29 юли 2020 г.

ЗА ЕДИН ПРЕКРАСЕН ТЕРИН


Снимките са от гладен човек с телефон :)
Теринът беше готов по обед, но отидох на работа и цял следобед
преглъщах....

Затова набързо щракване, отваряне на една студена бира и...ммм...

За да изпитате и вие това удоволствие ви пиша рецептата, която е много проста, но пък удоволствието е точно там

ПРОДУКТИ

2 патладжана, нарязани, посолени и отцедени
4 печени червени чушки
1 връзка магданоз
300 г сирене, пресносолно


ЗА СОСА

3-4 настъргани домата
3-4 скилидки чесън, ситно нарязани
зехтин
сол
ч.пипер



ПРИГОТВЯНЕ

Патладжанът се изпържва/по рецепта се грилова/
Сиренето се нарязва на слайсове.
Чушките се изпичат.

Форма за терин се застила с полиетиленово фолио

Започват да се нареждат продуктите:

2 реда патладжан
1 ред чушки
обилно поръсване с магданоз
сирене



Завършва се с патладжан.
Покрива се с фолиото, притиска се леко и се оставя в хладилник

За соса всичко се смесва :)

Изчаквате търпеливо, обръщате терина в чиния, бирата е охладена....

Да ви е сладко!