Заглавието е още по-дълго, но това не е най-важното :)
Дори не разбрах добре и защо е киш :)
Но това, което ми стана ясно е, че е рецепта, която ще мине в графа "вкусни!"
В този блог със си харесала доста рецепти, но тази "кора" от кафяв ориз ме впечатли,
а и имах тиквички, дори и един патладжан и реших да опитам.
Продукти
за оризовата кора
2ч.ч. кафяв ориз, сготвен / аз взимам бланширан/
1 яйце
1/4 ч.ч. настърган грюер/или друг кашкавал/
Плънка
4 яйца
1/2 ч.ч. прясно мляко
2 ч.ч. тиквички, настъргани и отцедени
1/4 ч.ч. пресни подправки като копър, мента магданоз, гьозум
2 стръка зелен лук/ аз сложих малко нарязан стар
2-3 скилидки чесън, нарязани
1 ч.ч. сирене фета или друго по избор
сол и пипер на вкус
Оризът се сварява според указанията.
Аз добавих във водата и 1 зеленчуков булоьн.
В купа се разбива яйцето, добавят се настъргания кашкавал
и ориза и се разбъркват добре.
Изсипват се в тавичка и се притиска добре отгоре.
Изпича се в загрята до 220 градуса фурна за 5-7 минути, да започне да покафенява.
Не го дръжте много да не се изсуши.
В тиган с дебело дъно, в малко зехтин задуших нарязаните лук и чесън, добавих настърганите тиквички и леко ги завъртях в мазнината.
В купа се разбиват яйцата, прясното мляко, добавят се подправките, нарязани, сиренето
и се овкусяват.
Изсипват се върху ориза.
Пече се във загрята до 180 градуса фурна 35-40 минути.
Стана много вкусно.
Оризът не е слепнат заради яйцето и кашкавала, който се разтапя.
А зеленчуковата смес с подправките/ аз сложих доста джоджен/ е много ароматна.
Да ви е сладко!
Яяяяяяяя,че интересно това ... Страхотно е Дани новото ти предложение. Много ми хареса,обезателно ще си го направим в къщи.
ОтговорИзтриванеРадвам се, Йоли :))
ОтговорИзтриванеПрегръдки и много усмивки от мен!
Вкусно, много вкусно :)
ОтговорИзтриванеЦелувки от мен и хубав уикенд :)
Дани,
ОтговорИзтриванемного оригинална и интересна рецепта си ни представила!
Много ми хареса!
Сега е сезона на тиквичките и ще си я направим!
Поздрави и хубава вечер!
Дани,
ОтговорИзтриванетова е много интересна идея - сигурно е и много вкусна. Харесва ми!
Хубави и усмихнати почивни дни, Диана
Благодаря много, Дианка :)
ОтговорИзтриванеХубав и слънчев уикенд за теб!
Дани, много оригинална идея за оризовата подложка :). Интересна и вкусна рецепта! Тъй като съм почитател на всякакви видове киш, ще го пробвам при случай :).
ОтговорИзтриванеПриятна неделя!
Мира, радвам се, че ти допада :)
ОтговорИзтриванеКогато опиташ ще докладваш!
Хубава неделя и успешна нова седмица!
Дани, много хубаво пролетно и полезно предложение с този кафяв ориз. Ще изпробвам непременно. Поздрави и приятни пролетни дни :)
ОтговорИзтриванеМира, радвам се. че ти харесва!
ОтговорИзтриванеПоздрави и за теб и успешна седмица!
Дани, страшно интересна рецепта, при това с тиквички! Кората от кафяв ориз, много ме впечатли! Записвам да пробвам!
ОтговорИзтриванеХубава и усмихната седмица!
Благодаря, Дани!
ОтговорИзтриванеЩе чакам отзиви!
Слънчева и успешна седмица на теб!