21 ноември 2020 г.

ВЕНЕЦИАНСКИ ШОКОЛАДОВ КЕЙК



Предлагам ви един бърз, лесен и много вкусен шоколадов сладкиш.
Хубавото още е, че се използват останали белтъци, които аз имам
редовно във фризера.

ПРОДУКТИ

200 г орехи
170 г захар
100 г черен шоколад, нарязан
60 г брашно
6 белтъка
есенция ром

лимонова кора, настъргана
щипка сол
какао за поръсване


ПРИГОТВЯНЕ

Орехите се смилат на два пъти с половината захар.
Белтъците се разбиват на сняг с щипка сол и останалата захар.
Всички продукти се смесват с шпатула до хомогенизиране.

Сместа се изсипва във форма 26 см, с падащо дъно, покрита
с хартия.
Пече се в предварително загрята до 180 градуса, фурна с вентилатор
Около 20-25 минути.

Получи се един ефирен и ароматен шоколадов сладкиш.

Да ви е сладко!

Източник Бон Апети


1 коментар:

  1. Чудесен е Дани! Изглежда много апетитно!
    Прегръдки!
    Това е коментар Мария@My cooking creations, но без да искам гоо изтрих.
    Благодаря, Миме!

    ОтговорИзтриване