8 август 2014 г.

ОТВОРЕНА БАНИЦА "МАРГАРИТА"





Божествена е :)
За тези, които обичат хрупкави неща :)

А и става много бързо!

От жегите много не ми се пише и готви :)

Но това изкушение го споделям.

ПРОДУКТИ

7 кори за баница
40-50 г настърган пармезан
80 г масло, разтопено
250 г моцарела, настъргана
3-4 розови домати, или каквито имате

1 глава лук, нарязан на филийки
пресен босилек

Пармезанът и моцарелата се настъргват.
Моцарелата може и да е на по-едри парчета.
Маслото се разтопява.




Всяка кора се намазва с масло и се поръсва с пармезан.
Слагат се една върху друга.
Върху последната кора се поставят моцарелата, доматите, нарязани на кръгчета, и лука.

Пече се в предварително нагрята фурна до 180 градуса 30-40 минути  с вентилатор.

След изваждане се слагат листа от пресен босилек.




Бялото вино е охладено.
И се чува само хруп, хруп, хруп....

Фантазия!!!

Да ви е сладко :)

34 коментара:

  1. Много е добро това и у дома много ще се хареса :)
    Хубав уикенд от мен, Дани и целувки!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Зори, винаги ме радваш!
      И се готви за онова езеро...
      Прегръдка!

      Изтриване
  2. И добре, че сподели! По-честичко споделяй с нас твоите вкусотии. Рецептата наистина ме грабна. Прегръдки и прекрасни почивни дни!

    ОтговорИзтриване
  3. Обичам интерпретации на разни ястия! Като любител на тестените неща, това ми е много любимо!
    Хубав уикенд Дани!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Интерпретациите са хубаво нещо, Кате!
      Усмихнат уикенд за теб!

      Изтриване
  4. Юху, каква баница само, Дани! Веднага, веднага ще я приготвя, това е рецепта точно като за мен!
    И с бяло винце после, нали така беше ;)
    Голяма прегръдка и приятни почивни дни!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Мария, много се радвам :)
      И казвам "наздраве" с бялото вино!
      Прегръдка и усмихнат уикенд!

      Изтриване
  5. Да, да, да и пак да! Наистина е божествено това чудо. Дани, страшно много ми харесва!


    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Да, да, да, скъпа моя!
      Фантастична е!
      Наздраве!

      Изтриване
  6. Тази баница "уби"пицата.......:))))И ни с удолствие бихме се присъединили в хрупкането:))))
    Поздрави,Дани!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Права си, Миленка, макар че пицата заема достойно място
      в предпочитанията ми!
      Но я консумирам по заведения.
      А това става бързо и е чудесно!
      Поздрави и усмихнат уикенд!

      Изтриване
  7. Наистина си е изкушение, Дани! Браво!

    ОтговорИзтриване
  8. Дани, това ще е идеално и топличко, и студено... И за обяд, и за вечеря... И за всекиго! Чудно е. :)
    Поздрави сърдечни!

    ОтговорИзтриване
  9. Дани, Страхотно е това предложение! Наистина, чудесно!

    ОтговорИзтриване
  10. Оо, много, много обичам хрупкави вкусотийки! И тази влиза в списъка "любими"! Горещи слънчеви поздрави, Дани!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Дани радвам се, че се увеличават любителите на хрупкави изделия :)
      Прегръдка и прохладни вечери!

      Изтриване
  11. Тотално ме спечели! Неотдавна и аз правих такава отворена баница, ама зелена. А ла пица, ще ми хареса още повече! Идвам да хрупам и аз, какво само преглъщам тук... :)

    ОтговорИзтриване
  12. О, идеята е чудесна и задължително ще я изпробвам в мини вариант, Дани! Невероятно изкушение! Прегръдка! :)

    ОтговорИзтриване
  13. С удоволствие скролнах снимките няколко пъти и си обещавам,че и у нас ще ухае на тази баница,трепач е,Дани!Прегръдка и хубав ден!

    ОтговорИзтриване
  14. Дани, наистина е божествена! И аз ще я направя! Как е грейнала само... Ммм! Прегръдка!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Зори, много се радвам, че казваш ммм......
      Прегръдка и от мен!

      Изтриване
  15. Хруп,хруп - пресно доматче и аромат на босилек-страхотия!Е, днес ще правя пица....
    Хубава сряда,Дани!

    ОтговорИзтриване
  16. Това наистина е фантазия, Дани, а как само я описваш...
    Страхотна рецепта и изкушаващи снимки...
    Сърдечни поздрави за теб и хубаво лято!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Дианка, винаги ме радваш!
      Благодаря.
      Прегръдки с морски полъх.

      Изтриване
  17. Чудна е тази "Маргарита"! :) Благодаря ти, любима Дани за прекрасната рецепта! :) Ще се прави безспир! :))) Гушкам те и честита пролет!

    ОтговорИзтриване
  18. Много ме радваш, Мъре!
    Цветно да ти е!
    Гуш и от мен :)

    ОтговорИзтриване