15 декември 2017 г.

САЛВАДОРСКА КЕСАДИЯ




Не ме питайте защо е салвадорска ;)

Името  "кесадия" идва от испанската дума “queso” (сирене/кашкавал)
В тази рецепта, в която има и захар се използва и  твърдо сирене, в случая
Granа Padano, и захар.
По моите вкусове, така е една идея по-сладко и бих увеличила сиренето,
или намалила захарта.
Дори със синьо сирене ще ми хареса.

Приготвянето е бързо, а е много вкусно.

ПРОДУКТИ:

200 г заквасена сметана
200 г захар
125 г брашно
120 г твърдо сирене („Грана падано“)
100 г краве масло (със стайна температура)
3 яйца
1 ч. л. бакпулвер
1 щипка сол
масло и брашно за формата
сусам за поръсване (по желание)


Брашното се смесва с бакпулвера и солта.

Маслото се разбива със захарта.
Добавят се яйцата едно по едно.
Към тази смес се добавят сметаната и настърганото сирене.
Хомогенизира се добре.

Добавят се и сухите съставки /разбирай брашното/Квадратна форма 20/20 се намазва с масло и поръсва с брашно.
Изсипва се готовата смес.
Отгоре се поръсва със сусам.

Пече се при 180 градуса с вентилатор до готовност.

Изчаквате малко да се охлади и....другото го знаете :)

Да ви е сладко!

3 коментара:

  1. Това трябва да бъде опитано! Разкошна Кесадия. Знаеш ли, Дани, напомня ми на един бърз тутманик, от едно време. Чудесна идея за закуска, а защо не и за вечеря. Поздрави, Дани!

    ОтговорИзтриване
  2. Много интересно предложение.
    На домочадието едва ли ще се понрави, но на мен струва ми се ще се хареса:)

    ОтговорИзтриване