
Неведнъж със споменавала, че обичам червено цвекло.Тези дни ми попадна един
сос, който добавих към настърганото цвекло.Получи се една по-различна, но и вкусна салата.За соса са ви необходими:
1к.ч.сурово кашу, 2 скилидки чесън, 1ч.л. горчица, щипка сол, 1ч.л. лимонов сок/при мен повече /и вода, за да стане като не много гъст сос за заливка.Всички продукти се слагат в блендер и се разбъркват до кремообразна консистенция.С него овкусих 1/2 глава настъргано цвекло и един настърган морков.Ако ви допада -опитайте.
Аййй, това ще го пробвам! Дани, в къщи освен за салати, използваме червено цвекло и за киселото зеле. Като го нареждаме, мушваме между зелките една малка глава цвекло и чорбата се оцветява много приятно в розовичко.
ОтговорИзтриванеЛека вечер! :-)
Ей, Дани, и аз много обичам цвекло, а този сос наистина май е голямо попадение...Скоро дъщеря ми, която е също върл фен на цвеклото, ще се прибере от Лондон и тома ще е една от изненадите за нея на трапезата.
ОтговорИзтриванеПо-здрави!
Пепеляшка
И ние го слагаме в зелето-хубав цвят се получава.Слънчева седмица:))))
ОтговорИзтриванеЩе се радвам,ако и хареса.И моя племенник ще си дойде от Лондон и той обича цвекло и експериментира/и хубаво готви/така,че ще го изненадам.Хубава седмица:)
ОтговорИзтриванеДани, стана страхотна салата! Адски е вкусна! Благодаря ти за рецептата!
ОтговорИзтриванеРадвам се ,Дани,че ви е харесала.Хубава седмица!
ОтговорИзтриванеТова е чудесно предложение!Ще го опитам непременно!Хубав ден!
ОтговорИзтриванеБлагодаря,Нанита ,хубав да е денят и на теб:)
ОтговорИзтриванеДани, страшно харесваме салати с червено цвекло. Много ми хареса твоята рецепта и ще я приготвя, още повече, че сега му е времето на цвеклото. Страхотно звучи сосчето. Аз имам няколко варианата на салати с цвекло и ще ги сложа на страничката, ала когато имам и снимков матераил :)))
ОтговорИзтриванеИзпращам ти хиляди усмивки!
Усмивки и от мен, Илина, чакам и нов снимков материал :)))
ОтговорИзтриванеМда, много ми допада даже :)
ОтговорИзтриванеЩе вредрим салатката и у нас.
Благодаря за хубавата рецепта, Дани :)
Поздрави: Ина
Радвам се, Ина :) Поздрави и от мен :))
ОтговорИзтриване