27 юни 2015 г.

СОЛЕН ЩРУДЕЛ С МНОГОЛИСТНО ТЕСТО



Идеите ми много често търпят промени.
И сега така се получи, че купих прясно многолистно тесто
от Лидл и исках да направя банички с пресни плодове.

Но и едни гъби си чакаха реда в хладилника.
Така се роди идеята за солен щрудел, който може да бъде направен
с по-голямо разнообразие на продукти от моите.

Това вие ще го решите, а аз ще ви дам основата идея.

ПРОДУКТИ

1 лист многолистно тесто
4-5 яйца
прясно мляко
соев сос
горчица

300 г гъби
1 глава лук, нарязан на ситно
2-3 скилидки чесън
масло 
копър и 
магданоз, нарязани на ситно
сол
черен пипер

На среден огън се задушават лука, чесъна и нарязаните гъби.
Готвят се до готовност и изпаряване на течността.

Яйцата се разбиват, добавя се прясно мляко, соев сос и
горчица по желание.
Готвят се в мазнина като бъркани яйца :)
Така гледах Ву от Master Chef да прави сандвич с омлет с много
карамелизиран лук :)

Смесват се с гъбената смес и се добавят нарязаните копър и магданоз.

Многолистното тесто се  разстила и се разделя мислено на три части.
В средната се поставя плънката, а другите две предварително се нарязват на ленти.
След като се постави плънката, лентите последователно една по една, редувайки се от
двете страни, се обръщат и покриват плънката.





Тук е показано със снимки.

Отгоре се намазва с разбито яйце с добавено прясно мляко.
Пече се при 180-200 градуса до готовност.

Бирата трябва да е готова, защото няма  да ви се чака и една минута,
след като извадите щрудела от печката.

Ами наздраве и да ви е сладко!

Винаги предпочитам замразеното тесто с кафява опаковка от Лидл.
Това ми е много тънко и сякаш не усещам вкуса му :)