23 август 2009 г.

Пилешко с картофи ,с аромат нa зелена ябълка и сирене Бри

  • Обичам пилешко,но го предпочитам малко по-така....За рецептата ,която ви предлагам са необходими /според броя хора за които готвите /:сварено пилешко месо, сос бешамел,но не много гъст;сварени и нарязани на кръгчета картофи,сирене Бри/може пушено на Frico или синьо/,една кисела настъргана ябълка и малко настърган кашкавал/.В тавичка от изброените продукти се нареждат последователно:сос,картофи ,пилешко ,нарязано на ситно,настъргана ябълка ,сиренето/по избор/Така нареждам три реда като най-отгоре в соса добавям настъргания кашкавал и заливам .Пече се в предварително загрята до 180-200 градуса фурна .Аз първо пека под фолио и когато соса се сгъсти допичам до зачервяване.Така приготвеното пиле и картофи се "топят "в устата и оставят неповторим вкус от кремообразната консистенция и аромата на сиренето и ябълката.Подправките ,които се използват са по избор.Аз ползвам :сол и черен пипер.Опитайте ,за да се уверите ,че тази комбинация е страхотна.На престрашилите се :да ви е вкусно.Можете да добавите чаша бяло,охладено вино.

6 коментара:

  1. Дани,
    много интересно предложение,
    съчетано с апетитна снимка.
    Моите поздравления и награда, Диана

    ОтговорИзтриване
  2. мммм много вкусно звучи, и имаш снимка, това допълва картинката :)

    ОтговорИзтриване
  3. Благодаря ,Зори.Снимката е малко нескопосана ,не начало нали?Хубав и спорен ден.

    ОтговорИзтриване
  4. Интересно. А може би и вкусно. Бра'ос.

    ОтговорИзтриване
  5. Какво уютно местенце....винаги когато съм искала да го посетя....ми показва,че е за възрастни....хм...Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  6. Благодаря за коментара и посещаването .За мен още няма собствен'изглед" блога ,много неща не умея с компютъра ,нямам време и т.н. Това не е оправдание,а коментар ,че трябва да се стегна.

    ОтговорИзтриване