11 януари 2014 г.

ДИП ОТ ПУШЕНА ХЕРИНГА




Обичам разни "неща " за мазане :)
Особено зимно време /когато трябва задължително да качиш някой килограм
и после да го сваляш ")/

А и по празници винаги имам купени продукти с някаква цел, която после
остава на заден план.
Така в един момент се отзовавам с едни продукти, от които искам да приготвя нещо  вкусно.
Така се получи и с тази пушена херинга.
На опаковката пише "филе от херинга, салмон пушена"
Невероятно звучи, нали ?
Е, за мен си е херинга, от розовата :)

Имах и останало сирене "Филаделфия" / не ме питайте от какво остана/

От известно време купувам авокадо в по-голямо количество, защото
е с  хубава цена.
Твърдо е, но като постои малко време, омеква и то неравномерно.
Така редовно имам поне по едно авокадо.

Спирам до тук с моето пазарене и останали продукти .



Ще ви споделя рецептата за дипа, която може и да ви допадне :

Продукти

1 чаша пушена риба
1 узряло авокадо
180 мл гъсто кисело мляко
12о г сирене крема
сокът на 1/2 лимон
1/2 ч.л. лют пипер*
сол на вкус

Всички продукти се пасират до желаната консистенция.
Количеството на продуктите за овкусяване са ориентеровъчни.
Вие си слагате по ваш вкус.

*Имам в бурканче една паста от смлени люти чушки в зехтин / от Лидл/

Е, сложих малко повече :)





И естествено, че се хапва с хляб.
При  мен това са белтъчните питки на Ева.
Чудесни са, за което сигурно има заслуга газираната минерална вода.
С такава правя любимата си фокача





А за останали белтъци във фризера права и питките на Ил,
както и питките с белтъци на Мария.

И те са чудесни :)

Ако и вие сте любители на такив дипчета, намажете си.

И да ви е сладко, опс....лютичко "_