31 януари 2011 г.

Мус от червено цвекло

Или нещо вкусно и полезно за намазване на филийка!
Видът на филийката оставям на вас.



А аз ще ви дам рецептата за муса :

2-3 средни глави червено цвекло, 
изпечено във фолио
3-4 скилидки чесън, пресован
3 с.л. магданоз
1-2 с.л. тахан
4 парченца топено сирене / от триъгълните,
или квадратни в кутийка
1/2 ч.ч. кисело мляко
сол
ч.пипер
лимонов сок

След като се изпече цвеклото, го белите и 
пасирате в пасатор с всички останали продукти.
Подправките са по ваш избор.


Стана много вкусен мус, а и полезен, заради тахана, а и заради самото цвекло!
Нещо не виждам да вадите хляба.....



Ама започвайте, моля ви :)
И да ви е сладко!!!!

26 коментара:

  1. Така и не се научих да го ям това червено нещо - мирише ми на гробища и туй то! Баба ми му викаше "панджар". :)

    ОтговорИзтриване
  2. Много ядеме цвекло, ама виж такъв мус не съм правила...ама какъв цвят си му докарала!
    С усмивка
    мария

    ОтговорИзтриване
  3. Дани,
    чудесна рецепта.
    Обичам печено цвекло, а комбинация с топено сирене и тахан сигурно е вълшебна.
    Благодаря за тази идея,
    поздрав и вкусна вечер, Диана

    ОтговорИзтриване
  4. Мария, знам че си "падате" по цвекло :)
    А цвета се докара сам!
    Усмихната седмица!

    ОтговорИзтриване
  5. Диди, радвам се, че с Мария бързо ми откликнахте :)
    Наистина е вкусна комбинация за любители!
    Поздрави и много усмивки!

    ОтговорИзтриване
  6. Дани, много вкусно, а и много полезно наистина :)
    Прегръдка от мен и хубава вечер!

    ОтговорИзтриване
  7. Благодаря, Зори :)
    Хубаво утре!

    ОтговорИзтриване
  8. Охооо, съзирам голямо и много полезно изкушение! Изглежда много, много апетитно, Дани!

    Прегръдки :)

    ОтговорИзтриване
  9. Невероятен мус, Дани! Мога да използвам основата и да приготвя с друг зеленчук или риба. Благодаря ти, за споделената рецепта!
    Прегръдки и спорна нова седмица!

    П.С.: Много късно ми се обновява листата и все накрая коментирам, но пък от сърце. :)

    ОтговорИзтриване
  10. Уха това много хубаво розовко:)))Аз ям панджар,ям чесън така ,че не виждам причина това да не ми хареса...като ти дойда на гости искам от това:))))/и нещо сладко/:P

    ОтговорИзтриване
  11. Frogi, имаш лош спомен, защото не си опитала моя дип :)
    Хубава седмица!

    ОтговорИзтриване
  12. Инче, правилно съзираш :)
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  13. Еви, ще чакам с нетърпение да го използваш за основа:)
    Знам, че е от сърце!
    Прегръдки и усмихната седмица!

    ОтговорИзтриване
  14. Ondi, на гостите приготвям по заявка :))))))
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  15. Дани, страхотно вкусно е! Благодаря за поредната прекрасна рецепта
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  16. Дани, радвам се, когато ви е вкусно!

    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  17. Дани, много красиво и вкусно изглежда!! Ние основно сурово го ядем червеното цвекло, че нямам нерви да го обработвам и него термично ;), но ти с този дип така ме изкушавааааш :)

    ОтговорИзтриване
  18. Мина, и ние го предпочитаме сурово, но и аз се изкуших от рецептата и не сбърках!
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  19. пълнозърнеста филийка и може със пушена сьомга отгоре за "капак"....ох започнах да се облизвам. Чудесно предястийце

    ОтговорИзтриване
  20. Слагай "капака" и започвай :)

    ОтговорИзтриване
  21. Чудесно предложение Дани , ще се пробва задължително ...:)
    Сърдечни поздрави !

    ОтговорИзтриване
  22. Дани, много вкусно изглежда. Аз го изпичам в микровълновата печка и бързо става. На мус не съм правила. Следващия път ще го направя по твоята рецепта. Благодаря! Прегръдки :))

    ОтговорИзтриване
  23. Ей, че розово и хубаво! :) Мусът изглежда много примамлив и вкусен :)
    Поздрави и хубав край на седмицата :)

    ОтговорИзтриване
  24. Радвам се, Кате :)
    Поздрави с много усмивки!

    ОтговорИзтриване
  25. Така е, Мира, розово и хубаво :)
    И е вкусен!
    Поздрави с много усмивки !

    ОтговорИзтриване
  26. Сабина, винаги ме радваш :)
    Прегръдки и хубав петък!

    ОтговорИзтриване