /при мен морков/
200 мл бира
растителна мазнина
сол
ч. пипер
магданоз.
На дъното на намазнена тавичка се нареждат парти бутчетата, на които са направени напречни разрези и са поставени малки парченца лимон.
Главите лук се нарязват на 4 или повечко парчета ,картофите ,нарязани на кубчета се поставят около бутчетата ,както и моркова.
Залива се с малко растителна мазнина и бирата, прибавят се солта и пипера.
Пече се около час под фолио.
След това се запича само отгоре и се добавя нарязания магданоз.
Получава се много вкусно ястие, което ви препоръчвам.
Аз добавих няколко скилидки необелен чесън, който става много вкусен задушен и отгоре наръсих наръсих със сусам преди запичането.
Вкусът е много добър от комбинацията на лимона ,бирата и задушения лук.
А скилидките чесън-те са като "мозък".
Добър апетит.
Благодаря ,Кеми.
Бърз тутманик
- Вчера за следобедна закуска спретнах набързо един тутманик.
За целта ми бяха необходими следните продукти:
4 яйца
1 кофичка кисело мляко+ 1 ч. л сода
0.500 г брашно + 1/2 бакпулвер
3/4 ч.ч. олио
щипка сол
300 г сирене и масло.
Всички посочени продукти се смесват Сместа се изсипва в тавичка намазана с мазнина и поръсена с брашно.
Отгоре се поставят малки бучки масло и се изпича в предварително загрята фурна.
Изяде се доста бързо ,защото тавичката е малка.
Това, което искам да споделя допълнително е, че този път киселото мляко, което ползвах беше започнало малко да вкисва/нещо което много рядко се случва напоследък/
И тутманика стана много пухкав.
Да ви е сладко /и малко солено разбира се /-нали е тутманик.