21 юни 2019 г.

КОЗУНАЧЕНИ КИФЛИ С ВКУСЕН ПЪЛНЕЖ









Предлагам ви едни кифли с чудесен пълнеж.
Рецептата за тестото е на Роси за козунак със сирене Филаделфия.
Сиренето се слага в тестото.

Разбирате, че в тази жега ще карам по мързеливия начин.
Тук можете да прочетете как се прави тестото.
Аз нямах прясно мляко и сложих кисело.
И след омесване оставих тестото през нощта в хладилник.

ПЛЪНКА

Много е импровизирана от :

орехови ядки
лешников тахан
желе от сладко
цвик от киселото мляко за хомогенизиране
Тестото след изваждане от хладилника се разделя на части -

при мен по 100г всяка
Разточва се на елипса и се правят няколко разреза в горната част.
В основата се слага от плънката и се завива.
Нареждат се в покрита с хартия тава и се оставят да втасат
Намазват се с жълтък и малко мляко.

Пекат се при 190 градуса до готовност!

Да ви е сладко!