17 март 2010 г.
Хлебен пудинг със сирене и лук
Тези дни изостана доста хляб у нас .
Нали трябва да сме във форма през пролетта и когато погледнах ми дожаля да го изхвърля,
а и си е грях да хвърляш хляб.
Потърсих някаква рецепта, за да го използвам и се спрях на тази.
Получи се нещо много вкусно, което с хумуса се похапна с удоволствие :))
340 г сух хляб
600 мл прясно мляко
3 яйца
100 г Ементал /може да е и нашенско сирене/
1 стрък праз, нарязан на колелца
4 стръка пресен лук, нарязан
2 с.л. пармезан, за наръсване / или друг кашкавал/
сол и черен пипер за овкусяване
царевица от консерва или замразена-опция
Хлябът се нарязва на парчета и се накисва с млякото за 15 минути.
Фурната се загрява до 180 градуса.
Разбиват се яйцата с вилица, добавят се нарязаните праз и лук, сол и черен пипер, и кашкавала.
Сместа се добавя към накиснатия хляб и се изсипва в намазнена тавичка.
Поръсва се с пармезана и се изпича около 30 минути, или докато се зачерви.
Сервира се топъл /с нещо вкусно за намазване/ !!
Да ви е сладко!
Ох, това с останалия хляб и на мен ми е познато, но да си призная, макар и грях, понякога го хвърлям. И двамата мъже са претенциозни и все пресничко искат да хапват.
ОтговорИзтриванеНо от това ти предложение ще се възползвам със сигурност!
Спокойна и усмихната вечер: Ина :)
Благодаря много, миличка :)
ОтговорИзтриванеИ у нас искат пресен, а аз предпочитам препечен:-D
Усмихната вечер!
Дани, такава си сладкодумница :)
ОтговорИзтриванеХубава рецепта :)
Лека нощ от мен и целувки :)
Благодаря, Зори,
ОтговорИзтриванецелувки и от мен!
Много слънце в душата ти!!!
Чудесен е този хляб,
ОтговорИзтриванемного са хубави тези рецепти и много полезни! все се чудя какво да правя със стария хляб.
В италианските блогове сега върви 1 сборник с рецепти със сух хляб.
Искаш ли и ние да се включим? Всеки изпраща своя рецепта и накрая се оформя темачинен сборник.
Ще взема да преведа правилата и да ги публикувам - и ще пуснем подобни рецепти.
Как ти се струва?
Това е прекрасна идея, Райна!
ОтговорИзтриванеПодредени тематично по-лесно се намират, когато ги търсиш!
Аз съм "за"
Усмихнат и слънчев ден!
Дани,
ОтговорИзтриванезвучи многоооо вкусно,
а и хубава идея - благодаря!
Харесва ми и предложението на Райна,
аз правя пица от сух хляб.
Сутрешен поздрав и усмихнат ден, Диана
Благодаря, Дианка!
ОтговорИзтриванеОбикновено чета коментара ти след работа!
Слънчев и усмихнат ден от мен :))
Интересно предложение.
ОтговорИзтриванеНикога не съм правила,макар че съм виждала подобни рецепти...
Може би е дошло времето да опитам! :-)
Усмихнат ден,Дани!
Практична и много вкусна рецепта си представила, Дани! Усмихнат ден ти пожелавам!
ОтговорИзтриванеСупер вкусна идея Дани. У нас също остава много хляб, който изхвърляме редовно, за жалост. Между другото много ми харесва новата визия на сайта! Поздрави и много прегръдки :)
ОтговорИзтриванеНяма да сгрешиш, ако опиташ, Краси, стига да имаш поизсъхнал хляб :)
ОтговорИзтриванеУсмивки и от мен!
Благодаря, Еви,
ОтговорИзтриванеспокойна и усмихната вечер от мен!
Радвам се, Маги, че ти харесва и рецептата, и новата ми визия :)
ОтговорИзтриванеМного усмивки и прегръдки от мен!
Да позната история е това със стария хляб.И аз смятам,че не бива да се хвърля.
ОтговорИзтриванеБлагодаря за рецептата Дани.Като че ли повечето хлебни пудинги са сладки,а аз предпочитам соленото.
Приятна вечер ти пожелавам!:)
Наистина, Диди, повечето са сладки, но аз търсих със сиренце и намерих :)
ОтговорИзтриванеУсмихната вечер!
Дани, страхотна рецепта - практична и лесна за изпълнение. А и изглежда вкусна :) Ще го пробвам като поизостане хляб!
ОтговорИзтриванеНаистина е лесна, а и винаги има останал хляб:)
ОтговорИзтриванеХубав утрешен ден!
Дани, това много ми прилича на баница от стар хляб, но доста отдавна не съм правила. Но ти ми припомни нещо, което наистина е хубаво, а е грехота да се хвърля хляб. Благодаря ти за рецептата.
ОтговорИзтриванеДани, едва сега прочетох, че си зъболекар, аз съм зъботехник, но вече не работя. Доста се натрупаха годинките, та нали ти е ясно..Хубава професия, и твоята и моята..:))
Вера, радвам се, че ти е харесала рецептата.
ОтговорИзтриванеНапълно те разбирам за умората от професията, а и нашата :колкото е хубава, толкова е изморителна.
Слънчев и усмихнат ден!
И при нас не остава хляб, но не защото е вкусен, а защото сега така го правят, че го изяждаш бързо и пак не се наяждаш.
ОтговорИзтриванеНо определено ще си оставя няколко филиики и ще си го направя. 340 г са около половин хляб нали?
Да, приблизително.
ОтговорИзтриванеТака е дадено по рецепта и зависи от тавичката.
Моята е почти квадратна и ги режеш по-дебели и гледаш да покрият дъото!
Хубав ден!