22 септември 2019 г.

КРЕКЕРИ С ЧЕДЪР



Обичам и крекери, и чедър :)
Когато видя в Лидл опаковка по 1 кг

винаги купувам.

Днешното ми предложение е лесно, бързо и с много точни

грамажи на продуктите.

Остава само да ги направите.

ПРОДУКТИ

180 г настърган чедър
125 г брашно /1ч.ч./
1 1/2 ч.л. царевично нишесте /прави по-меки кракерите/
1/4 ч.л. сол
85 г /6 с.л/ студено масло
2 с.л. ледена вода.


ПРИГОТВЯНЕ
Ако имате процесор, смесвате първите 4 продукта, добавяте студеното масло, нарязано на кубчета и водата.
Аз добавих 3 с.л.

На набрашнена повърхност се изсипва тестото, разделя се на две части, сплесква се леко, за да се разточва после по-лесно

и всяко парче се увива в прозрачно фолио.
Оставя се хладилник най-малко за 30-40 минути.
Моето престоя повече.

Тестото се изважда от хладилника.
Поставя се върху леко набрашнена повърхност и се разточва
на квадрат с размери 20/20 см.
С нож се разрязва на парчета.
Поставят се в тава, покрита с хартия.
Така се процедира и с другото парче.

Пекат се в предварително нагрята до 180 г фурна за 15 минути.
Ако ги искате много хрупкави може и за 20 минути.

След охлаждане се чува само хруп-хруп :)

Да ви е сладко!