20 февруари 2010 г.

Крем карамел с тиква

Отдавна не бях правила крем карамел, а една тиква чакаше реда си :)
Не ми се правеше тиквеник, че тези тестени кори...
Нали говорим, че идва пролет и трябва да влезем във форма ?!!!!

Така дойде идеята за този ароматен десерт.

        Продукти
  • 500 г тиква
  • 4 яйца
  • 600 мл прясно мляко
  • 300 г захар
  • ванилия
  • 1/2 ч.л. канела
Тиквата се нарязва на парчета, сварява се и се  оставя да се изцеди.
Яйцата се разбиват с половината захар и се добавят млякото и пюрираната тиква / аз добавих още малко захар, защото тиквата не беше много сладка/.
Карамелизираме  останалата половина от захарта и изсипваме в съдчета за крем карамел, или в по-голяма купа.
Изсипваме отгоре млечната смес с тиквата.
В отделна тавичка поставяме вода, в която поставяме купата със сместа .
Печем около 60-90 минути при 180 градуса /водата  в тавичката да не завира/.

Сервираме и похапваме с апетит /за килограмите - после ще му мислим/ :))))

Рецептата е от Бон Апети.

22 коментара:

  1. Съгласна съм! - и за килокграмите и за този чудесен крем-карамел

    ОтговорИзтриване
  2. Дани,много приятно ме изненада.Обичам поотделно и крем карамел и тиква,така че само мога да си представям в комбинация колко ще ми хареса.Чудесно предложение!Досега не съм срещала подобна рецепта.Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  3. Радвам се, Райна, че си на моето мнение :)

    Диди, комбинацията много сполучлива!
    Сърдечни поздрави и на теб :)))

    ОтговорИзтриване
  4. Чудесно изглежда! :)
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  5. Дани,
    много слънчево предложение -
    чудесна рецепта!
    Поздрав и сладък ден, Диана

    ОтговорИзтриване
  6. Благодаря, Ина!
    Поздрави и на теб :))

    ОтговорИзтриване
  7. Благодаря, Диана!
    Усмихнат ден за теб :)

    ОтговорИзтриване
  8. Много готина идея, звучи ми прекрасно. За съжаление тиквата занима печена с ориз и мляко, но следващата ще бъде направена на карамел. :)

    ОтговорИзтриване
  9. Много апетитен крем, Дани!

    Усмихнат неделен ден :-)

    ОтговорИзтриване
  10. Благодаря, Краси!
    Аз с ориз и мляко не съм правила :)

    Спорна нова седмица :)

    ОтговорИзтриване
  11. Благодаря, Тони!
    Усмихнат и на теб :)

    ОтговорИзтриване
  12. ееееееее, ама аз вече направих крем карамела, а имам и тиква останала.
    Как не видях по-рано, много обичам и двете и с удоволствие ще ги съчетая следващия път.
    Поздрави, Дани, много интересна рецепта за крем карамел!

    ОтговорИзтриване
  13. Радвам се пепчо , че сте на крем карамел, а другия път - с тиква.
    Поздрави и спорна седмица :))

    ОтговорИзтриване
  14. Мммм... Дани, виждала съм подобна комбинация, но не съм правила. Ще се пробва задължително :)
    Поздрави и успешна нова седмица!

    ОтговорИзтриване
  15. И аз се присъединявам към обичащите тиква и крем карамел. Това ще се пробва! :-)

    Хубава и успешна седмица, Дани!

    ОтговорИзтриване
  16. Вкусно е, Зори!
    Успешна и усмихната седмица и за теб :)))

    ОтговорИзтриване
  17. Благодаря, Ирина!
    Слънчева седмица за теб :)

    ОтговорИзтриване
  18. Мммм, крем-карамел - един от любимите ми десерти! Много интересно съчетание с тиква! Няма начин да не опитям!
    Хубава и успешна нова седмица!

    ОтговорИзтриване
  19. Много обичам тиква, но обикновено сама си я ям. На моите мъже като я правя замаскирана я хапват. Така че, скоро ще си хапнат, оранжев крем карамел. Благодаря за рецептата. Спорна и усмихната седмица.

    ОтговорИзтриване
  20. Благодаря, Дани, хубава да е и за теб :)
    А иначе както се казава :"неочаквано добра комбинация" :)))

    Усмихната да е и за теб, Кате!
    Докладвай, ако "мине номера" :))

    ОтговорИзтриване
  21. Вчера го опитах!Вече писах,че обичам и крем карамел и тиква,насладих се и на комбинацията им в този вид!Дани,мерси за рецептата, спокоен уикенд от мен!

    ОтговорИзтриване
  22. Благодаря, много Диди за доверието!
    Радвам се, че ти е харесал :)
    Слънчев уиенд!

    ОтговорИзтриване