25 ноември 2013 г.

ЧИЙЗКЕЙК С НАР







Обичам чийзкейк :)
А този е толкова лесен, без печене и вкусен, че нямаше
как де не го направя!

По принцип не обичам много класическата основа с бисквити и масло.
Макар че в използваната рецепта е с бишкоти.
Вече съм ви показвала друга основа, която много често използвам,
защото често ми остават белтъци, които запазвам във фризер.
Използвам ги за питки, основно.

И банани не ползвам много в десерти.
Да не кажа, че не съм правила :(

Но имах круши.....

И така необходимите продукти са :

3 белтъка
120  г смлени на едро, орехи
1-2 с.л.кафява  пудра захар

3 нара, изцедени
3 круши, карамелизирани*
2 с.л. масло
2-3 с.л. захар в зависимост от сладостта на крушите

500 г маскарпоне

1 опаковка подсладено кондензирано мляко
1 пакетче желатин**


За основата :

Белтъците се разбиват добре с пудрата захар.
Орехите се добавят и внимателно се разбърква.
Сместа се поставя върху хартия в тортена форма с ринг.
Пече се за 5-8 минути във фурна, загрята на 180 градуса.

* Маслото се разтапя на котлона, добавя се захарта.
Когато тя се разтопи се добавят крушите и се обработват до омекване то им.
Пасират се.

Наровете се изцеждат най-добре на сокоизтисквачка, ръчна.
Като внимавате да не се изцапате :)

Маскарпонето се смесва с млякото, добавят се сока от нар и пасираните круши.

Пакетчето желатин се разтваря в 2 с.л. студена вода и се оставя да набъбне.
След това се поставя в микровеле и се разтапя  за 10 секунди.
Добавя се към горната смес и се изчаква да започне да стяга.


** В рецептата количеството е 3/4 пакетче.
Аз сложих 1 пакетче и изобщо не се усети желиран вкус.
Което за мен беше още по-добре :)

Изсипва се върху основата и се прибира за няколко часа в хладилник.

Резултатът ??? :)))))

Ами сигурно се досещате, че е много вкусно .
Леко хрупкава основа и един много ефирен, леко накиселяващ, крем.

Един десерт, който ще ви достави удоволствие!

Да ви е сладко !


46 коментара:

  1. Ммм Дани разкош, много вкусно и красиво, как ми се хапва сега едно такова парчнце :)
    И да не забравя да добавя добър Фокус ... с никончето ли си снимала?
    Поздрави и прегръдки Дани :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Евчик, имаш две парченца!
      Да с никончето, ама съм толкова далече от истината...
      Прегръдки и от мен!

      Изтриване
  2. Е откъде пък го измисли това сега. Напряво нямам думи. Много ти обичам идеите, да си го знаеш!

    ОтговорИзтриване
  3. Със сигурност ще се изцапам с изцеждането на нара ... обаче жертвата си заслужава :)
    Изглежда толкова нежен на цвят!
    И снимката е нежна Дани!

    ОтговорИзтриване
  4. За десерта само суперлативи мога да редя ден и нощ, но искам да похваля разреза и снимката - перфектни. Прегръдки мила и пожелания за спорна нова седмица! :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Еви, толкова ме зарадва!
      Прегръдки от мен и усмихната седмица!

      Изтриване
  5. Дани, изглежда много кремеобразен и вкусен. Направо разкош!

    ОтговорИзтриване
  6. Какъв апетитен чийзкейк!!! Основата ме заинтригува най-силно, Дани! Не бях чувала за такава! Като се върна при пилето шарено, ще му направя :)
    Хубава вечер от мен. Прегръдка :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Тики,опитай основата и съм сигурна, че ще ви се хареса!
      Прегръдка!

      Изтриване
  7. Ох, не трябваше да влизам сега... Има да си мечтая цяла нощ за чийзкейка ти, Дани, току-виж го сънувам...
    Страхотен е, браво!
    Поздрави и хубава вечер!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Гери, много често си лягаме с такива мечти :)
      Поздрави!

      Изтриване
  8. Прекрасен чийз, Дани, наслада за окото и небцето! Бих си хапнала с удоволствие!
    Поздрави и успешна седмица!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря,Ирма!
      Усмихната да е седмицата за теб!

      Изтриване
  9. Ооооо, каква прелест е! Великолепен!
    Прегръдки, Дани!

    ОтговорИзтриване
  10. Дани, прекрасен е... като идея, изпълнение и красиво представяне,
    представям си нежната структура, вкусна наслада и фин аромат.
    Благодаря за сутрешната доза удоволствие, липсваше ми:),
    поздравления за теб и новата ти придобивка, хубав и усмихнат ден!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Дианка, стана наистина такъв, какъвто го описваш!
      И се радвам за доставеното удоволствие!
      Прегръдка!

      Изтриване
  11. Чудесен е станал! Хубава седмица,Дани!

    ОтговорИзтриване
  12. Чудесен сладкиш, ДАни! От оня ден го гледам и му се радвам... отдалече :)
    Догодина на срещата с него :)
    Прегръдки и :) Честита зима!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Пеп, радвам се че ти харесва!
      Прегръдки и за теб, и зимата за теб :)

      Изтриване
  13. Дани, страхотен сладкиш, изкушаващ! Само като си представя тръпчивия вкус на нара и комбинацията му с карамел... мммм!

    ОтговорИзтриване
  14. Даниии,поредната вкусотия....
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  15. Дани, разкошен.....пък и нар как обичам!
    Само дето не мога да опитам това апетитно снимано парченце!
    с усмивка
    Мария

    ОтговорИзтриване
  16. Разкошен е, Дани! Свеж, ароматен и много изкусителен! Снимката е много красива! Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  17. Както винаги- неповторима и различна! Хубав зимен ден и топла прегръдка*)

    ОтговорИзтриване
  18. Винаги добра идея от добрата Дани!
    Чудесен е!

    ОтговорИзтриване
  19. Ех,Дани,то преди как ни подмамваше с безброй вкусотии тук,сега с това ново фото направо се гътвам всеки път като отворя блога!Голямо изкушение ти казвам и както съм по креместите десерти представи си колко такива парчета мога да унищожа!Разкошна рецепта!Прегръдка от мен,мила!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Роси, голям комплимент ми правиш :)
      Това фото още не мога да го разгадая !
      Прегръдка!

      Изтриване
  20. Дани, и аз съм фен на чийзкейковете без печене, изобщо фен съм на всички десерти без печене!:))))))) Топли прегръдки!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Светланка, радвам се, че ти харесва!
      Прегръдки и от мен!

      Изтриване
  21. Здравейте, понечих да пробвам рецептата, но виждам, че в съставките е дадена опаковка кондензирано мляко, която после не се появява в приготовленията, какво се прави с него, кога се добавя? И колко горе-долу е количеството, намирам да се продават само кутии кондензирано мляко. Благодаря предварително :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравейте, кондензираното мляко е в кутии и е около 400 г
      Напоследък има и в Лидл.
      В рецептата е написано, че се смесва с маскарпонето!
      Успех :)

      Изтриване
    2. Благодаря много :) След като питах, прочетох пак и видях за млякото, много ме хвана срам :) Сега се залавям да го правя, но не обичам орехи и ще пробвам да видя ще стане ли блатът с бадеми.

      Изтриване
    3. Не се притеснявай, случва се.
      Може с всякакви ядки да се прави блата, а може и класически с бисквити и масло.
      Въпрос на вкус :)

      Изтриване