27 септември 2009 г.

Шоколадова тарта с круши

Тази рецепта имам отдавна,но когато реших да я направя,влязох в нет-а и потърсих нещо сходно:http://www.nibbledish.com/people/ramya6981/recipes/chocolate-pear-tart.намерих го в този сайт и комбинирайки с още една рецепта ,която е с ябълки направих тази тарта.

За нея са необходими:
за тестото :

125 г масло
250г брашно
2-3 суп.л ледено студена вода
1 жълтък 
70г п.захар.
Така направеното маслено тесто поставяме в хладилник за 30 мин.след като го извадим и разточим поставяме в кръгла форма ,така ,че да покрие стените.Настъргваме отгоре
100 г натурален шоколад.

Отделно обелваме и нарязваме по дължина
4 круши
нареждаме ветрилообразно.
Отделно се разбъркват:

3 яйца
300мл сметана
70-80 г захар.


Заливат се плодовете.
Пече се в загрята до 180градуса фурна до появата на коричка .

Стана превъзходно.

Едно уточнение :понеже крушите бяха много сочни, за да не ми навлажнят тестото смелих няколко бисквити и ги поставих върху шоколада.Да ви е вкусно!

5 коментара:

  1. Обожавам круши, ще пробвам тази рецепта непременно.

    ОтговорИзтриване
  2. Този коментар бе премахнат от автора.

    ОтговорИзтриване
  3. А аз не само обожавам круши, но ги обожавам още повече в комбинация с шоколад. Да, със сигурност ще се пробва тази рецепта :-)

    Поздрави, Дани, хубава вечер :-)

    ОтговорИзтриване
  4. Благодаря ,Ирина,спорна седмица!

    ОтговорИзтриване