Така е, правилно сте прочели :)
Десерта, който показах в предишния си пост явно ви хареса :)
Десерта, който показах в предишния си пост явно ви хареса :)
Повечето от вас поискаха рецептата!
Не я качих тогава, защото не ми хареса начина по който
изглеждаше, когато започнах да го режа!
Снимката в оригиналната рецепта изглеждаше чудесно и парчето
стоеше едно такова кипро и "мирно" !Снимката в оригиналната рецепта изглеждаше чудесно и парчето
Равно отстрани, добре желирано!
Като се замисля, кога един "Овен" стои мирно ? :)
Ами той винаги има собствено мнение :)
Така и моят чийзкейк реши, че е по-хубав, ако не се желира достатъчно добре!
В интерес на истината не обичам много желирани десерти, а леко с топящ се крем!
И този път се получи така и стана страшно вкусен.
Ако трябва да съм точна, не спазих рецептата / ? :)/, а добавих нещо от себе си!
Това нещо, беше един мус от вишни :)
И явно че количеството желатин за целия крем, не беше достатъчно!
Но стига съм ви занимавала с "подробности от пейзажа"
Ще ви дам рецептата и моята добавка, а вие ако го харесате си изберете как да го направите!
Хубавото на този чийзкейк е, че няма яйца и не се пече :)
ПРОДУКТИ
ОСНОВА :
200 г бисквити
80 г масло
50 г бадеми
ШОКОЛАДОВ СЛОЙ
200 г млечен шоколад, начупен на парчета
50 г натурален шоколад, начупен
200 мл нискомаслена сметана
40 г масло
ПЛОДОВ СЛОЙ
200 г изцедено мляко
200 мл нискомаслена сметана, охладена
1/2 ч.ч. ягодов сос / 1/2 рецепта от тук/
1 с.л. желатин
1 с.л. желатин
1/4 ч.ч. прясно мляко за разтваряне на желатина
В кухненски робот се смилат бисквитите и бадемите.
Добавя се разтопеното масло и се хомогенизира добре.
Сместа се поставя с притискане към дъното на форма с падащо дъно
В кухненски робот се смилат бисквитите и бадемите.
Добавя се разтопеното масло и се хомогенизира добре.
Сместа се поставя с притискане към дъното на форма с падащо дъно
и се пече за 10 минути при 180 градуса.
Охлажда се добре.
Сметаната се затопля на котлона, без да завира, добавя се маслото и сместа
Охлажда се добре.
Сметаната се затопля на котлона, без да завира, добавя се маслото и сместа
се изсипва върху начупения шоколад.
Разбърква се внимателно до пълното хомогенизиране .
Изсипва се върху изстиналата основа и се оставя в хладилника за около 40 минути.
От тук нататък аз промених рецептата и последователността на пластовете !
През това време аз направих мус от вишни /размразени от фризера/
Имах 300 г вишни, добавих около 200 мл сметана и захар на вкус.
1 с.л. желатин, разтворена във вода, за да набъбне, разтопих на водна баня
Разбърква се внимателно до пълното хомогенизиране .
Изсипва се върху изстиналата основа и се оставя в хладилника за около 40 минути.
От тук нататък аз промених рецептата и последователността на пластовете !
През това време аз направих мус от вишни /размразени от фризера/
Имах 300 г вишни, добавих около 200 мл сметана и захар на вкус.
1 с.л. желатин, разтворена във вода, за да набъбне, разтопих на водна баня
/знаете, че желатина не трябва да завира/ и го добавих към плодовата смес.
Изсипва се върху охладения вече шоколадов слой и се оставя за няколко часа да стегне.
Изцеденото мляко се смесва със сметаната и към нея се добавя желатина, който предварително
Изсипва се върху охладения вече шоколадов слой и се оставя за няколко часа да стегне.
Изцеденото мляко се смесва със сметаната и към нея се добавя желатина, който предварително
е оставен да набъбне в прясното мляко и е разтопен отново на водна баня.
Изсипва се върху плодовия слой!
След като се охлади, покрих чийзкейка с шоколадов ганаш /затоплена сметана, изсипана върху начупен шоколад и хомогенизирана.
Това е вкусотията, която се изяде с огромно удоволствие.
Две думи за моето мнение за сладкиша :
Изсипва се върху плодовия слой!
След като се охлади, покрих чийзкейка с шоколадов ганаш /затоплена сметана, изсипана върху начупен шоколад и хомогенизирана.
Това е вкусотията, която се изяде с огромно удоволствие.
Две думи за моето мнение за сладкиша :
Първо смятах да я направя с ягоди, но пак по този начин, а после си сложих вишните,които за мен са чудесна комбинация с шоколада.
Сложих на вкус повече захар в плодовия слой, защото вишните са си кисели.
Нискомаслената сметана беше "Президент " 500 мл бутилка.
Предполагам, че от там трудно се желира, защото муса иска пълномаслена, добре разбита сметана!
По принцип не обичам много тази основа с бисквити и масло, защото от маслото става твърдичка.
Другият път при чийзкейк искам да опитам предложението на Йоли за основа.
Оставям избора на вас!
С пожелание за усмихнати и спорни дни от остатъка на "страстната " седмица!
Светли и благословени празници!
Чийзкейка може да си има собственно мнение ,но моето е ,че е станал много вкусен като чета продуктите ! Хубава вечер ,Дани !
ОтговорИзтриванеВаня, друго си е собственото мнение!
