19 юли 2011 г.

Ризото с кафяв ориз и нектарини



Продължава моята серия с плодове :)
Но в състава  на основни ястия!

Вече съм предлагала  ризото с кафяв ориз.
Всички знаем, че кафявия ориз се сварява по-трудно и
че вкусът му е по-различен, с аромат на ядки.
За това добавих и малко орехи, за да подсиля вкуса.

И за разкош, разбира се, добавих нектарини!


Рецептата е ясна:

количествата са по избор:

ориз, накиснат от вечерта
 лук, нарязан на ситно
скилидки чесън, нарязани
масло /зехтин/
бяло вино
зеленчуков бульон
орехи, нарязани
пушено сирене
нектарини, нарязани
пармезан, за поръсване
сол, бял пипер

Знаете, че при ризото бульона се добавя, когато предната порция
е усвоена.
Пушеното сирене придава кремообразна консистенция, а с нектарините се получава 
желания за мен вкусов  контраст!
Орехите и нектарините се добавят накрая!

При сервиране, може да добавите прясно нарязани нектарини  и
поръсвате с пармезан!

Ами, това е :)
За любителите на тези комбинации, трябва да кажа, че е прекрасно!
А за тези, които не са се престрашавали, да опитат!

И да ви е сладко!

20 коментара:

  1. Ще опитам, Дани, с удоволствше!
    Малко по малко се престрашавам към твоите оригинални комбинации и се уверявам, че са много вкусни!
    Благодаря за поредното удоволствие!

    ОтговорИзтриване
  2. Роси, много се радвам :)
    Обичам сладко и солено и тези комбинации правят по-свежо ястието!
    Поздрави и спокойна вечер!
    А твоят пъпеш е толкова ароматен!

    ОтговорИзтриване
  3. Ето я и рецептата:)) Звучи и изглежда много вкусно и интересно! Страхотна комбинация от вкусове, интересно е! Поздрави,
    Кеми

    ОтговорИзтриване
  4. Кеми, благодаря :)
    И при теб винаги ми е приятно!
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  5. Дани,не се бях сетила за ядките в ориза.Благодаря за чудесната рецепта!Хубав ден!

    ОтговорИзтриване
  6. Изкушаваща комбинация от вкусове и аромати, Дани -
    много свежо, лятно и примамливо предложение. Харесва ми:)
    Благодаря за тази рецепта,
    поздрави и усмихнат ден, Диана

    ОтговорИзтриване
  7. Оригинално,Дани!
    Със сигурност ще е сладко....
    Прохладен ден ти желая!

    ОтговорИзтриване
  8. Катерина, радвам се, че ти давам идея :)
    Хубава вечер!

    ОтговорИзтриване
  9. Дианка, удоволствието е мое, когато ви хареса мое предложение.
    Прегръдки и малко по-прохладни дни!
    С удоволствие си купих и прочетох списанието!

    ОтговорИзтриване
  10. Краси, сладко-солено си е :)
    Много прохлада и за теб!

    ОтговорИзтриване
  11. Дани, страхотно ароматна комбинация.
    Поздрави и приятна вечер от мен!

    ОтговорИзтриване
  12. Благодаря много, Зори!
    Прохладна вечер за теб!

    ОтговорИзтриване
  13. Обичам плодове, обичам и ризото, но досега не съм опитвала да съчетая двете. Хареса ми, Дани и удоволствие ще опитам! Прегръдки!

    ОтговорИзтриване
  14. Еви, след като обичаш и двата продукта, най-лесно е да ги съчетаеш:)
    Прегръдки и прохлада!

    ОтговорИзтриване
  15. Не съм се сещала за подобна комбинация, но пък защо ли не?! И си мисля даже, че би ми харесало :-)

    Поздрави, Милена :-)

    ОтговорИзтриване
  16. Миленка, единствения начин да разбереш, е да опиташ :)
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  17. Привет Дани,
    За първи път "гостувам" в твоя блог,но ще се връщам често и с удоволствие! Тук ми е уютно и мнооого вкусно!

    А това ризото признавам ме впечатли!Изключителна комбинация на вкусове и аромати! Адмирации за идеята!Ще ми е интересно да опитам това предложение:)!

    Сърдечни поздрави и прохладна вечер!

    ОтговорИзтриване
  18. Леви,
    добре си дошла в моя блог!
    И се радвам, че ще се връщаш отново!
    И аз скоро те открих и удоволствието явно е взаимно!
    Благодаря ти и за хубавите думи за рецептата.
    Сърдечни поздрави и прохлада!

    ОтговорИзтриване
  19. Дани, от няколко дена ти гледам публикацията и не смея да коментирам, защото е много смела за мен, макар да обичам макарони със захар, така че сладко и солено не би следвало да ме плаши, но и аз си падам по кафяв ориз и всички изброени съставки, така че ще имам предвид рецептата ти като ми дойде смелостта някой ден :). Поздрави и прохладен уикенд ти желая!

    ОтговорИзтриване
  20. Мира, можеш да приготвиш ризотото без нектарини и само при сервиране си нарежи и опитай :)
    Поздрави и хубави, прохладни дни!

    ОтговорИзтриване