19 юли 2019 г.

ЗА ЕДНИ ВКУСНИ БАНИЧКИ




Заглавието едва ли прави впечатление, защото знаете, че правя доста и все различни, баници.
Тази, която ви предлагам ми се видя интересна, но с нетърпение очаквах да видя резултата.
Правила съм баница, залята с гореща вода, но тук е малко по-различно.
Преминавам направо към продуктите, защото в тази жега сигурно не ви се чете много :)



ПРОДУКТИ


Кори 500 г



3 яйца
300 г сирене
10 с.л. гореща вода
15 с.л. олио
1 бакпулвер
щипка сол

250 мл топла вода


Техниката на приготвяне е следната:

Кипват
10 с.л. вода / аз я правя в каната и после ги измервам/
Смесват се разбитите яйца, намачканото сирене, олиото, солта и бакпулвера.
Горещата вода се добавя с постоянно бъркане.
От тази смес се отделят 3-4 лъжици, които се поставят върху баницата преди печене.

Взимат се по две кори.
Първата се намазва с две с.л. от плънката, поставя се втората и се намазват с още две лъжици
се поставят две лъжици.
Завиват се  на руло, а после на охлюв.
Така се процедира с всички кори.

В тавата се изсипват внимателно 250 мл. топла вода, като се внимава да не се намокри баницата отгоре

Така престоява 30 мин., преди да се сложи в загрята до 220 градуса, фурна.
Преди поставянето се залива с отделената плънка.
След първите 10 минути се намаля до 200 градуса и се изпича до готовност.

Много е вкусна, но трябва да я опитате :)
А и студеният айрян е полезен през лятото.

Да ви е сладко :)

3 коментара:

  1. Екстра е, Дани! Какви кори ползваш?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря, Веси.
      Ползвах "Фамилия", макар че не бяха хубави този път.

      Изтриване
    2. Не ги харесвам на "Фамилия", ползвам едни турски, за баклава или едни на пловдивска фирма - "Девон", но трудно ги намирам.

      Изтриване