ИзтриванеЗа вкусно, е много вкусно!
Хубава вечер и на теб!
Дани, знаех си че това сладкишче е божествено :) И аз ги предпочитам кремести, а не на стегнато желе :)
ОтговорИзтриванеПрегръдка от мен и хубава вечер!
Зори, това сладкишче е "едно парченце, и си там" :)
ИзтриванеПрегръдки и от мен!
Дани, може да е със собствено мнение, но пък какво чувство предизвиква в мен ако знаеш:-)? Още повече като спомена мус от вишни... за по-вкусно нещо в момента не мога да се сетя ( не че съм пробвала мус от вишни, но звучи фантастично).
ОтговорИзтриванеХубава вечер и весели празници!
Мъхче, сега е времето да пробваш мус от вишни, ягоди, или каквото ти харесва!
ИзтриванеПрегръдки, хубава вечер и светли празници!
Ох ох Дани, това е супер вкусно, а и аз не си падам много по желатина, може да се стегне и с нещо друго ... ще помисля :) И аз бих казала, че този мус от вишни звучи божествено ... ммм :) Благодаря, че го сподели, както и препратката към източника на идеите, много интересни неща има там !
ОтговорИзтриванеПрегръдки и много светли и весели празници :)
Евчик, сложи малко желатин като мен и става като кремче :)
ИзтриванеИзточникът е чудесен и се радвам че ти допада!
Прегръдки и много слънчево настроение!
Разкошен сладкиш, Дани!
ОтговорИзтриванеОбаче се питам, защо ти е стегнат, мирно стоящ сладкиш, повечето такива са просто като гума. А твоят е не само красив, кремест, но и божествено вкусен. Сигурна съм!
Прегръдки и пожелание за един прекрасен ден утре!
Вени, уж за по-фотогеничен исках да е по-стегнат!
ИзтриванеИначе и аз не обичам силно желирани сладкиши!
Прегръдки и от мен и слънчево настроение!
Чудесно е, че си публикувала рецептата!
ОтговорИзтриванеВишни с шоколад е страхотна комбинация наистина.
Хубави празници и на теб пожелавам!
Поздрави
Благодаря, Дени!
ИзтриванеСлънчеви и весели празници!
И по-добре, че си има мнение, защото най-добре си знае как ще е вкусен! И на мен така ми харесва повече, кремст, сочен... Още на предишната публикация ми хареса много:)
ОтговорИзтриванеБонбонче, уважавам собственото мнение дори и на сладкишите :)
ИзтриванеСлънчеви празници!
Весело посрещане на Великден, Дани!
ИзтриванеСветъл и благословен празник и за вас, Кате!
ИзтриванеДани, чийзкейка е много съблазнителен, и аз си падам по кремообразните сладкишчета :)
ОтговорИзтриванеСалатката е чудесна :))
Новата ти визия много ми харесва, честито!
Мариянче, радвам се че всичко ти харесва!
ИзтриванеПоставих този шаблон, защото мога да отговоря на всеки след коментара му!
Но не мога да си поставя картинка отгоре, защото не съм на "ти ' с тези неща!
Поздрави и весели празници!
Присъединявам се към любителите на креместите желета :) А десертчето изглежда сочно и вкусно! А с този мус от вишни окончателно ме спечели :) Прегръдки и Весели празници!
ОтговорИзтриванеГаби, майвсички сме любители на кремести желета!
ИзтриванеА мусът е страхотен!
Прегръдки и весели празници!
Дани, хич да не ти пука за желирането.
ОтговорИзтриванеКакто повечето тук са отбелязали, креместо си е по-вкусно.:)
На мен много ми харесва това твое предложение, чудесно е.
Хубави, уютни и светли празници желая на теб и семейството ти.:)))
Рони, не ми пука изобщо за желирането!
ИзтриванеНо си стана много вкусно!
Радвам се, че ти харесва!
Светли и благословени празници за семейството ти!
И пак ще кажа,че е супер рецептата и изобщо десерта ти!
ОтговорИзтриванеИ на мен ми се случи с една торта на Йоли да не преценя съвсем добре желатина и ми остана по-течен крема,но....пак не остана.Сладичко ли е...всичко му е простено!
Прегръдки и хубав празник!
Роси, този "номер" със желатина сякаш стана по поръчка!
ИзтриванеИ на нас ни хареса повече в този вид!
Прегръдки, светли и благословени празници!
Важното е, че има характер твоят десерт, Дани! Прекрасна рецепта и сигурна съм, много вкусна. Прегръдки с пожелания за прекрасни празнични дни! :)
ОтговорИзтриванеЕви, и той като мен :)
ИзтриванеПрегръдки от мен с пожелание за светли
и благословени празнични дни!
Хехе, колко е хубаво като четеш публикациите назад, като истинско раче, хехе:-))) Хубаво е понякога сладкишите да са немирни, със собствено виждане по въпроса.:-)) Но съм забелязала, че точно тези, които ние, перфекционистките, не си харесваме и погледът ни е впит само в кусурите, се харесват най-много от домашните или хората, на които ги поднасяме.
ОтговорИзтриванеМного си е хубав, Данинка, обичам сочни сладкиши, а на този отвсякъде му личи, че е точна такъв.:-)))
Прегръдки, миличка и много усмивки!
Благодаря ти, миличика!
ИзтриванеКусурите си ги виждаме,но като е вкусно си затваряме очите!
Усмивки и прегръдка!