17 ноември 2015 г.

ШОКОЛАДОВ СЛАДКИШ С ПЕЧЕНО КАКАО





Предлагам ви един от серията шоколадови сладкиш без брашно.
Има една малка особеност тук, а именно печеното какао.
Обработено по този начин,преди да се добави към продуктите, какаото
придобива по-концентриран аромат.
Това придава едно по-плътно усещане за шоколад :)

Шокохолиците ще ме разберат.

Иначе това е един от лесните и бързи сладкиши.

ПРОДУКТИ:

70 г какао
6 големи яйца

200 г бадемово брашно, при мен са смлени бадеми
220 г пудра захар
2 ч.л. бакпулвер
1/2 ч.л. сода бикарбонат
ШОКОЛАДОВА ГЛАЗУРА

1 ч.ч. млечна сметана
200 г черен шоколад, 70 % какао

Фурната се загрява на 150 градуса.
Какаото се поставя върху хартия за печене в тавата на фурната,
като се разстила равномерно.
Пече се  около 1, 5 часа, като се разбърква на 20 минути.
През това време цялата кухня ухаеше на какао :)
Оставя се да изстине.

Яйцата се разбиват със захарта.
Добавят се какаото и бадемовото брашно, разбъркани с бакпулвера и содата.
Хомогенизира се добре и се изсипва във форма, 22 см, покрита с хартия за печене.
Пече се при 180 г,  30-40 минути*
Оставя се да се охлади, преди да се извади от формата.

За глазурата загрява се сметаната, но без да заври.
Сваля се от огъня, добавя се начупения шоколад и се разбърква до пълното
му разтапяне.
Охлажда се и се нанася върху сладкиша.


Удоволствието при консумация е невероятно, ама вие си знаете.
Вкусът е много наситен, шоколадов /оставаше и да е друг /

*При това изпичане краищата на сладкиша се изпекоха много бързо и си мисля,
че трябва да слагам алуминиево фолио и около ринга на формата, както правя при чийзкейк.
За по-равномерно разпределяне на топлината :)


Ами да ви е сладко и не чакайте много, а го направете!

38 коментара:

  1. Разтопих се пред тази гледка, а като си представя вкуса с това печено какао, мечта!
    Ще го приготвя, да знаеш Дани, много ме заинтригува :)
    Прегръдка :)

    ОтговорИзтриване
  2. Таничка, много се радвам и ще чакам с нетърпение отзиви!
    Прегръдка!

    ОтговорИзтриване
  3. Залепнах :)
    Целувки от мен, Дани!

    ОтговорИзтриване
  4. Трудно ще се отлепиш ;)
    Целувки, Зори :)

    ОтговорИзтриване
  5. Убийствен сладкиш, Дани! Пак и пак... Благодаря ти!
    Поздрави и прегръдки!

    ОтговорИзтриване
  6. Еха... Шоколадова експлозия! Съжалявам за злободневната асоциация...
    Поздрави, Дани! :)

    ОтговорИзтриване
  7. Мисля, че няма по-хубави шоколадови десерти от твоите. Достатъчно ми е да прочета само нужните продукти и вече знам какво ще се получи. Изключително качество!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Миличка, много ме ласкаеш и аз се надувам :)
      Радвам се, че ти харесва!

      Изтриване
  8. Отново много шоколадово и сочно. Наистина за шокохолици! :)
    Спокойна вечер, Дани!

    ОтговорИзтриване
  9. Съгласна съм с Йоли, направо разбиваш с тези шоколадови десерти. И колко сочен е...!

    ОтговорИзтриване
  10. Мммм, че шоколадово тук при теб! Ако не ядях сладки неща, задължително щях дс ти отмъкна всичко до последната трохичка.
    Печеното какао не нагарча ли малко?
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Габи,какаото не го печеш да прегори, а на ниска температура.
      А и то си е горчиво :)
      Поздрави!

      Изтриване
  11. Дани, бавно ми зарежда нета и докато отвори първата снимка, едва дочаках, а знаеш ли какво е да я зарежда по малко:)??? Измъчване, тормоз:))) Чудесия е тази шоколадова прелст. Поздрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Катенце, съжалявам за проблема !
      Сега остава да си го направиш като компенсация :)
      Прегръдки!

      Изтриване
  12. Еее, Дани,
    невероятно изглежда този сладкиш. Не бях чувала за печено какао. Какво всъщност се променя като консистенция при изпичането или просто вкусът му става по-наситен като при печеното кафе?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Дани, става малко по-сухо и влагата в него намаля.
      Така е по-концентрирано и като аромат, и вкус.
      Но и не трябва да се препича, както и кафето :)

      Изтриване
  13. Ехе, каква красота и сладост, Дани! Перфектно!

    ОтговорИзтриване
  14. Ей, Дани, пред такава вкусотия как да устои човек....Истинска шоколадова бомба!

    ОтговорИзтриване
  15. Дани, това е разкошно предложение...,
    сякаш усещам аромата на печено какао, а си представям и вкуса на шоколадовата фантазия!
    Благодаря за чудесната рецепта, прегръдка и поздрави за теб!

    ОтговорИзтриване
  16. Тука вече уцели сърцата на моите мъже. Младежът ще ме изяде докато не му го направя! Истинско шоколадово пиршество! Голяяяма прегръдка, Дани!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Нелка, радвам се за уцелването :)
      Сладкишът се прави бързо, така че действай!
      Прегръдки!

      Изтриване
  17. Ееее,умопомрачителна шоколадова сочност крещи от това парченце.......
    Браво,Дани!Великолепен сладкиш!

    ОтговорИзтриване
  18. Не може да се изтръгне друго от мен, освен едно : оооооооооооооооооооо:))

    ОтговорИзтриване
  19. Много апетитно парченце си сервирала,Дани,рецептата ме заинтригува с това печено какао,сигурно ароматът е завладяващ!Хубави петък и уикенд ти пожелавам!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря, Роси!
      Вкусът е като за шокохолици :)
      Усмихнат уикенд от мен!

      Изтриване
  20. Дани, при теб винаги човек има какво да научи!
    Печено какао, невероятно! Убедена съм, че ароматът е бил изключителен.
    Сърбят ме ръцете веднага да пробвам, но вече стана прекалено късно и ще ми се скарат :)
    Прекрасен сладкиш!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря, Мария!
      Ще се радвам да не оставиш ръцете си
      да те сърбят прекалено дълго :)
      Прегръдки!

      Изтриване
  21. Сладкиша е уникален,поздравления! Незнам само от къде мога да си намеря бадемово брашно?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря, Наталия.
      Сигурно някъде продават бадемово брашно, но аз си смилам бадеми :)

      Изтриване