4 април 2022 г.

DARK CHOCOLATE CHEESECAKE SOUFFLE

 


 Или иначе казано - отново шоколадово!
 Отдавна не съм показвала, но и не съм правила шоколадови   десерти.

 Но този няма начин да го пропусна, защото е едно вълшебство.

 Приготвя се бързо,само с 4 продукта, но оставя   невероятно 
усещане при   консумиране!  


ПРОДУКТИ

 200г черен шоколад със 70% какао
 240 г крема сирене, Филаделфия
 1/2 ч.ч. захар /240 мл е чашата/
 6 яйца, разделени

 

ПРИГОТВЯНЕ :

 
На водна баня се смесват сиренето и шоколада.
 Добавя се захарта и се бърка до разтварянето ѝ.
 Жълтъците се разбиват отделно и се прибавят към   шоколадовата  смес на три пъти при внимателно разбъркване.
 Белтъците се разбиват до меки върхове и също се прибавят на   порции до хомогенизирането им.
 Смесването става изключително на ръка, внимателно, за да се   запази пухкавата консистенция.

 Форма, с падащо дъно, с диаметър 18 см, се намазва с   масло.
 Алуминиево фолио се поставя под нея и обхваща и стените ѝ,   както при печене на чийзкейк, за да не влезе вода във   формата.
 Сместа се изсипва и формата се поставя в по-голяма тава, в   която се налива гореща вода.
 Пече се при 180 градуса, в предварително загрята фурна за   30  минути, изключва се и се оставя още 15 минути във   фурната. 



 Аз пекох 25 минути и изключих!

 Следва най-приятната част - да му се насладите.
 Да ви е сладко!

Няма коментари:

Публикуване на коментар