19 юли 2011 г.
Ризото с кафяв ориз и нектарини
Продължава моята серия с плодове :)
Но в състава на основни ястия!
Вече съм предлагала ризото с кафяв ориз.
Всички знаем, че кафявия ориз се сварява по-трудно и
че вкусът му е по-различен, с аромат на ядки.
За това добавих и малко орехи, за да подсиля вкуса.
И за разкош, разбира се, добавих нектарини!
Рецептата е ясна:
количествата са по избор:
ориз, накиснат от вечерта
лук, нарязан на ситно
скилидки чесън, нарязани
масло /зехтин/
бяло вино
зеленчуков бульон
орехи, нарязани
пушено сирене
нектарини, нарязани
пармезан, за поръсване
сол, бял пипер
Знаете, че при ризото бульона се добавя, когато предната порция
е усвоена.
Пушеното сирене придава кремообразна консистенция, а с нектарините се получава
желания за мен вкусов контраст!
Орехите и нектарините се добавят накрая!
При сервиране, може да добавите прясно нарязани нектарини и
поръсвате с пармезан!
Ами, това е :)
За любителите на тези комбинации, трябва да кажа, че е прекрасно!
А за тези, които не са се престрашавали, да опитат!
И да ви е сладко!
Ще опитам, Дани, с удоволствше!
ОтговорИзтриванеМалко по малко се престрашавам към твоите оригинални комбинации и се уверявам, че са много вкусни!
Благодаря за поредното удоволствие!
Роси, много се радвам :)
ОтговорИзтриванеОбичам сладко и солено и тези комбинации правят по-свежо ястието!
Поздрави и спокойна вечер!
А твоят пъпеш е толкова ароматен!
Ето я и рецептата:)) Звучи и изглежда много вкусно и интересно! Страхотна комбинация от вкусове, интересно е! Поздрави,
ОтговорИзтриванеКеми
Кеми, благодаря :)
ОтговорИзтриванеИ при теб винаги ми е приятно!
Поздрави!
Дани,не се бях сетила за ядките в ориза.Благодаря за чудесната рецепта!Хубав ден!
ОтговорИзтриванеИзкушаваща комбинация от вкусове и аромати, Дани -
ОтговорИзтриванемного свежо, лятно и примамливо предложение. Харесва ми:)
Благодаря за тази рецепта,
поздрави и усмихнат ден, Диана
Оригинално,Дани!
ОтговорИзтриванеСъс сигурност ще е сладко....
Прохладен ден ти желая!
Катерина, радвам се, че ти давам идея :)
ОтговорИзтриванеХубава вечер!
Дианка, удоволствието е мое, когато ви хареса мое предложение.
ОтговорИзтриванеПрегръдки и малко по-прохладни дни!
С удоволствие си купих и прочетох списанието!
Краси, сладко-солено си е :)
ОтговорИзтриванеМного прохлада и за теб!
Дани, страхотно ароматна комбинация.
ОтговорИзтриванеПоздрави и приятна вечер от мен!
Благодаря много, Зори!
ОтговорИзтриванеПрохладна вечер за теб!
Обичам плодове, обичам и ризото, но досега не съм опитвала да съчетая двете. Хареса ми, Дани и удоволствие ще опитам! Прегръдки!
ОтговорИзтриванеЕви, след като обичаш и двата продукта, най-лесно е да ги съчетаеш:)
ОтговорИзтриванеПрегръдки и прохлада!
Не съм се сещала за подобна комбинация, но пък защо ли не?! И си мисля даже, че би ми харесало :-)
ОтговорИзтриванеПоздрави, Милена :-)
Миленка, единствения начин да разбереш, е да опиташ :)
ОтговорИзтриванеПоздрави!
Привет Дани,
ОтговорИзтриванеЗа първи път "гостувам" в твоя блог,но ще се връщам често и с удоволствие! Тук ми е уютно и мнооого вкусно!
А това ризото признавам ме впечатли!Изключителна комбинация на вкусове и аромати! Адмирации за идеята!Ще ми е интересно да опитам това предложение:)!
Сърдечни поздрави и прохладна вечер!
Леви,
ОтговорИзтриванедобре си дошла в моя блог!
И се радвам, че ще се връщаш отново!
И аз скоро те открих и удоволствието явно е взаимно!
Благодаря ти и за хубавите думи за рецептата.
Сърдечни поздрави и прохлада!
Дани, от няколко дена ти гледам публикацията и не смея да коментирам, защото е много смела за мен, макар да обичам макарони със захар, така че сладко и солено не би следвало да ме плаши, но и аз си падам по кафяв ориз и всички изброени съставки, така че ще имам предвид рецептата ти като ми дойде смелостта някой ден :). Поздрави и прохладен уикенд ти желая!
ОтговорИзтриванеМира, можеш да приготвиш ризотото без нектарини и само при сервиране си нарежи и опитай :)
ОтговорИзтриванеПоздрави и хубави, прохладни дни!