13 август 2012 г.

ЧЪТНИ ОТ ПРАСКОВИ И ДЖИНДЖИФИЛ


Не мога при това изобилие на пресни плодове да не ги използвам в основно ястие :)

Ще изневеря на себе си, нали?

Харесвам чътни от различни плодове, а това ме плени с добавяне на пресен джинджифил.
Какво да правя като го харесвам :)

Добавих го към хапки от свинско и гарнитура от ориз, кафяв ориз!

Ако и вие се изкушавате от тази комбинация трябва да имате :

2-3 праскови, големи, обелени и нарязани
1 парче джинджифил, около 3-4 см, нарязан на парчета
1малка глава лук, нарязана

2 ч.л. захар
сушена мента



Всички продукти се смесват, добавя се 1 с.л.вода и на бавен огън се вари до омекване на прасковите.
Сваля се от огъня и се изважда джинджифила.

Свинското нарязано на хапки  се запечатва в сгорещен тиган и
се готви до готовност.
Ако сте нетърпеливи като мен,  използвате тенджера под налягане.

Като добавка използвах кафяв ориз, който ми се видя подходящ към плодовете.
Накисвам го от вечерта и го варя до готовност.
След сваляне от огъня, добавям бучка масло, сол, ч.пипер и сушена мента.

Ами това е :)

За мен е страшно вкусна комбинация :)
Оставям ви да ми кажете как е за вас:)

34 коментара:

  1. Както винаги ни изненадваш с нестандартните си рецепти!
    Пробвала съм нещо подобно и знам, че съчетанието праскови, ориз свинско е превъзходна!
    Целувам те Дани*)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Катенце, голям бързак си :)
      Радвам се, че знаеш, остава да опиташ
      комбинацията :)
      Прегръдки и гуш :)

      Изтриване
  2. Дани, заинтригува ме с тази комбинация на продукти и подправки. Мисля да предложа тази новост в моята кухня. Записвам си рецептата и ти благодаря за споделянето. Поздрави и хубава вечер, мила!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Снежи, благодаря ти мила!
      Ще чакам да споделиш впечатления :)
      Поздрави и хубав вторник!

      Изтриване
  3. Чудесна рецепта, Дани! Много ми допадна. Звучи вкусно и предизвикателно.
    Джинджифил обичам много и ми е много вкусен, както в основни ястия, така и в сладкиши.

    Прегръдки, Дани и една прекрасна вечер от мен!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Вени, знаех си че си "падаш" по джинджифил :)
      Прегръдки и хубав вторник!

      Изтриване
  4. Дани, твоите рецепти определено са за елитарното общество :)) Изглежда вкусно, макар и да звучи доста странно, пък и аз си падам по особеностите :))... Да не се тълкува, че се целя към елита :))
    Прегръдки от мен :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Инче, ние всички сме елитни :)
      Комбинацията на нас ни хареса!
      Дано се хареса и на вас!
      Прегръдки и хубав вторник!

      Изтриване
  5. Дани,не мога да си представя вкуса,но щом казваш ще е всусно...
    Хубав ден!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Живе, освен да го опиташ :)
      С пожелание за хубава вечер!

      Изтриване
  6. Дани, тия дни си мисля за нещо с праскови в яденето-ти ми даде идея.
    Поздрави
    Мария

    ОтговорИзтриване
  7. Много интересна комбинация, Дани! Изглежда страшно вкусно:)

    ОтговорИзтриване
  8. Аз това ще го опитам ,Дани :)....звучи безумно ''праскови с лук '' ,но рецептата не е за изпускане :) !
    Спокоен ден и хубав утрешен празник :) !
    Прегръдки !

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ивче, безумните комбинации са много вкусни :)
      Благодаря за пожеланията!
      Прегръдки и от мен!

      Изтриване
  9. Дани, с това чътни ме изстреля в Космоса!:) Рецептите ти все едни такива нестандартни, както казва Инчето - за елита!:) Комбинацията е тотално нестандартна, но пък изглежда много вкусно!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Бонбон, радвам се че играя роля на ракета :)
      Комбинацията е чудесна!
      Прегръдки!

      Изтриване
  10. Така е, Дани, няма да си ти, ако не пробваш нестандартното 7))
    Но добавката на това чътни към месото и на мен много ми харесва. За ориза може ида се замисля, но за месото - не, ще похапна :)) Със сигурност ще задуша някоя свинска мръвка тия дни :))
    Поздрави и :) Честит вторник !

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Пеп, ти си ценител на такъв вид комбинации!
      След чудесния ти сос от сливи :)
      А за гарнитура си избери каквото искаш!
      Поздрави и хубава вечер !

      Изтриване
  11. Изглежда това ще да е много вкусно, аз обожавам подобни комбинации!
    Мила Дани целувки и хубава седмица ти желая!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Евчик, радвам се че харесваш такива комбинации!
      Прегръдки, мила и хубава седмица!

      Изтриване
  12. Дани, както винаги оригинална рецепта. Много ми допада идеята ти за комбинация на праскови с джинджифил, а като се добави и свинското звучи още по - вкусно. Определено ще опитам. До тук всичко по - нестандартно, което съм пробвала по твоя идея ми е допаднало. Не знам защо само бих пропуснала ориза. Може би защото похапнах доста тези дни в различни комбинации и ми поомръзна.

    Поздрави и хубава вечер!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Цвети, радвам се че моите предложения ти харесват!
      За ориза не е толкова важно да използваш :)
      Поздрави и хубава вечер и за теб!

      Изтриване
  13. Дани, не само не изневеряваш на твоя впечатляващ стил, но отново изкушаваш с чудесни идеи, вкусови комбинации и страхотни рецепти!
    Очарована съм, с удоволствие бих опитала и аз!
    Голяма прегръдка за теб и хубав празник, Диана

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Дианка, толкова ми липсваш!
      Аз трудно изневерявам :)
      Радвам се, че съм те впечатлила!
      Прегръдка и хубава вечер!

      Изтриване
  14. Дани, миличка, честит празник и на теб! Нека Богородица закриля теб и близките ти!

    ОтговорИзтриване
  15. Дани, честит празник! Чътни ли си ни приготвила? С джинджифил??
    Идвам;))
    Много нестандартно и адски изкушаващо за кой ли път;)
    Прегръдка от мен!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря, Мъхче!
      Чакам те с нетърпение!
      Прегръдки и от мен!

      Изтриване
  16. Дани, както винаги показваш нещо ново и интересно!
    Много атрактивно изглежда!
    И красиво цветенце :))
    Прегръдки!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря, Ели!
      Бих добавила - и вкусно :)
      Цветето ми го оставиха за отглеждане и дори не знам как се казва!
      Прегръдки и от мен!

      Изтриване
  17. Дани,и това предложение ми харесва,аз обичам плодови сосове с месце!Даже едни кайсии съм си замразила с тази цел,но да видим кога ще им се наканя.
    Много добра идея и за прасковите,супер-уханно,сочно и интересно!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти, Роси!
      Прегръдки и хубав петък!

      Изтриване